Дневен план за навициСвали сега 

Добавките в деня на избора (3 от 3)

5-те добавки, от които имате нужда през пролетта

Планирането и изграждането на пролетната ни фитнес стратегия е към своя край. Дойде моментът да Ви изберем добавки! Тяхната функция е да Ви помогнат да отслабнете, да покачите килограми, да се оформите или просто да поддържате формата си, намалявайки стреса.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Добавките в денят на избора (3 от 3) Каква е ролята на добавките за пролетното ви фитнес прикючение?
Гледайте на добавките като на гаранция, намаляваща риска от отклонение в плана, по който се движите. Функцията им е да ви дадат мъничко ускорение, нужен тласък по пътя към целта.  Въпросът не е "Защо да ги взимаме, като можем и без тях", а - "Защо да не ги вземем?"

 

Кои са 5-те най-важни добавки за пролетта?

 • Витамини - имунитетът ви е спаднал заради пролетния бактериален пир. Потенето в залата допринася за загубата на витамини. Зимната диета е бедна на витаминозни храни.  Някои витамими, като В12 например, вече са на изчерпване. Помислете върху това! Повече информация в статия Витамините, за какво са ни всъщност?
 • Суроватъчен протеин - ценен източник на протеин за Вашата диета, ще замести проблемото хранене в късния следобед. Подходящ е и за хранене след тренировка или първа закуска. Повече информация в статия Суроватъчните протеини - концентрати, изолати и йонно-обменени изолати
 • Л-карнитин - ще ви помогне да изаграте повече мазнини. Той е енергиен преносител и гарант, че мазнините се използват за набавяне на енергия нужна ви за кардио упражненията в залата. Повече информация в статия Карнитин (Л-карнитин)
 • Аминокиселини - ако искате да подобрите възстановяването си и да запазите мускулатурата си през тежките тренировки ще имате нужда от тях. Те са най-бързия източник на градивен материал за мускулните клетки в тялото Ви. Не ги оставяйте да гладуват!  Повече информация в статия Аминокиселини
 • Орнитин афла-кетоглутарат (ОКГ) - зная, звучи като рядък химичен елемент от 10-тата планета. Всъщност се касае за комбинация от 2 аминокиселини, орнитин и глутамин. Примеани допълнително в комбинация, те имат много добър ефект в борбата със стреса, като понижават кортизолните нива след тренировка или тежък работен ден. Повече информация в статия Орнитин алфа-кетоглутарат (ОКГ) за по-малко стрес!

Тези добавки, токсични ли са? Могат ли да навредят на здравето?
Няма данни и доказателства, че изброените добавки имат токсичен характер. Всички се продават свободно, дори няма изискване да се продават само в аптеките. Можете да си ги купите в големите супермаркети, от магазини за хранителни добавки, от интернет или фитнес залата, вкоято тренирате. Всяка фирма пускаща своя хранителна добавка в България, получава разрешение от контролните власти, след изледване че продуктът не съдържа вредни съставки или вещества влизащи в списъка на лекарствата. Отпуснете се и пазарувайте!

Класация на добавките според Вашите цели или кое е по-важно от кое?

 • Отслабващи:
  1. Витамини
  2. Суроватъчен протеин
  3. Л-карнитин
  4. Аминокиселини
  5. Орнитин афла-кетоглутарат
 • Покачващи:
  1. Суроватъчен протеин
  2. Аминокиселини
  3. Витамини
  4. Орнитин афла-кетоглутарат
 • Оформящи:
  1. Аминокиселини
  2. Суроватъчен протеин
  3. Витамини
  4. Орнитин афла-кетоглутарат
  5. Л-карнитин
 • Поддържащи:
  1. Витамини
  2. Орнитин афла-кетоглутарат
  3. Суроватъчен протеин
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow