11.01.16
14:37
Здравейте
Казвам се Ивелин Димитров, на 28години съм от Пловдив. Висок съм 180см и тежа 95кг.
Качил съм снимка на моментното си състояние.
На кратко за мен:
Тренирал съм последно преди около 11-12 години във спортно училище Джудо (дву и триразови тренировки). Тогава бях 65-66кг.
На 20 години се ожених и ми се роди една малка принцеса. И така живота, работата и проблемите ме завъртяха със пълна сила и се занемарих до неузнаваемост. Сега като се погледна в огледалото и ме е яд на себе си, не спирам да се обвинявам, не мога да се трая..
Със настъпването на 2016г се реших да променя това, да взема живота и здравето си на сериозно! Поставих си цел - когато навърша 30години да съм отново във перфектна форма!
От три дни чета във сайта и по форума за диети, програми, мнения, препоръки..
Програмата със която реших да започна първите месеци е тази - Програма
Само ще променя да нямам два дни почивка подред, а ще ги редувам през ден. Искаше ми се по интензивно да тренирам, но незнам дали това ще е добре.
За сега не спазвам определена диета, не ям тестени изделия, пържено, не пия газирано, не използвам захар, гледам да ям обезмаслени продукти.
Първото ми ядене е в 12:00ч пилешко на скара със салата от домати и краставици
След обедна закуска със 200г кисело мляко или 150г сирене със домати
Вечеря от 18:00-20:00 (според работата ми) салата със няколко варени яйца или със риба/пилешко на скара.
Пия 3х2т Липозан и много вода.
Но се опитвам да си съставя диета, да си изчисля - протеинова диета.
Изчислих си необходимите калорий на ден (снимката отдолу)
Темата беше редактирана от Ивелин Димитров на 11.01.16 19:39.
11.01.16
13:53
Здравей,
горе-долу и аз, като теб се сетих на 28 години, че тялото някога е било във форма, различна от тази на пияна амеба :)
Зарежи тая програма и почвай кръгови тренировки с базови упражнения - клек, тяга, военна преса, набирания, кофички, лег, гребане. Пак така, през ден. Направи си дневник тук, има доста хора, които разбират и ще ти помогнат. Щом си тренирал сериозно, трябва да имаш сравнително добра двигателна култура, така че лесно ще влезеш във форма.
Успех!
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 11.01.16 13:54.
Аз бих те посъветвал да започнеш с 5х5 или някоя друга сериозна програма с базови.
Храната на момента ми изглежда много малко. Сметни си да речем 400-500 грама месо, 250 грама ориз или 500 грама картофи, 5 яйца и салата колкото искаш.
Смятам, че на първо време съвсем спокойно можеш да ядеш колкото ти се яде. Естествено правилните храни и следи само да имаш по ~ 2 грама белтък на килограм тегло. Следи кантара и сантиметъра и коригирай в движение.
11.01.16
20:02
Добре дошъл и успех! :)
Подкрепям идеята за 5х5.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.01.16 20:06.
11.01.16
20:28
Добре 2 на 1 гласа - значи 5х5 :)
Мислех си първо да сваля килограмите си до 80кг, да изчистя повечко мазнини, да наблегна на 40-60мин. кардио през почивните дни, защото имам много за чистене във коремната област. Евентуално след това да наблегна на силови тренировки и покачване на мускулна маса.
Не разбирам много, но ориза и картофите са ми малко противоречиви във случая..
Все пак е най добре да ви послушам. Благодаря ви за съвета!
Мисля да започна да пия Pure Nutrition L-Carnitine 1000 + Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine - Какво ви е мнението?
И при 5х5 виждам, че тренировките са понеделник, сряда, петък. След това имам два последователни дни за почивка. Въпросът ми е - проблем ли ще е да премахна двата дни почивка и да следвам програмата през ден + 40-60мин. кардио през почивните дни?
Все пак хубавите работи стават бавно, а аз за никъде не бързам.
Мнението беше редактирано от Ивелин Димитров на 12.01.16 12:54.
12.01.16
16:40
Ще си изчисля 10 различни менюта за ден от режима, който ще започна веднага щом го изчисля и е готов.
Качвам снимка на първият изчислен ден от хранителният режим, който ми препоръчахте.
Във правилна насока ли съм със изчисленията? :)
Мнението беше редактирано от Ивелин Димитров на 13.01.16 10:07.