12.02.16
11:45
Здравейте приятели! От много време се опитвам да отслабна, но не успявам. Винаги когато започна “голямата промяна”, не устоявам на храната и започвам да се тъпча с неща като пица, пържени картофки, торти, дори веднъж ми се случи да преям с хляб (филийки с топено сирене). След един кратък анализ на събитията установих, че тези изблици на слабост се дължат на това, че постоянно се тегля на кантара, а това само по себе си води до жалки опити (ГЛАДУВАНЕ) да накарам числото което показва кантара да намалее. Мислих много и осъзнах, че нямам пряк контрол над теглото си, но пък имам пряк контрол над количеството калории което поемам. ЗАТОВА РЕШИХ!
От днес нататък няма да следя теглото си а количеството калории което приемам.
Тъй като не разбирам от базови метаболизми, хранителни режими и такива, просто ще се придържам към около 2000 калории на ден и ще махна “вредните храни” от сорта на: “вафли, чипове, пържени картофи и други”. Видях, че в сайта има подробна информация за състава на храните за което много се радвам, защото това много ще ми помогне.
Всяка сутрин(около 7 часа) ще правя “табата” със спринтове, а вечер(между 8 и 9 часа) ще тичам около 30 минути
Чудих се дали да не се запиша на фитнес, но нищо не разбирам от фитнес, затова се отказах
Веднъж седмично ще си добавям нови измервания (бицепс, гръдна обиколка и други) и ще пиша как е мина седмицата.
Дано този път съм на прав път.
Поздрави,
Джиги!
12.02.16
11:51
Добре дошъл тук. Хубаво е , че си осъзнал, че гладуването е балъшка история. Това,че се стремиш към калориен дефицит , не означава, че трябва да гладуваш :) Ако имаш възможност , започни и фитнес. Тренировките с тежести ще окажат изключително благоприятно влияние спрямо тялото ти
казано от Джигарматанян Фахридинов на 12.02.16, 11:45:
Тъй като не разбирам от базови метаболизми, хранителни режими и такива, просто ще се придържам към около 2000 калории на ден и ще махна “вредните храни”
2k калори също е възможно да се причислят към графата ‘’глад’’ според отделният индивид
казано от Джигарматанян Фахридинов на 12.02.16, 11:45:
Чудих се дали да не се запиша на фитнес, но нищо не разбирам от фитнес, затова се отказах
НИКОЙ не се е родил научен! Имаш ли желание ще прочетеш малко в сайта, ще идеш, ще опиташ и ако ти хареса ще си изкараш карта. Ако не.... само ще мрънкяш, че не можеш и не разбираш :)
Добре дошъл и успех.
12.02.16
21:02
Добре дошъл и от мен!
Ще помагаме, ако е нужно, за да намериш своя път. :) На колко години си?
12.02.16
22:16
За да направиш протокола Табата със спринтове се иска много здрава издръжливост и ако даваш всичко от себе си на спринт от 20 секунди бъди сигурен,че за 10 секунди е абсурдно да възстановиш пулса,за да започнеш нов спринт.8 серии спринтове е истинско предизвикателство,което мен винаги ме е плашело.Освен ти ако не си в някаква невероятна форма.Аз не бих се хвърлил директно на Табата със спринтове.Можеш да опиташ Табата от лицеви опори,планински катерач,бърпи,коремни преси,като повтаряш 4-те упражнения по два пъти.
13.02.16
10:57
Благодаря ви хора! Аз съм на 17 години.
Да Ross прав си. Днес се опитах да изпълня протокола Табата със спринтове, успях да направя и 8 те серии, но не знам дали движението което извършвах след четвъртата серия може да се нарича спринт.
Ще опитам да изпълня Табата от лицеви опори, планински катерач, бърпи, коремни преси, а вече като по отслабна пак ще пробвам със спринтове, защото забелязах, че дори и след като спра да ги изпълнявам, пак се потя, дори имам чувството, че се потя повече след, а не по време на изпълнението им, което ме навежда на мисълта, че спринта е наистина много добро упражнение за отслабване.
13.02.16
21:28
Добре дошъл, Джиги :)
Записвай редовно ден по ден храната (вид и количество), тренировките (упражнения, повторения, продължителност) и как се чувстваш (енергичен, чувство за студ, сънлив и т.н.). Така по-опитните ще могат да ти посочат какво грешиш и как да промениш нещата към по-добро. Успехи!!!