23.10.15
18:04
Здравейте, започвам този дневник с цел да следя прогреса си и да науча нещо повече. Тренирам от малък - плуване, футбол, мма, фитнес. Казвам се Виктор, на 19 съм, първи курс в УНСС - икономика, общество и човешки ресурси. Не съм тренирал цяло лято, че и малко повече. Целта ми е маса и сила. От понеделник ще вписвам стриктно тренировките и храната. Като за начало ще тренирам по 5х5 три пъти в седмицата и един път седмично тенис на корт.
Рекорди ( 175см, 67кг - зимата ):
Лег - 3х75
Клек - 20х77,5 и 9х110
Тяга - 6х90
*Не съм тренирал с малки повторения
*Попринцип тяга правя 1-2 пъти в месеца, но ще я включа всяка седмица по 1-2 пъти.
След като мина 12 седмици на 5х5, ще тренирам с микроцикли по програмата “Shortcut to size”.
Днешната тренировка - набирания, кофички, лицеви. Нищо интересно, като за начало реших да отида на лостове. След час отивам на игрището да играя футбол. Храненето днес е много трагично!
Темата беше редактирана от Виктор на 23.10.15 18:42.
23.10.15
18:14
Здравей и честит дневник ;)
Виждам, че още от първия пост бягаш от правия път, така да се каже :D Описвай си храната всеки ден, както и тренировките подробно - тук има хора, които ще ти помогнат при някакъв проблем.
Не смяташ ли, че две тренировки на ден няма да ти помогнат много в целта да качваш ?
Здравей и благодаря :).
Спрях с тренировките по футбол още преди 4-5 години, сега играя 2-3 пъти в месеца.. по любителски.. :D
Храня се горе-долу добре, от понеделник мисля да почна по - сериозно, а дотогава ще мисля “хранителен режим”.
Вечеря : малко хляб, зеле, патешко месо и 1 круша.. с какво съм се хранил през деня.... ще си замълча :D
Мнението беше редактирано от Виктор на 23.10.15 18:48.
24.10.2015
Закуска - сандвичи с топено сирене и салам, 50 грама орехи
Обяд - леща, 2 круши, 50 грама орехи
Вечеря - баница, свински врат на жар, малко орехи на фурна
Мнението беше редактирано от Виктор на 24.10.15 20:26.
Мързеше ме да попълвам, но сега ще пиша, за да следя резултатите си. Започнах от 60кг, сега съм около 62 ( за месец, няма и толкова, защото съм несериозен ). От 2 седмици тренирам по програмата “shortcut to size”, само че смених някой упражнения. Качих до 64кг, но много в корема, защото изведнъж качих доста въглехидратите. На ден ми се връзваше около 250грама хляб + останалите въглехидрати от ориз, картофи, оризовки. Сега съм спрял хляба, имам диета от инструктур, която горе-долу спазвам.
-62 кг съм, целта ми е около 70-72-3 ( по възможност ), може и повече :D.
-Имам и тренировъчна програма от инструктур, но мисля да продължа с “shortcut to size”, защото изглежда интересна. Някой ако я знае, моля да сподели мнение.
04.12.2015:
1. Макарони със сирене и мед, малко извара със зехтин, черен пипер и червен пипер, доза протеин
2. Ориз със зеленчуци, малко пилешко месо
3. Пакетче оризовки, 5 белтъка, 2 жълтъка
*Преди тренировка - 5гр. креатин
*След тренировка - 5гр. креатин + доза протеин
4. Ориз със зеленчуци, 4 белтъка, салата
05.12.2015:
1. Доза протеин, кафе
2. Макарони със сирене и мед, сьомга
3. Ориз, кюфтета от телешка кайма, салата
4. Кюфтета от телешка кайма
5. Уиски, редбул, наргиле, дюнер :D
Мнението беше редактирано от Виктор на 06.12.15 11:24.
06.12.2015:
Храна:
1. Макарони със сирене и мед, 200 грама извара
*Преди тренировка - 5гр. креатин
*След тренировка - 5гр. креатин, доза протеин, малко стафиди
2. Пилешко филе на фурна, салата от макарони, грах и царевица, доза протеин
3. Риба, ориз със зеленчуци
4. Телешки кюфтета, ориз със зеленчуци
Мнението беше редактирано от Виктор на 06.12.15 21:34.
Здравейте, не съм тренирал от доста време, защото нямам никакво време от работа и учене. Взех си тежести и направих импровизация на фитнес у нас. Имам 2 дъмбела, лежанка, успоредка, лост за набиране, лост за тежести и тежести, крака ще тренирам във фитнеса 1-2 пъти седмично. Тренирам, когато имам време, демек около 4 пъти седмично.
Хранителният ми режим го направих така, че да не е много ангажиращ :
1. Закуска - 80 грама макарони ( сурово състояние ), 50-60 грама сирене, 2 лъжици захар или мед, 2 дози протеин
2. Обяд - 150 грама телешко или свинско, 250 грама ориз ( варен ), 1-2 филии хляб, салата със зехтин
3. Следобяд - 100 грама бадеми, 2-3 банана
4. Вечеря - 150 грама телешко или свинско, 250 грама ориз ( варен ) или пакетче оризовки, 1-2 филии хляб, салата със зехтин
*Преди лягане - 2 дози протеин
Калориите ги пресметнах около 2700, достатъчни ли са?
4 дози протеин = 400 калории
50гр сирене - 120калории
Захар около 50-100калории
Макарони - 335калории
Бадеми - 570калории
Месо - 400калории
Банани - около 100калории
Ориз - 300калории
Хляб - около 200калории
Зехтин - около 300калории
Ако греша някъде със сметките или със самата програма, моля давайте съвети :). Направил съм режима така, че да не е много ангажиращ, защото нямам много свободно време. Ще се радвам на мнения! :)