Дневен план за навициСвали сега 

Синетрол

Естественият фат-бърнър

Някогашната известна диета с грейпфрут намери своята научна обосновка. Учените доказаха, че грейпфрутът съдейства за топенето на мазнините. На американския и европейския пазар се появи нов хранителен суплемент с функционална, плодово-базирана съставка за загуба на тегло, наречен Синетрол (Sinetrol).

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

СинетролНов естествен продукт за отслабване

Главното предимство на този продукт е, че активната му съставка е с напълно естествен произход. Това е патентован екстракт от червен портокал, обикновен портокал, грейпфрут и гуарана. Общото количество плодови биофеноли възлиза на 60-80 %, флавонони: 10-20 %, кофеин: 1-4 %.

Научните експерименти

Проведени са "in vitro" и "ex vivo" клинични проучвания със Sinetrol по отношение на липолитичната му активност върху човешки адипоцити. Ефектът бил проследен чрез измерване количеството на освободените мастни киселини, получени от разграждането на мазнините като последствие от приема на препарата.

Получени адипоцити от 35-годишна жена били третирани още същия ден със Sinetrol, а друга част от тях - с плацебо, както и с 12 % гуарана. Синетролът активирал липолизата (мастното разграждане) 600 пъти по-силно от плацебото и 200 пъти по-силно от гуараната, използвана самостоятелно. Сравнена с активността на кофеина като фат-бърнър, неговата е 12% по-висока.

В друг експеримент две групи от хора със свръхтегло взимали съответно 1.4 г Sinetrol/ден и плацебо в период на 12 седмици. Групата, приемаща Синетрол, загубила 5.53 % от телесната си мазнина на 4-тата и 15.6 % на 12-тата седмица респективно.

Предимства

 • Естествен произход
 • 100% плодови екстракти
 • Контролиран произход: 100% от Средиземноморския район
 • Мощна фат-бърнър активност („ex-vivo" проучване)
 • Липса на токсичност

Дозировка

Всяка капсула съдържа 350 мг Sinetrol. Вземат се по 2 капсули сутрин и 2 на обяд. Могат да бъдат приемани преди, след или с храната. За максимален ефект е препоръчително съчетаване с правилен хранителен режим и редовни физически упражнения.

Механизъм на действие на препарата

Липолитичният ефект се осъществява посредством инхибиране на ензима цикличен аденозинмонофосфат - фосфодиестераза (cAMP-phophodiesterase, PDE). По този начин Sinetrol действа на три нива:

 • "Еx vivo" - върху човешките адипоцити
 • Клинично - върху телесните мазнини
 • Биохимично - чрез инхибиране на ензима фосфодиестераза

Свободните мастни киселини, отделящи се в резултат на процеса, са сравнени по количество с освободените при използването на други продукти с известна липолитична активност (изопротеренол, теофилин и кофеин).

Търговски разновидности на Sinetrol

Sinetrol EXP: предназначен е за употреба като хранителна добавка. Съдържа 60% полифеноли и 10% флавоноиди. 4 капсули, всяка съдържаща по 350 мг от активната съставка, доставят необходимия дневен прием, базиран на установената от проучванията ефективна доза от 1.4 г.

Sinetrol WS: със същата концентрация като Sinetrol EXP, но 100% разтворим във вода, което го прави подходящ за консумация с храни и напитки в разтворено състояние.

Sinetrol X-Pur: високо пречистен продукт с 90% съдържание на полифеноли и 10% флавоноиди. Тази по-концентрирана версия на продукта не е подходяща за прием с храни и напитки. Друго негово предимство е, че е свободен от съставките синефрин и октопамин (<200ppm). Тези активни компоненти също са с естествен цитрусов произход и подпомагат горенето на мазнините, но проявяват и някои странични ефекти (повишаване на кръвното налягане).

Sinetrol може да служи за превенция на затлъстяването чрез понижаване на BMI.

Забележка:

Ако приемате антихистаминови, успокоителни лекарства, калциеви блокери, имуностатици или препарати за понижаване на холестерола, преди да пристъпите към употреба на препарата или дори редовен прием на плода ;грейпфрут или сок от него, задължително се консултирайте с лекар, тъй като е възможно нежелано взаимодействие.

Използвани източници

 • mindandmuscle.net
 • nutraingredients-usa.com
 • mylustre.com
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow