Тренировъчни програми от Бил Стар (III част)

Тренировъчни програми от Бил Стар (III част)

Тренировъчна програма за ектоморфи и хора с трудно възстановяване

Тренировъчна програма от Бил Стар по системата 5х5. Системата е подходяща за напреднали, както и за средно напреднали трениращи под ръководството на опитен партньор/треньор.

Понеделник (тежък ден – 85%)

Сряда (лек ден – 65-70%)

Петък (среден ден – 70-85%)

Встрани от изискванията на техниката, системата се понася добре и от най-слабите като структура трениращи - типичните ектоморфи. Нещо повече, системата се препоръчва за ектоморфи и трениращи с бавно възстановяване. Това е била и причината в миналото системата да се препоръчва на начинаещи.

Опасността от контузии от базовите движения с тежест 85% обаче ни спира да препоръчаме тренировките на трениращи с непрекъснат стаж под половин година. Системата е подходяща за жени, като подобни варианти често се прилагат от активно трениращи за сила дами.

Внимание: Използвайте планирана тежест и водете дневник на тренировките. Тежките серии поставяйте в средата на всяко движение. Почивайте по 3 до 5 минути между сериите.

Научи още

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1