Дневен план за навициСвали сега 

Голямата промяна на... Владимир

"Предприех промяната заради собственото ми здраве!"

Голямата промяна на... Владимир

Понякога голямата промяна идва внезапно, а понякога началото ѝ настъпва някак предусещано - след поредица от събития в живота ни. Вярвам, че всеки човек заслужава да постигне своя баланс и да намери своята по-добра версия.

Представяме ви Владимир, който вече е намерил верния път за себе си. Насладете се на трансформацията му!

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Здравей, Владимир! Представи се с няколко думи на читателите!

Казвам се Владимир Савов и съм на 34 години, от град София. Работя като продавач-консултант.

Постигнал си голяма промяна, но би ли споделил предисторията – трудностите, през които си минал и какво доведе до наднорменото тегло?

На 16 години започнах да тренирам любителски фитнес, а през годините и плуване, и джогинг. Бях едър - около 100 кг.

Първото покачване беше на 29 години, като спрях цигарите – напълнях до около 115 кг.

В края на 2013 година имах болки в кръста и спрях работа за месец, а тренировките прекъснах за повече от половин година. Като добавим стреса от семейни трудности, натрупах заветните 139 кг.

Голямата промяна на... Владимир

Какво те мотивира да предприемеш промяната – нуждата да го направиш заради здравето си, заради семейството или нещо друго?

Мотивира ме собственото ми здраве, защото никога не съм бил дебел и в един момент килограмите започнаха да ми пречат. По стечение на обстоятелствата можех да се видя отстрани и осъзнах, че вече не съм това, което ми се искаше да съм. Трудно се навеждах, лесно се изморявах, както и се застоявах повече в нас.

Колко време ти отне да постигнеш сегашните си резултати?

Времето, което ми беше нужно, бе 9 месеца. Два месеца се информирах за правилен хранителен режим, гледах няколко филма, като: „Натъпкани“, „Гладни за промяна“ и предавания, като; „Моето 300-килограмово тяло“, „Пълна промяна“ – няколко сезона, „Тайни лакомници“ и др.

Прочетох много статии, както от вашият сайт, така и от други места. Четири месеца тренирах непрекъснато - сутрин джогинг, а следобяд щанги. Тогава бяха най-големите резултати (свалих 39 кг). А следващите три месеца започнах работа, която съчетавах със сутрешни тренировки, както правя и до момента.  

Голямата промяна на... Владимир

Би ли споделил хранителните и тренировъчни принципи, през които си преминал от началото на промяната до този момент?

Естествено, че бих споделил тези принципи. Спрях алкохола, хляба, газираното, бирата, пържените храни, вафлите и всякакви сладки работи от този тип. В момента се храня по следния начин: ям на корем плодове и зеленчуци в светлата част на деня и отделно имам три основни хранения.

  • Закуската е мюсли с чия и годжи бери (или със стафиди и боровинки); 
  • В обяда преобладават предимно въглехидратите (под формата на супа, готвено, печено или варено), които са по 2 г на килограм собствено тегло, като добавям към тях и салата;
  • Вечерята е от месо или риба, по около 200 г, плюс салата.

Голямата промяна на... Владимир

Използваш ли хранителни добавки и какво е мнението ти за тях?

Не използвам и никога не съм използвал хранителни и спортни добавки.

Ще си позволя да споделя тук и мнението ми за анаболните стероиди - смятам, че здрав човек, любител, не трябва да ги употребява. От естествената красота по-хубаво няма. Мисля така, защото ’94 година мой съученик започна да използва анаболни стероиди. За два месеца натрупа значителна мускулна маса, но това му докара прединфарктно състояние. След което напълня рязко. И си беше увредил здравето, както и му забраниха всякакъв вид спорт за години.

Срещаш ли подкрепа сред близките ти? Успяваш ли да мотивираш други хора с примера си?

Имах пълна подкрепа от цялото ми семейство, за което съм им много благодарен. Опитвам се да мотивирам хората около себе си.

Голямата промяна на... Владимир

Какво е спортът за теб и как го съчетаваш с ежедневието си?

В момента спортът се е превърнал в ежедневие. Нещо приятно, което ме мотивира заради постигнатите ми реултати.

Какви цели си поставяш оттук нататък?

Поддържане на форма и експериментиране с други спортове. Както и търсене на жената до себе си.

Какво е мнението ти за здравословния начин на живот у нас?

Ами, медиите ни затрупват с всякакви реклами на неща, които не са здравословни и затова, според мен, в България здравословният начин на живот не е достаъчно популярен поради факта, че хората са малко запознати.

Какво би казал на тези, на които им предстои голямата крачка към промяна?

Да се обърнат към проверен специалист, ако имат нужда и да не отлагат повече това нещо. То вреди, както на тях , така и на хората около тях. Може би не го осъзнават, но за околните е очевадно.

Пожелай нещо на читателите на BB-Team!

Пожелавам здраве и късмет.

Рони е много яка. Буквално. Занимава се с любителски бодибилдинг от няколко години. Освен това много я бива в готвенето и рисуването. Отговаря за ежедневния диалог с аудиторията ни, както във форума, така и в социалните ни канали (линкове в края на тази страница), както и стриктно следи, дали клиентите ни стават по-добри. Как става това тя научи и чрез образователната програма на Precision Nutrition.
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow