11.10.15
22:13
Неделно да си попълня дневника :D за деня имах час и половина кормуване + още час из селата с моята кола , 4 часа решаване на листовки (докарвам до 88 точки :D ) + прочетох Бай Ганьо и му направих анализ + излизах с приятели вечерта.И това ми е деня който считам за най - ненатоварен.
Сънчо : доволни 10 часа
Храна :
10:00 (coffee) с бадемово мляко
11:00 бадемово мляко + пшенични трици + арония (на баба творение)
14:00 2 яйца на очи
16:00 доста бяло грозде от градината
20:00 грах + 250гр пилешки гърди
22:00 банан + протеин кашичка
Активност : 1 и 20мин ходене умерено темпо по стълбите (не наведнъж)
Вода : чиста 1л + доста зелен чай
*Моля ви погледнете картинка - много се смях :D :D
12.10.15
20:47
Сега виждам че съм отворила нова страница.От една страна се радвам че “загърбвам” предишната и не планирам повече да си пожелавам нищо за късмет - каквото има да стане - както сама видях - става.
Сън : 6 часа
Кафета : 3 (едно от които сигурно беше със захар)
Храна :
07:00 банан+протеин
10:30 100гр кисело мляко + 30гр овесени ядки
13:00 пилешко бутче и половина + зеле
17:00 банан + 2с.л кисело мляко + 15гр протеин
20:00 омлет(3 белтъка , 2 жълтъка , кашкавал) + варен грах
*Знам че не е добра нагласа за сайт за здравословно хранене ама.... ми е абсолютно все тая че въглехидратите са ми повече.Ям точно каквото ми се яде и тоооолкова.Тези дни бананите са на почит
Активност : аеробика (20мин скачане , 40мин упражнения + разгрявка)
14.10.15
22:10
Таа за вчера вечерта кола уиски тн - голямото излизане вторник вечер.Нищо че почти не спах и на другия ден трябваше да съм адекватна.Добре ми дойде разтоварването + “пиянския глад” обуздах със 4 вилички ориз , малко мюсли и това е.
Днес :
Закуска : пропуснах
Обяд : палачинко-питка(2 яйца,2сл кис. мляко ,сирене , 30гр брашно слънчо семки)
Следобед : прясно мляко със протеин
Вечеря : сандвич - 2 филийки Вита със пилешко филе , кашкавал , листо айсберг....... + грозде бяло доста
По-късно : банан + протеин малко
Тренировка : час аеробика
Сън : 4 часа + 2-3 следобед
Ами какво да ви кажа - за 4 месеца и нещо си съсипах културата и маниера на хранене тотално.Докато баща ми беше тук имаше ред и правила и дисциплина и всичко.На масата се сяда като човек , телефона далеч , ако пък звънне се затваря.Вечерята и обяда бяха в определен час , ако път някой закъснее - звъни и предупреждава - изчаквахме се.
16.10.15
21:33
Храна :
09:00 300мл прясно мляко със 50гр трици + (coffee)
тук ми беше кормуването
14:00 200гр пил. сърчица в масло с лук
17:00 4 вилички бъркани яйца + пил. филе малко
20:00 2 яйца на очи + салата цвекло и морков + 3-4 вилички ориз
Сън : доста - 9 часа
Вода - 1л (вчера ми се пиеше много - докарах до 3л , днес - въобще. И дойде деня в който се научих да се вслушвам , а не “трябва да изпия Х количество”)
Тренировка : аеробика
Тъкмо инструктора да ме похвали че не гасна по стоповете и бързо се научих кога на коя скорост и що е полусъединител ии бях на ей толкова да вляза в насрещното движение (tmi) (wasntme)
16.10.15
22:12
Като гледам, как всеки ден се кара в насрещното по магистралата, мисля ти проблем нямаш :)
16.10.15
23:02
казано от kaloyan на 16.10.15, 22:12:
Като гледам, как всеки ден се кара в насрещното по магистралата, мисля ти проблем нямаш :)
Планирам да съм редовна , ама за първи път в градски трафик си беше страшничко.
Ииии като взема книжка ще си принтирам стикер и ще го залепя на колата - “Eй жена съм , пожалете ме ” :D
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 16.10.15 23:18.
20.10.15
23:30
Такааам , сещам за да си попълвам дневника само в дните в които имам и шофиране - логика , няма що.
Много смахнат ден - тестове , тичане , изтекоха ми очите 2 часа шофиране в най - големия дъжд и мъгла + бях сънена цял ден та направих една тренировка и се разсъних.
