07.01.16
10:02
Здравейте,
Казвам се Кирил и от доста време следя форума, но реших, че е време да си създам дневник, чрез който да си помогна по някакъв начин .
Накратко за мен. На 25 съм, 179см. През целия си живот съм бил дебел, в последствие пълен На 4 ми откриват много тежка алергия, от където следват много борби с нея- лекарства, инжекции и много други. Това много обърква метаболизма ми, което ми позволява да стане прасето на семейството Допълнително, че и си хапвах, за да покажа на всички, че не ми пука, което ествествено не беше вярно.
На 16 години вече бях стигнал 125 кг, никога не спортувал, тоест разбирайте чиста мас... Година преди бала си реших, че не мога да гледам снимките си от бала до края на живота си, ако съм такъв шопар(които изгубих в последствие, но това е друга тема ) .
Започнах с фитнес- макар супер грешното ми трениране все пак успях да сваля до 90кг, но без почти никаква изградена мускулна маса. – 3 пъти седмично тренировки, кардио и тн...
След което в студентските години до около 22 пак качвах, свалях, започвах краткотрайно фитнес, после пак прекъсвах и така.
В един момент бях стигнал отново около 105кг, макар и доста по-добре откъм мускул.
Един слънчев ден, когато отново сипах газчица на колицата ми(работейки като рецепционист доста се изнервях, че половината ми заплата отива за гориво), реших да взема от брат си колелото, уж да се придвижвам по малко с него.
Взе, че много ми хареса- запалих се, взех шосейно, планинско колело. Започнаха дълги карания, големи километражи(по над 1500км на месец) и тн. Свалих до около 85 и от тогава се въртя наоколо.
След което реших, че колелото не е достатъчно предизвикателно и минах към бягане, планинско- същата история- от късо, та до ултрамаратони по 60+км в планината.
Октомври месец обаче реших да попроменя малко рутината и да се върна в залата. Разбира се, хареса ми.
Вече почти 4 месеца ходя по 5 пъти седмично- започнах от кръгови тренировки първите два месеца без никакви добавки, сега тренирам сплитово.
Три пъти ходя сам, два пъти с треньор- Цветозар Балканджиев, с който започнахме да работим от две седмици.
Крайната цел е до година и половина, две- състезание в категория мъжка физика.
Ето я грубо моята тренировъчна програма(когато съм сам, от Цецо тепърва очаквам изненади )
Понеделник – гърди
Лежанка хоризонтална – 5х5 с цел да вдигам сила
Лежанка за горни – 4х8-10
Лежанка долни – 4х10
Пек дек – 4х10
Повдигане от крос оувър – 4х10
Вторник – крака и корем
Клек - 5х5 с цел да вдигам сила
Лег преса – 4х10
Екстензии – 4х10
Задно бедро пак екстензии(макар, че май не се казват точно така) – 4х10
Калф машина – 4х10
Коремни – 3х20
Повдигане на краката от вис – 3х15
Сряда – гръб
Мъртва тяга - – 5х5 с цел да вдигам сила
Гребане – 4х10
Скрипец пред гърди – 4х10
Хоризонтален – 4х10
Скрипец зад врат – 4х10
2 упражнения по избор за рамо(имам много проблеми с дясното рамо, което се надявам скоро да излекувам)
Четвърък – кръгова
Това ми е по-лека тренировка с цел леко оттърсване от умората, но отново гледам да се натоваря
Петък- ръце
По 4 вида упражнения за трицепс и 4 за бицепс- отново експериментирам с това, което усещам най-добре.
Всеки ден правя между 15 и 45мин кардио, на края на тренировката, зависи колко време имам(тренирам често в обедната почивка).
Събота и неделя обикновенно гледам да съм в планината- къде туринг ски зимата, къде трекинг, бягане и тн.
Надявам се не съм ви оттегчил прекалено и този дневник да помогне на мен, а защо не и на някой друг.
Благодаря за вниманието,
Киро!
казано от kiriaka на 07.01.16, 10:02:
Крайната цел е до година и половина, две- състезание в категория мъжка физика.
Сериозна цел изискваща доста дисциплина и отговорнст! Браво!!
Дано я постигнеш
казано от kiriaka на 07.01.16, 10:02:
Задно бедро пак екстензии(макар, че май не се казват точно така) – 4х10
Работата на задното бедро е да Сгъва колянната става и съответно не можеш да кажеш, че е екстензия. Ако искаш да използваш фенси дума, то ‘’флексия’’ ще е по-подходяща.
Днес по-лека тренировка, че беше четвъртата за седмицата, а утре вечер ще е много тежко.
Ръце
4х10 Придърпване на горен трапец за трицепс
4х10 Лежанка с хват за трицепс
4х10 Екстензия с дъмбел
4х10 Бицепсово с дъмбел
4х10 Скот с щанга
4х15 Придърпване на долен скрипец
15 минути кардио-крос тренажор.
Утре пак :)
07.01.16
14:40
Здравей и от мен!
Успех с целите и играй умно по пътя към постигането им! :)
07.01.16
18:05
Защо всичко правиш по 10 повторения?
Не правя всичко по 10, правя по 10 упражненията, при които не ми е главната цел покачване на сила- при 10-ки съм установил, че ми е перфектния баланс между малко и много :) Но дневника е точно за това, може да бъркам, тоест не е като да не приемам мнения :)
Интересна тренировка се получи с треньора, нямаше да я направя такава
Гърди
Лежанка 10х10
Горна лежанка 4х12
Бенч прес за горни 4 по 12 последван веднага от флайс
Рамо
Раменна преса на машина 4х12
Ръцете в страни 4х15
Изправяне напред до над главата 4х12
Раменни бомби(за пръв път го чух) - 4х15
Корем
Машина 3х25
Лежанка с обратен наклон 3х15
Доста странна, но от сега усещам уникален ефект.
09.01.16
00:24
И какъв точно уникален ефект, освен мускулната треска, може да усетиш от една тренировка с безсмислен обем ? :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.01.16 00:24.
Днес едни приятни 9км на туринг ските на бая мъгла и вятър.
Алеко-Черни връх-Алеко
11.01.16
13:40
казано от kiriaka на 09.01.16, 18:01:
Хипертрофия?
От една тренировка ?
Кажи честно :D
казано от James Hinks на 11.01.16, 13:40:
казано от kiriaka на 09.01.16, 18:01:
Хипертрофия?
От една тренировка ?
Кажи честно :D
Мисля, че е ясно, че няма да стане от една :) Просто пита какъв е смисъла на големия обем- аз лично така си го обяснявам, а може и да бъркам.
Вчера гръб:
4х10 скрипец пред гърди
4х12 хоризонтално придърпване
4х12 гребане на машина широк хват
1х10, 3х15 скрипец зад врат
3х15,1х25 гребане на машина тесен хват
3х15 скрипец с подхват
15 мин кростренажор интензивно темпо
Вчера ръце, няма да го опивам, че ще стане много дълго.
След малко отивам на крака:
Клек
1х20 с лост, 1х20 лост +10,20,30,40
Лег преса 4х25
Екстензии 4х15
Задно на машина 4х15
Задно на лег преса 4х20
Кикбек 4х15
Прасец на машина 4х20
Корем
Машина 4х15
Коремни 4х15
13.01.16
13:22
Мъжка физика за 2 години... теб само по физиономия няма да те пусант в тая категория!! Преателски съвет, насочи се към истинска мъжка физика, задръж си брадата, вдигай тежести и си гледай кефа!
13.01.16
20:06
казано от kiriaka на 13.01.16, 13:57:
Под “истинска мъжка физика” какво имаш в предвид?
Силни крака, мощен гръб, космати ръце и при 6 бала вятър да не носи камъни в джобовете! ;)