Йохимбин - природна енергия от тъмния континент

Какво се крие в кората на западноафриканското дърво Йохимба?

В света на спорта за него се говори като за мощна формула за енергия и изгаряне на мазнини. Извън спорта е споменаван преди всичко като афродизиак. Нарицателното тук не е случайно подбрано, а подсказва африканския произход на редкия алкалоид.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Какво представлява йохимбин?

Йохимбето е един от най-старите афродизиаци, който са използвали още египтяните.

На нашия пазар се предлага в препаратите за изгаряне на телесни мазнини или като отделна добавка.

Какво е действието му и какво отношение взема науката по въпроса?

Популярността му е породена не само от ефекта му на афродизиак и халюциноген, но също и от новите изследвания, които показват, че може да бъде билка с много ефективен антиоксидационен потенциал.

Науката също доказва, че йохимбинът увеличава кръвния поток до екстремни стойности.

При прием на йохимбе, тялото го превръща в йохимбин и го вкарва в кръвообръщението.

Той води до отпускане на съдовете и подобряване на кръвоснабдяването на таза, но и активира онази част от гръбначния стълб, която отговаря за ерекцията.

Това го прави особено подходящ за пациенти с психологически обусловена и предизвикана от стрес импотентност.

Алкалоидът йохимбин се добива от кората на дървото Йохимба, което расте главно в Западна Африка и е основната съставка на йохимбето.

Изследвания, проведени в Германия през 1997 г. показват, че при 71% от лекуваните с йохимбин се наблюдава увеличена потентност.  

Кой има нужда от него и какви са симптомите на недостиг?

Културистите или атлетите, които искат сепарирана и детайлна коремна преса или просто здраво сърце е добре да се обърнат към този препарат.

Кората на йохимбето се препоръчва като тонизиращо и повишаващо потентността средство.

Използва се за лечение на импотентност, атонии на пикочния мехур и климактериумни прояви при мъжете.

Той не е есенциален, т.е. тялото не може само да си го произведе, затова йохимбинът в кръвта не може да е в състояние на недостиг.  

Прием и дозировка

Когато си купувате под формата на добавка, търсете Йохимбин Хидрохлорид (Yohimbine HCl). Тази форма е по-ефективна, има по-малко странични ефекти и е по-лесна за дозиране. Повече за различните форми може да прочетете в статия Йохимбин хидрохлорид и екстракт от кората на йохимбе.

Препоръчителната доза е 0,2 мг/кг, заедно с кофеин, 30-60 минути преди кардио на гладно. Ако тежите 70 кг, то дозата ви трябва да е 14 мг йохимбин хидрохлорид.

Ако се налага да правите кардио веднага след силова тренировка, вземете дозата час преди самото кардио. Т.е., ако силовата ви тренировка трае примерно 40 минути, то 20 минути преди нея изпийте йохимбина.

Приема се винаги на гладно, тъй като след хранене концентрацията на инсулин в кръвта е повишена, а той има свойството да анулира действието на добавката.

Вземете под внимание и че добавката предизвиква водна задръжка, което в определени случаи може да замаскира загубата на телесни мазнини. Минималният период, в който допълнителното оводняване изчезва след прекратяване приема на йохимбин, е 3 дена.

Възможни странични ефекти от приема на йохимбин

За съжаление препаратът има редица странични ефекти - 20 до 40 процента от приемащите се оплакват от сърцебиене, треперене на крайниците, раздразнителност, нарушения в съня, повишаване на кръвното налягане, панически пристъпи.

По тази причина медикаменти, съдържащи по-високи концентрации йохимбин, се продават задължително с рецепта.

Трябва да се обърне внимание и на веществото тирамин, който се съдържа в храни като сирене, черен дроб и червено вино.

Тези храни не бива да се консумират, докато се приема йохимбе.

Също така при употреба на антидепресанти като Prozac приемът на хранителната добавка трябва да става под лекарско наблюдение.

Още съдържание по темата
Протеин-за-отслабване-какво-всъщност-означава-това
Протеин за отслабване - какво всъщност означава това
Млечен-протеин-какво-е-и-от-какво-се-прави
Млечен протеин – какво е и от какво се прави?
Лупин-протеин-какво-е-и-как-се-приема
Лупин протеин - какво е и как се приема?
Протеин-за-жени-има-ли-такъв
Протеин за жени – има ли такъв?
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow