Тренировъчни програми от Бил Стар (III част)

Тренировъчна програма за ектоморфи и хора с трудно възстановяване

Тренировъчна програма от Бил Стар по системата 5х5. Системата е подходяща за напреднали, както и за средно напреднали трениращи под ръководството на опитен партньор/треньор.

Понеделник (тежък ден – 85%)

Сряда (лек ден – 65-70%)

Петък (среден ден – 70-85%)

Встрани от изискванията на техниката, системата се понася добре и от най-слабите като структура трениращи - типичните ектоморфи. Нещо повече, системата се препоръчва за ектоморфи и трениращи с бавно възстановяване. Това е била и причината в миналото системата да се препоръчва на начинаещи.

Опасността от контузии от базовите движения с тежест 85% обаче ни спира да препоръчаме тренировките на трениращи с непрекъснат стаж под половин година. Системата е подходяща за жени, като подобни варианти често се прилагат от активно трениращи за сила дами.

Внимание: Използвайте планирана тежест и водете дневник на тренировките. Тежките серии поставяйте в средата на всяко движение. Почивайте по 3 до 5 минути между сериите.

Този текст е публикуван на 27.10.2013 и е актуализиран на 28.10.2013.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle-iconGoogle+gym-wizardhabitillustration-404instagramleft-arrowlogo-smallloss-wizardmail-iconMailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofileread-laterreadingright-arrowsearchservice-1service-2service-3service-4servicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitter-iconTwitterwoman-placeholder1