Дневен план за навициСвали сега 

Кростренажор (Елиптикал) - модерното име на кардио тренировките

Домашен фитнес за всеки и всички

Домашен фитнес с кростренажор? Защо не!? Преди няколко години сигурно щях да се усмихна подозрително. Напредъкът в технологиите обаче ни дари с примамлива възможност да притежаваме кардио тренажор от най-висок клас. Днес, за да се сдобия с подобен, не е нужно да се разделя със състояние, а по-скоро да обмисля какъв модел да е и къде ще го побера вкъщи. Чак път толкова евтино? Ако взема в предвид годишните вноски за фитнес, които ще спестя - май излиза евтино. До тук добре, но защо да избера кростренажор?

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Крос тренажор (Елиптикал) - модерното име на кардио тренировките

Какво е кростренажор?

Кростренажор, елиптикал, ски тренажор - става дума за един и същи уред. Състои се от две ръчки, свързани в сложна система от лостове с две плоскости, които се приплъзват под формата на елипса. Идеята за подобна машина е дошла на инженерите, наблюдавайки един от най-енергоемките спортове в света - ски бягането. 

Кои мускули мога да упражнявам на кростренажора?

Неслучайно наричат кростренажора цар на фитнес уредите. На тази машина можем с една тренировка да натоварим всички основни мускулни групи. Ако сте новаци във фитнеса, бедрата, седалището, раменете, ръцете и гърба обаче ще усещате с мускулна треска два до три дни след първата ви тренировка.

Какви функции има този тренажор?

Преди всичко упражнението, което се прави на него има вариации - каране напред, обратно въртене. Така можете да акцентирате по-добре на различните части на бедрата и дупето. Степените на трудност са базова функционалност, а възможността да се променя ъгълът на движение на стъпалата на спортуващия спрямо пода се смята за екстра, ето защо не всеки тренажор може да се похвали с такава заслуга. 

Какво ще ни покажат дисплеите на кростренажора?

Датчиците ви подсказват много неща, според модела може да срещнете:

  • Калории - за да ви помогне да се ориентирате докъде е стигнала тренировката ви за изгаране на мазнини
  • Мощност - ако лекарят ви е препоръчал упражнения с определен интензитет за време, тази опция ви помага да го направите
  • Пулс - за Ваша информация и безопасност
  • Моментна скорост - ако си представим, че правите ски бягяне, не би ли ви било любопитно с каква скорост ще се движите?

Умен кростренажор?!

И още как! В днешни дни тренажорът е не просто ръчки, ремъци и вериги. Той е индивидуално програмируема машина, фитнес дневник и съветник за това колко сте далече от желаното за норма. Естествено броя на програмите, възможността за фитнес дневник и съветник са застъпени в различна степен в моделите на кростренажори

Упражнения, упражнения... а ставите?

Ето тук кростренажорите бележат десятка. Те са така изчислени, че да комбинират прости, безопасни и неагресивни движения, които същевременно да имат висока степен на енергоемкост. Става дума за движенията с ръце буташ-дърпаш и движението на стъпала в облекчена елипса без поява на остър ъгъл в колянната става. Добре конструираният уред се познава по това, че дори да опитате да заемете поза, в която ставите ви ще работят с цяла амплитуда, някак си няма да се чувствате удобно и инстинктивно ще предпочетете частично движение в глезени, колене и тазобедрени стави.

Друг голям бонус на добре конструирания уред е функцията изправен в пространството гръбнак. Докато движите ръце и крака ще чувствате, че  отивате малко по-нагоре, малко по-долу във въздуха, ала за страничен наблюдател гръбнакът ви ще се мести минимално и то по направление напред-назад. Тук отсъстват агресивни вертикално насочени въздействия. Това дава възможност на хора с дискови хернии и други гръбначни травми да се върнат към кардиото - нещо, което не могат да направят на бягаща пътека

Още съдържание по темата
Плуване-никога-не-е-късно-да-се-научим
Плуване - никога не е късно да се научим!

Спортува ви се извън спортната зала? Опитайте в басейн!

Плувайте-с-вашето-бебе
Плувайте с вашето бебе

Физическо и емоционално преживяване за родителите и техните малки съкровища

Тонус-във-водата-с-5х4х50
Тонус във водата с 5х4х50

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Тонус-във-водата-долна-част
Тонус във водата: долна част

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow