Тренировъчни програми от Бил Стар (III част)

Тренировъчна програма за ектоморфи и хора с трудно възстановяване

Тренировъчна програма от Бил Стар по системата 5х5. Системата е подходяща за напреднали, както и за средно напреднали трениращи под ръководството на опитен партньор/треньор.

Понеделник (тежък ден – 85%)

Сряда (лек ден – 65-70%)

Петък (среден ден – 70-85%)

Встрани от изискванията на техниката, системата се понася добре и от най-слабите като структура трениращи - типичните ектоморфи. Нещо повече, системата се препоръчва за ектоморфи и трениращи с бавно възстановяване. Това е била и причината в миналото системата да се препоръчва на начинаещи.

Опасността от контузии от базовите движения с тежест 85% обаче ни спира да препоръчаме тренировките на трениращи с непрекъснат стаж под половин година. Системата е подходяща за жени, като подобни варианти често се прилагат от активно трениращи за сила дами.

Внимание: Използвайте планирана тежест и водете дневник на тренировките. Тежките серии поставяйте в средата на всяко движение. Почивайте по 3 до 5 минути между сериите.

Този текст е публикуван на 27.10.2013 и е актуализиран на 28.10.2013.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Седмичен бюлетин от BB-Team

100% ново и практично знание. 0% спам.

Абонирай се
Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1