Модерно срещу ефективно

04.11.15
08:01

Здравейте, скъпи бб-тиймъри!

Пускам тази тема, тъй като напоследък се натъквам на все повече мега рекламирани продукти (най-вече в социалните медии, където полудели девойки се надяват, че като пият магически чай магически ще получат тялото на модел на Виктория Сикретс) за отслабване, влизане във форма и т.н. Тъй като съм човек на експериментите, започвам да се замислям дали да не пробвам някой от тях, но винаги правя справка тук с мненията във форума за по-сигурно. Напоследък най-често срещаните от мен продукти са чайове от рода на Wow tea, детокс сокове, някакви нови марки вода с колаген (защо за бога?!?!) и т.н.
Та целта на тази тема е - да обсъдим плюсовете и минусите на такива подобни продукти, работят ли наистина и в компилация с какво, какви са real life еквивалентите, които вероятно вършат работа за по-малко пари. И най-вече - какви са вашите истински и не-рекламирани “помагачи” за придобиване на желаната форма (а и нужните витамини и минерали за тялото).
Аз лично вярвам на зеления чай и фреш от портокал. Хихихи.
Предварително благодаря за включването по темата. :)

П.С.: Надявам се нямате нищо против тази тема, но напоследък наистина стана тенденциозно да се ползват мега рекламираните и напудрени продукти на невероятно високи цени и е време да разискаме темата - ефикасни ли са, или не.

Този тип маркетинг не е никак нов, просто е работил чрез други канали - телевизия, списания. Сега, чрез социалните мрежи е още по-достъпен, по-масов.

Не е необходимо продуктите да са некачествени, напротив - вероятно са поне среден клас. Ключовото е, че основно се промотират като “спомагащи” за даден резултат. Т.е., ако взимаш продукта Х и подредиш останалите няколко десетки парченца от пъзела, ще постигнеш резултата У, към който се стремиш.

Е, казусът е, че за пъзела немалко клиенти не си дават сметка, че го има. Обаче, не всеки клиент го и търси. Има такива, които са напълно доволни, ако взимат “нещо” и правят “нещо”, за да са със съзнанието, че се грижат за себе си. Това им е достатъчно и ги кара да се чувстват добре, което в крайна сметка е целта.

Та, дали ще е сок, чай, крем или бой с пръчка, важно е какъв личен пъзел имаме да редим и че даденият продукт е само парченце от него.

Както Митко каза, това го е имало, има го и ще го има.

Причината да се увеличава броят на тези продукти (а оттам и рекламите) вероятно се крие във факта, че повечето хора предпочитат да пият / вземат нещо вълшебно, което уж обещава бърз резултат.
Масово хората не искат да обръщат внимание на храната си, мързи ги да се раздвижат, не искат да осъзнаят нуждата от тези неща. Те искат своя чай, хапче, прахче и се вкопчват за него.

Била съм от тези хора и то дълги години. Абсолютен факт е, че покрай хапченцето вървят и други промени - “пийте повече вода”, “яжте повече салати”, “намалете газираните напитки със захар и сладкото, като цяло” и т.н. Е, ами нормално е за някой, който е имал изключително лошо меню, да усети позитиви от хапченцето, след като е започнал да прави и другите неща (пъзелът, за който Митко говори). Обаче накрая не се прави връзката, че човек не е добавил само въпросното хапче, а е нанесъл и ред други промени. Не! Хапчето е помогнало - “искам още от него”.

Истинските ми помагачи са:
- пълноценна храна, основно домашно приготвена
- достатъчно движение
- калорийният баланс не е мит
- качествен сън

Добавките са епизодични при мен и се ограничават до някои витамини, минерали и мастни киселини; от спортни добавки - аминокиселини и креатин.

04.11.15
19:42

Специално за този wow tea ми беше станало интересно какво му е толкова уау...та установих, че състава му е безобразна смесица от билки със съвсем различно действие, комбинирани на случаен принцип.
Детокс соковете са съвсем неоправдан разход.
А водата с колаген не съм я срещала, но за сметка на това видях една вода, на чийто етикет пише “хранителна добавка”?! Не пишеше да има нищо особено като съставки, просто струваше 4-5 лв бутилката. ;)

04.11.15
21:59

A sucker is born every minute

05.11.15
14:27

Мисля че трябва да опиташ уротерапия - хем евтино (без пари всъщност), хем ефективно. От към вкусови качества не е на ниво, направо е зле, но пък е без консерванти и добавени подсладители. Около литър, литър и половина се получава/пие на ден, био-еко-домашно-собствено производство, а и всъщност е доста древен и изпитан метод, датира от хиляди години. Единственият проблем на уротерапията е че не се печелят пари и затова не е популярна, но трябва да се говори с Crossfit™ HQ и от уста на уста (а може и от к*р в уста), зала на зала и ще е и модерно.

05.11.15
14:30

казано от aleks на 05.11.15, 14:27:

Мисля че трябва да опиташ уротерапия...

Всичко е до маркетинг. Ако го предлага облечена в лак и кожа дама и го рекламира като Golden Shower е доста скъпо (giggle)

Здравейте, машинки!

Доста се интересувах от тези въпросните детоксикиращи продукти, понеже имам голям проблем със задържането на вода (не е свързано с прием на сол, защото не присъства в менюто ми).
Прибягнах към този въпросния WOW TEA, скептично първоначално дали това да не е поредният продукт с безпочвена реклама.
Да си призная, останах очарована. Пия вече трети пакет и се чувствам много по-тонизирана, енергична и гарантирано приключих с проблема за подуването. Приемам и доста вода на ден-около 2-3 литра, което, предполагам, допринася. Имах проблем и с прекомерното пиене на кафе. Не знам дали от матето, зеления чай или някоя друга билка в него, но вече дори и нямам нужда от кафе. С една дума-супер е!
Изпробвала съм и други диоритици, разни медицински средства са ми и предписвали за детокс, но всичко ми е навреждало на здравето и после доста време ми отнема да се възстановя...

Това е моят с тези напитки. Надявам се да съм била полезна!
Успех от мен! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1