Хай Лоу Комбо (Hi-Low Combo) - динамична музика, грация и аеробен ефект

Как да свалим от талията, докато се забавляваме.

Ако трябва да опиша Хай Лоу Комбо с три думи, ще избера: динамика, аеробика и танц. Да танц, защото практикуването му е изпълнено с лекота и забава, все усещания, които не са много характерни за класическите аеробик системи.

Хай Лоу Комбо (Hi-Low Combo) - динамична музика, грация и аеробен ефектКакво е Хай Лоу Комбо (Hi-Low Combo)?

Това е аеробна танцова система с широка раздвиженост. Използва базови движения от хип-хоп, аеробика и модерен балет, а също елементи от латино танци. Изпълнява се в групи в широки помещения, тъй като изисква повече пространство от класическите аеробни програми. Има водач на групата, който избира музиката танцовите стъпки, а останалите го гледат, слушат и повтарят всяка извивка с разлика по-малка от секунда.

Какво е най-характерното в програмата на Хай Лоу Комбо?

Хореографията е наситена с множество прости и лесно изпълними елементи (стъпки и махове с ръце, с крака, с колене, с лакти, с глава или с тяло), които се сменят с голяма скорост.  Трениращите правят по два до три елемента в секунда, като редуват чести смени на посоките, въртене с цяло тяло и множество комбинации стъпка-стъпка, стъпка-танцов елемент.  Всъщност движението не спира през цялата музикална сесия, но на моменти бележи забавяне.

Водачът по-скоро импровизира комбинации от базови елементи и базови стъпки, от колкото спазва точна програма. Целта е проста и ясна  - изпотяване, забавление и поддържане на умерено висок пулс в ниската част на кардио зоната.

Кои мускули поемат основното натоварване?

Прасците, бедрата, седалищните и коремните мускули са най-натоварените мускулни групи в тази модерна аеробна система.  Веднага след тях се нареждат раменете и дългите гръбначни мускули.  Както виждате, програмата не е завършена система от гледна точка на цялостна фитнес натовареност, но това не заложено в основата и. Натоварвайки изброените мускулни групи, системата развлича и унася практикуващите я в забързан ритам, което води до пълно отпускане на ума.

За кого е подходяща тази система?

Ако обичате музиката, движението и имате да свалите  5-10% подкожни мазнини, но глезените, коленете и тазът ви са здрави - опитайте! Къде? Отскочете до Fitness Spots, няма начин да не намерите къде се провеждат подобни тренировки. Успех!

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1