05.03.16
23:03
Здравейте приятели. Имам проблеми с кръста, които разбира се сам си причиних във фитнеса. Наскоро ми препоръчаха Волтарен на таблетки на 12часа по 1. Преди това снимах кръста и ми казаха, че е претоварен, но няма нищо по-сериозно, самоче вече 3 4 месеца болките не минават, дори като стоя повече време прав, като легна по корем също боли. Каквото и да правя във фитнеса боли, даже и кръста да е в покой( легнал,седнал). Ще се радвам, ако някой е използвал това лекарство и ми сподели информация , дали има странични ефекти, да дразни корем или друго. Благодаря предварително. :)
05.03.16
23:08
Като пояснение кръста ме боли много ниско ,над седалището. Също така с него се появиха и още проблеми, дискомфорт в ставите, най-вече колена. Мислех си може ли причинителя да е качване на 7-8 килограма бързичко. Тъй като нито правя вече мъртви тяги и тн , нито клякам със кой знае колко кг, даже всички упражнения които товарят въпросните места съм ги спрял.
06.03.16
12:51
Волтарен,диклак мажи се постоянно и мен понякой път ме наболява за няколко часа ако го натоваря прекалено като правя гръб примерно и ми минава..не знам дал и е от мазилото де но все пак ще ти е от +
06.03.16
16:54
Да де, но мен въпроса ми беше главно за таблетките на волтарен, тъй като с мазилата нищо не става поне мен не ми олеква болката.
Ако ще е орален диклофенак, по-добре Диклофенак дуо - по една таблетка от 75 мг сутрин и вечер.
Ако имаш здрав стомах и не пиеш други лекарства, странични ефекти или лекарствени взаимодействия при тази дозировка не се очакват. Все пак ако имаш болки и дразнене в стомаха, след като започнеш да го пиеш, го спри. Освен това не го пий повече от 10-12 дни.
Това по въпроса с волтарена. А по въпроса с болките за такива неща е важно да знаеш причината, а не да лекуваш сляпо с нестероидни противовъзпалителни.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.16 17:01.