Хапвам повече (така си мисля , ама намаля ли храната до “нормалното” и свалям кг)
Сънчо : 6 часа
Кафета : 2 ! което е прецедент
Храна :
07:00 200гр кис.мляко +ч.л мед + киноа флейкс 40гр
10:00 100гр кис.мляко +ч.л мед + киноа флейкс 40гр
14:00 домашна диетична руска салата 50гр + бяло грозде доста
16:00 2 парчета мусака с телешка кайма
тук беше тренировката
След нея - банан + 20гр протеин
20:00 100гр мусака + десерт нискомаслена извара(като мус 8-)) със 15гр протеин
Тренировка : Повтаря се (1) , (2) , (1) (2)
(1)For 7min, as much rounds as you can :
15 jump squats
15 squats@6kg
24 walking lunges@6kg
24 knee ups
(2)For 7min , as much rounds as you can :
15 X - jumps
10 classical burpee
24 step ups@6kg
15 medecine ball squat + shoulder press@6kg
21.10.15
21:52
Не знам кое е по - лошо - седмицата , през която ходя на у-ще , кормуване , учене по цял ден или уикенда , където просто уча по цял ден и това.Ама пък ставам по - късно поне през почивните уж :D
И не се оплаквам , просто си се чудя на акъла как две години не се спрях с ходения постоянни насам-натам и сега ми излизат през носа :D
Сънчо : почти 8 часа
Кафета : 3 :(
Храна :
08:00 100гр пасирана извара + 2с.л шоколадов крем
12:30 200гр мусака с телешка кайма
20мин ходене по стълбите
14:00 бяло грозде
17:00 пълнозърнеста филийка + пил. филе доста + малко бри
19:00 банан
20:40 палачинко-питка(2 яйца+2с.л кис.мляко+ сирене+малко брашно от слънчо семки) + десерт овесени ядки с кокосово мляко и мъъничко протеин
+ ако хапна нещо до края на вечерта
Тренировка - Аеробика (от вчера бях схваната , днес ме довърши инструкторката с долна част ии така)
22.10.15
21:04
Усещам леки симптоми на разболяване - е много съжалявам , ама нямам време и да боледувам ! :D
Пих сутринта за добро утро Терафлу , лимон , мед джинджифил + 2с.л тахан със малко мед , чиа , годжи (не наведнъж)
Храна :
09:00 банан + 3с.л извара + какао
12:00 задушен зелен боб
15:00 400гр кис. мляко + 50гр киноа флейкс
18:00 4 домашни бисквити със масло , опитванки от смес за чийзкейк
20:00 омлет със много белтъци и 2 жълтъка + краве сирене и чили , ч.цвекло + морков
Сънчо : 7 часа + още 3 следобед
Кафе - само едно за днес ! :D
Тренировка - Не , днес почивка че официално всичко ме боли
07.11.15
21:39
Днес за съжаление ми беше от “онези дни” в които единственото нещо което правих и да се разхождам от стая в стая , прелиствайки стари албуми със снимки на баща ми.Уж гледам снимка , а виждам толкова любов струяща от него.....Не знам дали защото днес беше Задушница/даже аз късно разбрах/ или защото утре ми е имен ден и се сетих колко се старахме с тати миналата година - направих домашни бонбони , сготви ми подобаващ празничен обяд , подкопа ми следобед диетата със пържени филийки със сладко от боровинки.....
08:00 5-6 фурми , 1 ябълка
11:00 варено жито със мляко и канела
14:00 пиле 150гр + варени макарони 50гр
17:00 още 2-3 фурми
20:00 пилешки гърди , зелева салата , малко грозде и бри
Тренировка - не
Сън - 8 часа
14.11.15
21:36
Време за отчет.Всеки път като седна да си описвам менюто или страницата си остава така , или нещо ме прекъсва , или се отчайвам от себе си :D
Храна - обобщение
Като чели всичките проба грешка най накрая ме приземиха към златната среда.Хапвам от всичко , по малко.Като в зависимост от натовареността на дните ВХ са ми повече , а напоследък обратното - дояждат ми се мазнини повечко и “разгеле” - стигнах до там че слушам тялото си!Включвам хляб някой път , случва се да изям и някоя друга Белвита(баба ми донесе 3 кутии , не планирам да ги хвърлям) , преди МЦ една кутия After Eight ми е просто задължителна.А миналата седмица за имения ден се насладих на една страхотна пица със сирена и чашка червено вино.И ми е перфектно 8-) Изключенията настрани , основите са ми месо , салатки , киноа , макарони със извара и сирене , омлетчета , банани , много домашни ябълки.
