Тай бокс и малко фитнес за тонус (^^)

Темата е заключена.

Здравейте.
Казвам се Петър, от град Сливен съм, на петнадесет години. Та реших да си водя дневник, защото реших по някаква необяснима причина, че ще е забавно... Хаха. Да преминем направо. Тренирам муай тай ( страшен спорт направо 12/10 давам ) от горе-долу две и половина години. Фитнесчето от 2 години (вече станаха) за тонус ходя, за форма и повече сила.....
Та аз бях с наднормено тегло още от детската градина :( ;( .... Страшна работа беше, постоянно бях подлаган на гладуване от загрижените родители, не ги виня, не са знаели как, и нещата ставаха все по-зле. Минаха 7-8 години и нашите, решени да отслабна, ме записаха на тенис, след това баскетбол, бокс и кик-бокс. На бокс и кик-бокс ходих с майчицата си

<3. Горе-долу станаха нещата след това започна училище, пети клас, във вече прогимназия, местното ПМГ, и почнаха големите страсти. Омраза, първи трепет, подигравки, страх, плачене, ниско самочувствие и т.н.
Рещих да се запретна със спорта на сериозно.... заради едно момиче, луда работа, за любов всичко.... тогава бях на 12 години, 1,45 м и 62-3 кила..... Тренирах, ама не ставаха нещата, реших да откажа кик-бокса и фитнеса беше единствения ми избор, тогава си мислех, че мускулите са желани от момичета, голяма грешка беше тогава, оооо и срам, много срам. Станаха нещата с фитнеса,ама не задоволителни. Седми клас от 83 паднах на 74 с грешна диета...глад....Та седнах си на дебелия задник, почетох в BB-team-a и доста неща излязоха ясни, при фитнес инструктор ходих и упражненията станаха ясни. Доста се подиграваха на Пешо прасето, от тогава някаква фобия може би развих. Страх да не надебелея, вече я няма много в съзнанието. Здрав дух, здраво тяло ^^. След това реших да се завърна в бойния сектор. Записах се на муай тай(muscle). И така година и половина тренировки МТ и фитнес и горе-доле заприличах на човек, слаб човек...70 кила...ПП не бях тънка шпинга, добре си бях във фитнеса, имах мускули и т.н.
Така по същество:
Височина: 181-2 сантиметра
Тегло: 79 килограма
% мазнинки: 10-11%
Началото на мръсно-горещото лято бях 72 кила, та реших да си за*ба лятната форма и реших да кача няколко кила мускули. Качих естествено, мога да се похваля, че мазнини не съм качил много много. Не знам какво друго да кажа за себе си... Ааа обичам много извара, ама много... :)))))))))))))
Фитнес постижения досега, срамна работа пу пу:
Лег 70 килца по два пъти
Клекче 80 кила по 4 пъти, тука се гордея, аз обичам да правя крака, страхотно е.
Тяга 80 кила 4 пъти успявам :)))
Мерки на баници, теглячи, баджаци, трапец, устни и т.н. ще пиша МОЖЕ БИ, ако не ме домързи! :D
Направо ще напиша храната за днес и тренировката и да си лягам, че съм убит.

Храна-папане-зоб-гориво
Закусчица: 8:30
1 голяма ябълка, за да отида до тоалетна хаха, нужди.....
2 рохко сварени яйца ( много ги обичам рохки )
100 грама овесени ядчици, накисвам ги във вода и след това махам водата, така ги харесвам, ял съм ги с мляко... малко разнобразие ;)
Обяд: 12:00
Охо, опуках две порции пиле фрикасе, мама много добре го готви ( 200 грама пилешко, сигурно, но не много сигурно )
2 филии пълнозърнест домашен хляб ( аз правя хляба у нас :)))))))  има горе долу 35 гр въглехидрат и 5 гр белтък, мазнини ги забравих, някъде 5-6 и те / в сто грама естествено ) 200 грама
80 грама кашкавал ( обожавам млечни продукти )
100 грама краве сирене
30 минути преди обяда 2 кила диня(giggle)
Следобедна/предтренировъчна закуска 15:40
300 гр извара, бам бам, вкусно и 30 гр сурови пуканки, като ги направих станаха бая, купувам си ги от био магазин, не от маркетите, готови с масло и сол само за микровълновата
Вечеря/следтренировъчно19:50
150 гр пълнозърнести спагети с масло и 10 гр сирене и малко булгур, не знаех, че булгурът не е за спагети, сложих го в соса, много тъпо постъпих, той бил за кюфтета, да бях внимавай когато правих картофи от леща и спагети в един и същ ден хаха
300 гр извара
Днес храната слаба, трудно се яде при такава жега..30 градуса тц тц ужас, срам,погром, унижение направо, да не преувеличавам
Водата днес я ударих 4 литра без наливане, сладко си пийвах :)
Тренировка 16:40 Гърди и бицепс
Лег 6 серии 20/40/60/70/70/60 кила по 20/12/8/2/2/6 повторения
Полулег 4 серии с дъмбели 18,5/20/20/20 кила по 8/6/6/6 повторнея
Обратен лег 3 серии с дъмбели 15/18,5/18,5 кила по 12/10/10 повторения
Флайс 3 серии 7,5/7,5/7,5 кила по 16/16/16 повторения
Кофички 3 серии 8/6/6 повторения, вече бях като гръмнат, обикновено правя 14-5 ама умората си каза думата хаха
Трябваше и лицеви да правя, ама реших да пропусна
Скотово 5 серии с крив лост 7/17/27/27/27 кила по 20/12/8/6/5 повторения
Чукове 4 серии 10/12,5/15/15 кила по 12/10/8/6 повторения
Сгъване на прав лост 5 серии 9/19/29/34/29 кила по 20/10/8/4/6 повторения
Така след 40 минути фитнес дойде ред на 2 часа муай тай
Тренирахме само заучено със състезателския състав
Коремни преси трябваше да правя, ама нещо не се чувствах много настроен да правя, обикновено правя 3 пъти в седмицата, понеделник, сряда и петък 4 серии по 50-100, за цялата преса...! :D
Стречинг, душ и 1 голяма зелена ябълка. И така, беше интересно днес да си помня всички килограми, грамажи и повторения Хаха
Да отбележа:
Целите ми са да кача още няколко килца мускули
След това ще се изчистя ако ми скимне
Фен съм на готвенето, та много често само аз готвя вкъщи, вечери и обяд, запален съм по готвенето, всеки ден ново нещо научавам
Гледам на фитнеса като начин за подържане на тонус, не тренирам за плочки и баници само!!
Tова е за днес :D, живот и здраве утре пак за десет минути

Темата беше редактирана от Петър Дичев на 08.09.15 08:16.

Вторник....
Накратно днес беше по-добре времето, хладничко, както го обичам.
Храната за днес:
Закуска: 8:30
30 минути преди закусчицата - една голяма зелена кисела ябълка
2 рохки яйца + 100 гр. овесени ядчици
Обяд: 12:30
30 минути преди обяда - една голяма зелена ябълка :)
300 гр. сварена манастирска леща ( добре стана този път, попи водата, стана като яхнийка, не очахвах да стане така, макар че добавих бая водица )
200 гр. домашен пълнозърнест хлебец
100 гр. краве сирене
Следобедна закуска: 15:30
300 гр. извара
Тренировка: 17:30-19:30
Днес фитнеса не му беше ред, тренирам по три дневен класически сплит - гърди и бицепс / гръб и трицепс / крака и рамена - смятам да сменя сплита скоро скоро
Повече се разцъкваше в залата, загрях като хората, направих си тренировката, понабихме се всички заимно, като светофари сме вече :)
Вечеря: 20:00
200 гр. сварени спагети
200 гр. омлетени палачинки ( този път вечерята не беше от мене :-) )
300 гр. извара
Салатка + дресинга хаха, не се сдържах да го изпия
Водата като цяло днес е 3 литра, продължавам да пия, сигурно 4 литра ще стигне, не се знае :)

Сряда
Уффф, убих се от трениране днес... хаха
Днес беше гръб и трицепс, беше интензивно!
Загрях си добре, и почнах:
Набирания 11/8/6/6/5
А1 Мъртва тяга 20@20кг / 12@40кг / 10@60кг / 8@70кг / 7@80кг Личен рекорд!! / 5@80кг
А2 Разгъване на горен скрипец за трицепс 10@30 / 10@40 / 10@50 / 6@60 / 6@60 Пак личен рекорд
Б1 Мечка 20@20 / 10@40 / 10@60 / 8@70 Личен рекорд!! / 8@70
Б2 Тесен хват на лежанка 10@20 / 10@30 / 10@40 / 10@40 Не знам защо не сложих 50 килограма....
В1 Гребане с надхват 20@20 / 12@40 / 10@60 / 8@70 / 6@70
В2 Едностранно разгъване на дъмбел зад глава 10@7,5 / 10@7,5 / 10@7,5 / 6@10
В2,1 Разгъване на горен скрипец с въже, хаха,за доизпомпване  10@25 / 10@20
Хранааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа, стигнах до тая част пффф... :D
Закуска 8:30
200 гр ябълка 30 минути преди закусчицата :3
2 рохки яйца
100 гр овесени ядчици
50 гр краве кашкавал
Обяд 12:00
400 гр нектарини 30 мин преди обяд
350 гр сварена леща
100 гр сирене
300 гр домати на салата с 2 супени лъжици зехтин
200 гр хляб
Следобедна/предтренировъчно 15:30
200 гр извара
Тренировка - 16:30 - 19:00, тай бокса беше нормал днес, без хардкор сбивания, купих си гума за уста, “сварих” си я... хаха
Вечеря/следтренировъчно 19:30
150 гр ябълка 30 минути преди вечеря
350 гр сварена леща
300 гр салата от маруля, лук, краставица
100 гр маслини
50 гр хляб
250 гр извара
Лека и мека, утре пак колеги, ако някой следи де :D :D хаха
Уффф забравих водата хаха, ъъъъ днес литър и половина /1,5л/ чай от ягода без мед, обичам горчивия вкус, + 2 литра прясна водица от извора :)

Мнението беше редактирано от Петър Дичев на 09.09.15 22:53.

Поради технически проблеми с тока, не можах да си ъпдейт-на дневничето :D :D
За четвъртък ще напиша сега, а за петък вечерта !
Та тренировката беше двучасова, пълна с кикове, накратко—ГЪРЧ :D
Правихме кикове и блокове, колена, клекове и тем подобни “изтезания” :D
Храната беше на ниво вчера :
Закуска: 30 мин преди една ябълка
2 рохки яйца + 50 гр овесени ядки + 50 гр кашкавал
Обяд: 30 минути преди една ябълка
200 гр сварена леща, 100 гр сирене краве :D, 200 гр домашен пълнозърнест хлебец + 300 гр домати и 2 супени лъжици зехтинец
Следобедна закуска/предтренировъчно:
200 гр извара
Вечеря/следтренировъчно:
200 гр извара
Половин домашна пица
200 гр салата от домати,краставици и маруля (:
Водата:
Литър и половина чай от ягода и 2 литра прясна изворна водица :)

Май пак забравих, хаха :(, вече не е за смях, а за плач....
Петък си беше, няма как да не се отпусна, да забравя за някой работи и т.н.
Тренировката не беше кой знае какво, ама си я биваше : 16:50
А1: Клек 10@20 / 10@40 / 8@60 / 8@70 / 3@80 / 3@80 / 8@60
А2: Военна преса 10@20 / 10@30 / 5@40 Личен рекорд / 4@40 / 2@40
Б1: Сумо клек 10@40 / 10@60 / 10@70 / 10@70 Не разполагах с повече време и не можах да си направя качествено тренировката за крака, само три упражнения бяха изпълнени от 5 ( клек, разгъване, сумо клек, римска тяга и повдигане на пръсти )
Б2: Повдигане на щанга зад врат 10@20 / 10@30 / 10@30
В1: Повдигане на пръсти с щанга 10@70 / 15@70 / 20@70
В2: Обратен пек-дек, не на машина, а с дъмбели, наклонен напред, не мога да се сетя за името 10@7,5 / 8@12,5 / 8@12,5
Храната в буквален смисъл същата като вчера, доизяждаме днес хаха

За събота пиша, пак забравих, срамна работа....
Нетренировъчен ден....
Храна (^^):
На закуска:
50 гр овесени ядки и две рохки яйчица
Обяд:
250 гр преварен боб ( похабих боба, срам )
300 гр извара + 25 гр докторски салам + една филия домашен хляб ( 100 гр )
Следобед:
150 гр преварен боб + 200 гр и 30 гр маслини, бях още гладен и опуках 100 гр моркови
Вечеря:
150 гр печена акула с кадаиф
150 гр печени калмари с кадаиф
Вода 2 литра, нещо не бях жаден

