Acetyl Hexapeptide-3

Пептидите в грижа за кожата

Пептидите представляват верига от две или повече аминокиселини и молекулярната им структура в случая определя въздействието им върху кожата. Проучванията показват, че някои от тях имат способността да увеличават производството на колаген, а това е основният протеин, гарантиращ добрия тен и свежия вид на кожата.

ПептидиПептидите представляват верига от две или повече аминокиселини и молекулярната им структура в случая определя въздействието им върху кожата. Проучванията показват, че някои от тях имат способността да увеличават производството на колаген, а това е основният протеин, гарантиращ добрия тен и свежия вид на кожата.

Как работят пептидите?

Те стимулират клетките, произвеждщи колаген, а той от своя страна подпомага възстановяването на структурата на кожата, респективно изглаждането на бръчките. Най-проучван от групата на пептидите е палмитоил пентапептид-3 (Pal-KTTKC или Matrixyl). В началото на 90-те френски изследователи забелязват, че този петверижен пептид изпраща сигнал за обратна връзка до другите клетки на кожата, карайки ги да произвеждат повече колаген. От този момент множество тестове потвърждават, че пептидите действително имат доказан ползотворен ефект върху кожата.
При шестмесечно клинично проучване върху 36 жени на средна възраст, чиято кожа е третирана с крем с пептиди, количеството на бръчките е намаляло средно с 24%, дълбочината им - с 21%, а загрубяването на кожата - с 16%.

Argireline® (растителен ботокс)

Argireline® (Аргирелин – ацетил хексапептид -3) е уникален пептид от ново поколение, който изглажда мимическите бръчки и пречи на формирането на нови.
Мимическите бръчки възникват с времето като следствие от изразяването на емоции. Фини бръчици се появяват около очите при смях, ако се мръщим – на челото и т.н. Всяка наша емоция оставя следа на лицето ни. Понякога тези «отпечатъци» са толкова дълбоки, че се налага да се прибегне до пластични операции. В последните години беше открит по-щадящ, неоперативен метод за премахване на тези бръчки. С разработката на нови технологии за производство на козметични средства на базата на аргирелин се постига ефикасно изглаждане на мимическите бръчки с около 50% за период от 30 дни!

Начин на действие

Аргирелинът е научно откритие, направено в процеса на изучаването на биохимичните механизми, предотвратяващи стареенето. Това вещество е получено благодарение на две модерни технологии: комбинаторната химия и твърдофазния синтез на пептид. Аргирелинът е нетоксичен, въздейства на ниво нервно-мускулни синапси и предизвиква отпускане на мимическата мускулатура (миорелаксация), предотвратявайки образуването на бръчки. Освен това потиска прекомерното производство на катехоламини (стресови хормони), които способстват за образуването на бръчки и дребни мимически гънки на лицето. Доказано е, че потиска образуването на т.нар. SNARE комплекс и освобождаването на катехоламини. Възстановява и намалява появата на стрии. Благодарение на уникалната "plumping" технология (технология на запълването) кожата става по-плътна, еластична и млада. Бръчиците видимо намаляват и се изглаждат още след първите ползвания. При редовна употреба на комплекса бръчките на лицето значително намаляват – малките бръчици изчезват, а дълбоките стават по-незабележими, като при това комплексът предотвратява появата на нови бръчки.

Може ли ацетил-хексапептидът да замести ботокса?

Използването на подобен крем със сигурност няма да даде същите резултати като ботокс-инжекцията, но ако се използва продукт, съдържащ хексапептид, това може да удължи положителния ефект от ботокса. Ацетил-хексапептидът се оказва по-добрата и безопасна опция за предотвратяване появата на нови бръчки.

Използвани източници
  • plasmetic.com
  • framar.bg
  • zdrave.vselena.com 
  • cosmeticsdesign-europe.com

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1