Активност - обобщение
Клуба в който ходя се разраства и тн , та дейностите вече са разпределени на
Понеделник - фитнес зумба (упражнения и приятна музика)
Сряда - латино танци
Петък - кик бокс
В междинните дни разхождам кучето , ходя по стълбите за разведряване.
Съботата ми е запазена за природни разходки :) това ми е просто задължително от 5-6 седмици и правя-струвам не пропускам.Буквално това ми възвръща силите за новата седмица.
Сънчо : ми има дни в които си лягам в 3 и в 06:30 трябва да съм закусила и излязла , има и такива в които си спя абсолютно непробудно 8-9 часа.
Нагледно :
Сънчо : 9 часа ;)
Кафета - само едно
09:00 200гр кисело мляко + 2с.л ръжени ядки
12:00 2 чушки пълнени със телешка кайма + амарант ?
14:00 пълнозърнеста филийка със 50гр сьомга
17:00 ябълка от домашните , 6 ореха
20:00 домашен хляб със разни семена /г-д колкото две филийки Вита/ със гуакамоле/т.е половин авокадо/ едната с останалите 50гр сьомга , другата със забулено яйце + салата боб кидни + лилав лук
*ауу наистина мазнините са ми една идея повече от обичайното , ама това усещам че ми се яде тези дни.
Активност : любимата ми разходка :)
Формата - на кантар не съм стъпвала от 2 месеца сигурно.Ама дънките си ми стават , краката видимо съм ги поизчистила или поне аз съм си доволна.Най - голямата ми гордост е, че там където много грозно ми се виждаше гръбначния стълб и ми “ръбеше” сега имам едни симпатични мускулчета.Утре ще помоля някой да ме снима.
Да добавя и няколко снимки - Не , не съм чак такава кифла да играя баскет с токчета и дънки :D .Случайно преминавах и излезе една суперска двучасова игра.
Има нещо невероятно мило в това да търся последната (от общо 7) хартиени снимки на нас двамата с тати и след 5 месеца търсене да ми я предадат в рамка с извинението че “Ми тя си е стояла цял живот в този офис , ние си я считаме за част от интериора и сме й свикнали” Първата ми работа беше да направя безброй копия + да я дигитализирам.Всеки път като я погледна се усмихвам.И да , това бузестото съм аз
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 14.11.15 21:49.
15.11.15
23:00
Обещах да съм редовна - даже и в такива дни (blush)
МЦ подрани и цялата сутрин мина в адските болки.И колкото бързо започна да ме боли , двойно по - бързо мина.
11:30 ледено бяло фрапе със няколко капки мента , шоколад Милка mint splash
14:00 2 пилешки бутчета със 50гр киноа с куркума
17:00 2 малки домашни ябълки + киви
19:00 салатка боб кидни + лилав лук + малко авокадо
21:00 2 порции пълнозърнести спагети със доматен сос и телешка кайма
Активност - 55мин. ходене по стълби , още 2 часа разходки във слънчевото време :)
25.11.15
17:56
Доста време не съм писала.Извинение - тц.Тренировките вървят прекрасно , храната “бива” ама въобще не си го слагам на сърце. От години се “пускам по пързалката” на здравословното хранене и стигнах до готовия извод , който баща ми преди десетилетие ми каза.
Златната среда , баланс , НЕизпадане в крайности. Иии изненада - познайте дали вече имам каквито и да е проблеми с предменструален синдром и нечовешки апетит :)
09:00 банан
11:00 Белвита с лешник
13:00 половин сладък картоф с мъничко орехов тахан + пълнозърнеста филийка с домашно песто + пушена сьомга
17:00 100гр пилешки гърди + опитванки от една рецепта за шоколадови кошнички*
?? палачинко-питка (2 яйца+сирене+2с.л кис.мляко + 30-40гр брашно от слънчогледови семки) + зелева салата
вечерта ако стоя до късно си режа ябълки
Тренировка - сряда май се падат танци
Ааа да се похваля - взех си листовките с максимален брой точки :)
02.01.16
17:28
Новогодишен отчет - не стоях толкова време по масите , че да има трайни последствия.Хапвах си нормално , тренирах си редовно и най - малкото прекарах празниците наполовина по походи , стигахме до Вършец и подобни.
Чакам си шофьорската книжка първия работен ден :)
Дейностите ми са вече прехвърлени на кик бокс , танци и фитнес зумба.Една идея по- интензивно + правим повече упражнения.
И действа наистина май :D Гледах си една снимка от Нова година и по едно време - а мускул ! видим ! наистина съм качила мъъничко в ръцете и е супер така.
Въпросната снимка долу.