Неделя, хич не забравих този път ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Нетренировъчен ден, покарах горе-долу 10-20 километра с колелото
Храна:
Закуска:
Домашна пълнозърнеста баница 300 гр
Обяд:
150 гр ориз, 100 гр извара и 80 гр. печена акула с кадаиф
Следобед:
150 гр ориз 200 гр извара и 80 гр. печена акула с кадаиф
Вечеря:
200 гр пица + 200 гр извара и салата
Водата 3 литра, утре понеделник, вдругиден на училище, почва се !!!!

Пууууу, минах подготвителните 2-3 седмици за влизане в ритъм, успешно подготвен ....
Тааа през това време не бях спирал да тренирам просто се налагаше да уча и вечерта и компютър, телефон и телевизор бяха извън графика, повече учебници. Не препоръчвам да четете няколко учебника за ден, фрапиращо е......
Днес тренирах добавъчното и основното съответно фитнесче и тай бокс.
На фитнеса днес беше ден за ръки, рамо, трапец и предмишник. Някаква мотивация дойде в началото, не помня после кво стана, ама горните крайници бяха low battery :D
Храната беше на ниво отново, както винаги и завинаги, аааа почнах чистене вече, от 79 станах 75,5, вените леко се показват. Целта ми е 70 кила поради простата причина, че февруари има състезание по муай тай и ще гледам да се изчистя, ще кача 3-4 кила и после пак ще чиста, няма да се задълбочавам и двете периодични дейности. Не съм се теглил 2 дена. Трудно се стъпка на студения кантар брррррр....
Днес грамаж и час-мас ще са извън плана, защото съм крайно уморен, последните две седмици не можах да спя. Не съм непукист в най-чист вид за жалост.
Хлебец, масло и яйца за закуска
Лазаня и пъстърва за обяд
Ядки и какао за следобяд
Извара със зехтин и крутони за след следобедна закуска
Извара, домат, моркови, зехтин и пастет от извара, яйца, мляко и краставица
Долу-горе 2900 калории, днес страшна фитнес тренировка и голяма разходка, добре е, запълних поднорматичната норма :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Поздрав, днес я чух :)

Тъй днес се явявам. Днес е нетренировъчен ден. Храна:
Закуска: 200гр домашен пълнозърнест хляб, 2 яйца, 10 гр масло, 3 малки домашни банички
Обяд: 100 гр ориз, 200 гр извара, гъби и тиквички, печена салатка
Следобед: Пази боже,та 6 бисквити, някакви британски, дават ги по телевизията, хубави са, калории от бисквити: аха 640, след това салата от домат, два моркова и 200 гр извара плюс зехтин
Вечеря: 200 гр извара
Днес е траурен ден за мен, любимото ми коте, не му стигнаха деветте живота да победи болестта си.....за него опуках тея бисквити, да сме живи и здрави.
Вода: 3 литра
Утре по план сутрин ставам, тегля се след като мина WC-то, записвам и края на месеца да съм 72 дано, че изглежда съвестта вече сили няма. Айде лека и мека! :)

Айде дебаркирам в сайта :D
Днес тренировъчен ден с фитнес и муай тай
Фитнеса мина добре, крака и гърди:
Основно лежанки и клякания + тяги
Храната:
Закуска: 2 яйца, 200 гр хляб, 20 гр масло, и 100 гр моркови
Обяд: 300 гр боб ( сварен ), 200 гр извара с 3 супени лъжици зехтин
На даскало: 100 гр гречка, 3 с л зехтин, 200 гр извара
Вечеря: много салата и 300-400 пиле
~2800 Kcal
Вода около 3 литра
Днес съм в шок, бях изпитан по психология и не знаех функцията на “Психика”, тя била мислене и възприемане........ Абе другия път ще стрелям с устата по въпросите :D :D

Така извинявам се за вчера, че не писах. Имах много работа, болници, фризьор, даскало, учене.....
Вчера ядох горе-долу... имаше извара, това е важнато!! :D
Храна:
Закуска: ябълка, две яйца, масло, хляб, салата
Обяд: боб, извара със зехтин :Д
Даскало: обелен суров слънчоглед, извара със зехтин, печени картофи на фурна
Вечеря: Питка с телешко вътре хаха, беше пържено ;д, майка ми представя продукти и аз така и така опитвам, та реших това да замести вечерята хаха
Тренировъчен ден, фитнес и муай тай
Вода 3 литра
Ай аз лягам че утре рано рано се става, от утре ще опитам грамаж, упражнения, час и тн да давам, че срамна работа стана ох ох... :D

Та май е време да се извиня за своето отсъствие.
Спрях да пиша в дневника що ли :D. Признавам си, че ме домързя.
С даскалото вървя добре, бих казал успешно :).
За тренировките, смених тай бокс залата. Защо? Единственият човек, който чака да отворят залата в 8:00 сутрин, съм аз. Що да не си бия шута и без това не става обстановката. Фитнесът го правя само събота, една тренировка само с базови упражнения.
Преди като почнах дневника бях 79 килограма. Сега съм 76 и се чувствам пъргав. Ако някой пита, равномерно балансирана диета, тоест без НВ-ВМД или НВ-РБД. Не мога да ги трая :).

Днес мина добре. Яка тренировка по тай бокс (новата зала е бомба, треньорът баш фен на дисциплината, знае си работата, 5 точки е човекът :) ) Час и половина беше, от всичко по малко :).
Храната също добре, балансирана, насищата, сезонни ястия :))))))))

Сутрин за закуска, типичната закуска от 400гр. кисело мляко 3,8% + 50 гр овесени ядки и 3 яйца
Сутрин осъзнах/прозрях/съзрях/помъдрях, че за мене най-добре въглехидратите да са ниско. Хем калорична, хем лека закуска, дори полезна :)

Обяд/след тренировка, със сезонни ястия седнах на трапезата. Сготвено зеле 400гр., със салата от 700гр. зеле с малко сол, ~ 5мл. зехтин, 100 гр. домашен хляб(вече не 180, а 250 kcal) и като фен на млечните продукти—- 200гр, извара :)

Следобедна/даскало
за разпускане 450 гр. сварени картофи + 50 гр. кашкавал разтопен в/у тях.

Вечеря сготвено зеле 400гр., 100гр. хлебец с 200гр, извара и ~ 400гр. зеле на салатка.

Днес съм 2600/2900 kcal, вървя добре. По план следващият зареждащ ден( не cheat day) е в събота. Тогава контролирано ще се измерят калориите и ще се състави боен план с цел—- лазаня с високи нива на въглехидрати и белтъци, все пак да заредим.
Течности, пардон вода, около 3-4 литра. Сега леко ожаднях, та да ида да ударя една чаша водица.

Оофофофофоф, абе позитивно погледнато, пиша :Д, не отсъствам
Та днес имаше тренировчица по муай тай, понабих чувала, щот съм гад :)))))))))))))) :Д
Храна—- днес е зареждащ ден, тоест 3500/2900 kcal, повечко, за да издържа към 4-5 дена, малко самодисциплина и психика тренирам малко аз
На закуска задоволно похапнах:
3 сварени яйца
100 гр. лимецови флейки /подобно на овеса, но повече белтъци/ с 400 гр. кисело мляко 3,8%
На обяд/следтренировка здравата половин кило зеле салатка с малко дресинг.
500 гр. сварена леща
Следобяд/даскало:
500 гр. сварена леща с 50-60 гр. пълнозърнест хляб /бих казал, че да си носиш супичка на училище е страхотно, чувстваш се у дома, първо, че другите се дразнят, че те не похапват качествено, а кроасани и т.н. Сега, за да не съм нападнат с отговорите:
-Не могат да си го позволят.” Напротив могат, щом пръскат по 5лв на училище за орео, кроасани и тем подобни глупости, слънчо.
На вечеря се развихрих:
170гр. суров ориз, сварен, две супени лъжици горчица, 200 гр. извара, обвита в печен патладжан + 30-40 гр. паниран кашкавал + 30-40 гр. домашен хляб
Течности горе-долу долу-горе 2-3 литра
Аз скоро няма да се тегля на кантара по няколко причини:
Много ми е студено сутрин докато се събудя
Ако не се тегля 2 дена на кантара, спирам да се тегля до края на живота ;д и впрочем се чувствам много добре без да гледам числото всеки ден.
Аз си тегля дрехите на кухненската везна, за да не се събличам на студа /22-25 градуса, положителна температура - студ/ и вече такъв навик нямам ;д
Сигурно ще се претегля някоя друга събота или неделя, когато спя до 9-10 :Д
Ай колегия, утре дано не забравя, впрочем, ще си метна една аларма на телефона :)))))))))

Да направя отчет за вчера, че не успях много :Д
Тренировка - само муай тай
Храната си я биваше до вечерта ;д
Закуска: омлет от 3 яйца, 30 гр. овесени ядки, 80 гр. извара, с.л. зехтин, малко чери домати и кисело мляко
Обяд: Голяма салата от зеле, 100 гр. ориз с 30 гр. кашкавал
На даскало стабилно салатка от зеле, 100 гр. кус-кус, 50 гр. овче сирене, чери домати
На вечеря, пази Боже, 350 гр. пъстърва, салатка, тава със сладки (с рошков, черен шоколад, пълнозърнесто брашно, мед, канела), страшна работа беше, днес съм по-добре, след час и нещо отивам да блъскам щанги, та вечерта ще допиша

23.01.16
18:32

казано от Петър Дичев на 21.01.16, 20:33:

Аз си тегля дрехите на кухненската везна,

Хаха, веселяк. :) Подозирам, че заради твоя стил на писане другите те мислят за трол. :D Дано си запазиш чувството за хумор и след 100 години. :)

23.01.16
19:47

Петър Дичев, фен съм ти! Страхотно чувство за хумор, свежар такъв!

Напълнихте ми сърчицето с такива мили отзиви :p
Днес ден за помпане/блъскане/ъпгрейдване в батка, на прост език фитнес
Тъй тъй го правя веднъж седмично, както се вика ALL day,  всичко в едно
Почнах с набирания, кофички и силови, след това до кръг с клек ( 4 серии по 10, 40@10; 60@10 ; 70@10; 70@10) с уреда за посвещаване в баткинство ( лежанка / 40@10; 60@6; 60@5; 60@4) и обикновеното помпане на бицепс от стоеж с лек дъмбел ( 10 кила ) (2х10@15 повторения за всяка една ръчица ). Та тая седмица леко си напрегнах кръста ( кръстеца и поясните прешлени ) и реших тяга, гребане да не правя. Заместих с горен и долен скрипец по 4 серии, всяка една по 10 повторения, ама уредите бяха доста ръждиви, мръсни, използвани, заварени и въобще не успях да успея да видя колко килограма съм си избрал. След това разгъване на горен скрипец за трицепс и военна преса. Пак по 10 повторения, ама 3 серии.
След разтягане реших да покажа на всички ( 4 човека ) в залата какво е да бъхтиш чувала там. Взех си боксовите ръкавици и бинтовете, сложих, почнах, 12 рунда по 3 минути + въпроси от типа:
-Какво тренираш?
-На колко си? ( имаше ли значение да питат)
-Искаш ли да си направим едно спарингче? (може)
Храната днес беше половин пълна скръб. :) А да не забравя, днес бях на олимпиада по химия, та сметнах си горе-долу точките - около 95/100. Стабилно. Учителите нервни като винаги, че сутрин събота вместо кафе с приятели, пият кафе с пишещи ученици .....
Та за храната:
Закуска - 3 яйца и 150 гр. домашен пълнозърнест хлебец
Обяд - 130 гр. ориз с 150 гр. пъстърва и то печена, салата от бяло,червено зеле и морков (Едно е сам да си накълцаш салатка, друго е мама да ти се нарадва на резултата по химия и тя да ти накълца салатка <3)
Някъде се загубих из пространството и изядох около 200-250 гр. сварено жито (никога не съм подозирал, че е толкова вкусно, засищащо, само че беше с прости бисквити от магазина ;-(((((((  ) 4 сладки от вчерашните
На вечеря след тренировка пак ядох:
130 гр. ориз с 200 гр. извара, 600 гр. зелева салата и половин супена лъжица дижонска горчица ( бива си ги французите ), 2 парченца черен шоколад 74% ( как пък 74% точно е определено, загадка, тайна майна )
Вода около 2-3 литра
Утре пак, до края на вечността.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1