22.04.14
23:20
Здравейте искам да попитам кои аминокиселини според вас са най-добри и качествени ?
xtend-новата формула
monster amino
modern bcaa-новата формула
Вие кои използвате и от кои сте били най-доволни .
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.04.14 10:11.
23.04.14
09:35
От опита ми с повечето от водещите продукти мога да кажа, че всички ще свършат чудесна работа, като въпросът в някои случаи опира до това дали дали търсиш нещо допълнително в продукта (освен БЦАА) и какво е съотношението цена:количество.
Новата формула на Xtend (Endurance) си я бива, но зависи дали ти трябват и ще са ти от полза въглехидратите вътре. Modern BCAA+ също е чудесен вариант, с повече левцин за желаещите.
От BSN Amino-X и Xtend стандартната формула също останах много доволен, но там пак губиш БЦАА за сметка на добавени съставки като цитрулин, електролити и други подобни.
В момента тествам Cellucor Alpha Amino и също съм много доволен, но пак, губиш от БЦАА съдържанието заради други, по-незначителни съставки.
Като цял най-често си ползвам BCAA Blast, тъй като предлагат чисто БЦАА, няма скрити бленди и съдържат добро количество. Това е, което аз търся по принцип в такъв тип продукти.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.04.14 09:35.
От кое ще е по-възможно покачването на мускулна тъкан и доброто възстановяване да е на ниво .Знам че храната е най-важна това ми е пределно ясно . Може би и аз ще взема бцаа бласт .Дозата е 6.5 и пише че има 77 дози ,по две на ден ще ми е добре и леуцина ще е в по-голяма доза от 8:1:1 .Ти как приемаше бцаа бласт?
Мнението беше редактирано от Джон Сноу на 23.04.14 19:46.
24.04.14
09:53
казано от x factor на 23.04.14, 19:42:
От кое ще е по-възможно покачването на мускулна тъкан и доброто възстановяване да е на ниво .Знам че храната е най-важна това ми е пределно ясно . Може би и аз ще взема бцаа бласт .Дозата е 6.5 и пише че има 77 дози ,по две на ден ще ми е добре и леуцина ще е в по-голяма доза от 8:1:1 .Ти как приемаше бцаа бласт?
Както написах по-горе, всички от изброените ще ти свършат идеална работа. Аз лично си взимам BCAA заради BCAA-то, а не заради останалите вещества, които в повечето случаи осъкатяват съдържанието на верижно-разклонени аминокиселини. Ако ми трябва друго, взимам си го отделно и излиза по-изгодно.
BCAA Blast пия по 2-3 дози 10-15 минути преди тренировката, като уточнявам, че тренирам сутрин в 6:30 на абсолютно празен стомах.
2-3 дози съдържат предостатъчно левцин за стимулиране на протеиновия синтез и да ме държи сит по време на тренировката (да, странно е, но ако тренирам без да пия бцаа ми стърже стомахът от глад).
За Monster Amino - не съм го пил, но по етикет не е лош продукт. Има и своите недостатъци разбира се. Добавени са излишни заменими аминокиселини в нищожни количества, което ги прави...излишни. Цитрулинът можеше да е в малко по-работещи дози. Левцинът му е в повечко, а при последното ми проучване за BCAA установих, че съотношението на BCAA над 2:1:1 не е непременно по-добро, дори обратното.
благодаря много !Аз ще взема бцаа бласт,ще го пия една преди и една по време на тренировката .А да те питам сега пия креатин и окси елите про ,но спрях да чистя да продължа ли да го пия или да го спра и да си карам на бцаато и креатина ? имам и бцаа x него ще го пия сутринта и вечерта по две капсули
Мнението беше редактирано от Джон Сноу на 24.04.14 13:46.
24.04.14
13:47
Можеш да си го доизпиеш с цел енергетик преди тренировката, но лично аз бих те посъветвал да го спреш, за да не ти товари нервната система излишно и да си го запазиш за след няколко месеца, ако решиш пак да чистиш и още не му е изтекъл срокът на годност.