Дневен план за навициСвали сега 

Интервю с Даниел Николов (IceMan)

Млад, изключително амбициозен и устремен спортист!

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Интервю с Даниел Николов (Iceman)Представи се на читателите ни - име, възраст, откъде си?

Даниел Николов на 16 години от град Кюстендил.

От колко време се занимаваш с фитнес и до каква степен темата е част от ежедневието ти?

Тренирам от година и 8 месеца, тренировката заема голяма част от моето ежедневие, но в никакъв случай не са еднотипни и скучни. Точно обратното, тренировката е най-веселата част от деня ми! Наслаждавам се на един пълноценен спортен начин на живот! Тренирам в спортен клуб „Аполон Роси" град Кюстендил. Имам личен треньор, който много ми помага и няма начин да не спомена името му- Антон Пенков! Главната ми цел в живота е много висока и трудна, но няма нищо невъзможно и смятам, че ще успея, а именно да стана MR. Olympia.

Ще опишеш ли накратко принципите, които спазваш в храненето? Има ли определени режими, на които симпатизираш?

Храненето е може би най-важната част от културизма. Целогодишно редувам различни диети, някои са ми приятни други не, стискам зъби и ям каквото трябва. В момента съм на нисковъглехидратна диета. Но понякога се глезя с един шоколад, след което веднага отивам в залата и правя кардио! Когато съм в основен период, си позволявам много волности, не се лишавам от нищо - хамбургери, дюнери, пасти, газирани напитки и други. Почти не ям сол, когато яденето е с повече сол не се улавя точния и приятен вкус. Любимите ми храни са мусака, сладолед и шоколад, когато съм в период на чистене те много ми липсват.

А как стоят нещата при тренировъчните принципи?

Тренировката преди всичко. Тренирам без почивка между сериите и упражнения. Използвам бързи и рязки повторения, по този начин достигам едно по-добро напомпване. Любител съм на големите тежести. Харесвам суперсериите и трисетите. Най-много обичам да тренирам ръце. В основен период използвам големи тежести и малко повторения, като при увеличаване на тежестта не намалявам повторенията, а точно обратното - увеличавам ги! В периода си за чистене наблягам на малкото серии (2-3) с по-леки тежести, но повечето повторения от порядъка на 18 до 26.

Употребяваш ли хранителни добавки и какво е мнението ти за тяхната употреба по принцип? До каква степен играят роля за успеха на спортуващия?

Да, хранителните добавки са незаменима част от диетата ми. Храната, тренировките, нужната почивка и хранителните добавки са една съвкупност към успех. Без тях не би имало същия ефект. Любимите ми продукти са суроватъчният протеин, Л-карнитин, глутамин и BCAA. Не мога да заспя спокойно, без да съм изпил протеиновия си шейк!

Не може да не засегнем пороците. Имаш ли такива и ако да, то какви са те?

Единственият порок, който имам и не мога да избягам от него, е манията ми към шоколада.

Какво е мнението ти за фитнес индустрията и здравословния начин на живот у нас? Възприема ли се положително, има ли развитие или всичко е твърде в началото, за да може да се направи оценка.

Фитнесът по света се разраства с всяка изминала секунда. У нас развитието е по-бавно!

Фитнесът е твоето свободно време или то е ангажирано с други хобита?

О, фитнесът е единствената ми страст! Обичам да излизам, да тичам в гората. Свободното си време прекарвам с приятели. За мен тренировките имат приоритет пред всичко останало! Oбичам и да танцувам, танците са може би най-доброто кардио!

Представи си, че водим този разговор след 5 години. Кой от дадените отговори би бил драстично различен?

Може би, че нивото на бодибилдинга в България е на едно по-добро ниво! (Надявам се)

По какъв начин се запозна с нашето издание, какво ти допадна, какво би могло да се подобри?

Съвсем случайно сърфирайки в интернет, а подобрения мисля, че са излишни. Сайтът е на едно много високо ниво!

Би ли искал да споделиш или пожелаеш нещо на (другите) наши читатели?

Желая успехи на всички хора, които се трудят и правят нещо за себе си! Пътят към успеха е в постоянството, тренирайте усилено и резултатите ще се появят!

Основател и идеолог на BB-Team. Имайки предвид, че прави това, откакто е на 13 години, разбираме, че буквално израства в така наречената фитнес индустрия. Занимавал се е с почти всички разновидности на тежестите - фитнес, бодибилдинг, кросфит, функционални и нефункционални тренирания (последното е шега). Активно търси практичното в необятната сфера на здравословното хранене и трениране, като подкрепя наученото и чрез обучения от Precision Nutrition (Канада), NSCA (САЩ), CPPS Academy (САЩ) и други.
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow