think positive

Темата е заключена.

09.02.16
19:05

Здравейте ,
Казвам се Ели на 16г. 160см. 55кг. Като малка изобщо не обичах спорта и бях доста пълно дете. Хапвах всичко безразборно и в ежедневието ми липсваше каквато и да била физическа активност , това си личеше , естестввено :D В началото на лятото реших да се вкарам във форма , тоест да отслабна , тъй като бях 65кг , което за моя ръст си беше доста. Започнах да тичам на стадион като постепенно увеличавах обиколките . Стартирах с 2, 3, 4 , 5 и постепенно свикнах,  и започнах да правя по 10 ,15 + спринтове и стълби .И така всеки ден . Също така правех много дълги кросове из природата , защото лятото е много приятно . Тичала съм по 15км. Въпреки цялото това кардио не свалях килограми , защото както се вижда съм нямала идея какво правя . Не разбирах нищо от правилно хранене и това , че спортувах не ми пречеше да ям каквото си поискам . Разрових се из интернет , четях статии и гледах много български и чуждестранни фитнес влогове . Така започнах да правя силови тренировки и се оказа , че много ми харесва . В началото брат ми помагаше , тъй като той се занимава с фитнес от около 5 6 години . Научих базовите упражнения като клек , лег и тяга. И постепенно започнах да увеличавам работната тежест като при клека и тягата съм стигала 70кг за 4 , 5 повторения . Тренирам предимно със свободни тежести , защото мястото , в което живея е малко и залата , която има тук разполага само с това и много малко уреди за изолирани упражнения . В продължение на около 2 месеца тренирах двуразово -сутрин кардио(тичане , спринтове , стълби) и вечер силова или обратното. Но тренировките ми бяха хаотични . Нямах определен сплит . Когато започнах училище започнах да тренирам по 1 път .Сплитът ми беще горна част , долна част , кардио ( предимно въже и колело ,тъй като това има в залата ).Започнах да се храня правилно . Изключих сладко , тестено , пържено и изобщо всичко вредно , но не бях на някакъв определен хранителен план . И така свалих 10кг . От тази седмица съм на нова програма за изчистване на мазнини (искам да сваля още 5кг ) като тренировките , които включва тя са значително по-леки( с по-леки тежести и повече повторения) . И горе долу се опитвам да направя нещо като carb cycle като в началото съм си включила повече въглехидрати , като постепенно ще ги намалявам и ще увеличавам кардиото . Направих си дневника , за да мога да си следя нещата , а и ми се стори интересно. Пожелавам успех на себе си и на всички в спортните им цели ,тъй като знам , че спортът е пристрастяващ .Той се превърна в мое ежедневие и нещо , без което не мисля , че ще мога . Направо си е навик. Ще впиша тренировка си за вчера и днес и храненето си . Все още не броя макроси , но ще започна да го правя . Купих си електронна везна и скоро ще влезе в действие. Успех на всички отново :)

09.02.16
19:25

Поделник
Закуска: овесена палачинка( 1 яйце ,2 белтъка , 2 супени лъжици овесени ядки , половин банан , 1 лъжичка мед )/high carb+sugars/low protein+fats/
Обяд: пил.пържола(гърди), сварен ориз със зеленчуци + краставица( не знам точно грамажите)/protein/carbs/
След тренировка: извара със сурово кашу ./protein and fats ONLY /
Вечеря: 2 пилешки шишчета с броколи /LOW CARB/protein/

Workout : Full body ( ще вписвам упражненията на английски , така ми е по-лесно)
Squats 5x25/22/18/16/16 1min rest b/set ( с 40 кг)
Deadlift 5x20/16/12/12/12 1min rest b/set (с 40кг)
Biceps/Triceps super sets 3 x 12/10 10/12 12/10
6min abs no rest
cardio : 15 min

09.02.16
19:32

Вторник:
Закуска: бъркани яйца ( 1 яйце , 3 белтъка , извара , сирене , кашкавал , low fat шунка) /protein +fats/
Обяд: пилешки хапки без панивовка и мазнина + микс зеленчуци(грах , моркови , царевица)+ 1 банан /Protein/Carbs + some sugars/
Вечеря:свинска пържола/ protein+fats/
Тренировка-много лека предимно кардио и то леко като за начало
push ups 5xfailure 2 min rest b/set
15min cardio +5 min intense

Здравей! Добре дошла. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1