14.03.16
17:16
Здравейте :)
Ролята на този ми дневник е основно да ми помага да се следя как се чувствам съобразно това каква храна съм приемала и как съм се движила. Разбира се, добре дошли са всякакви съвети и препоръки.
Малко за мен: аз съм Дани, на 29 години, живея в София. В момента изпитвам нуждата да се следя, тъй като за кратко време качих килограми. Прекъсната бременност в почти трети месец по време на която се хранех основно с бързи въглехидрати, мазен джънк и кратки периоди на по-здравословно хапване докато си бях в БГ. Пътувах за този период доста извън страната и нямаше как да имам какъвто и да е било сносен режим. В момента хормоните ми още не са както трябва, да допълня, че имам СПКЯ. Като цяло избягвам големи количества протеин, тъй като имам камъни в бъбреците. Друг проблем ми е трудният самоконтрол по отношение храненето - не става дума за това дали е джънк или не, имам периоди на преяждане само защото искам да ям, в момента съм в такъв, случва ми се от дете. Никога не съм спортувала нищо и нямам изградена двигателна култура, фитнесът ми е познат съвсем бегло.
Цели: Да приготвям предварително храната, за да избегна преяждането; да смятам нутриенти според РБД; Да сваля не повече от 3-4кг (висока съм 173см, сега тежа 59кг). Ако ги превърна в мускул - най-добре.
Да тренирам на първо време вкъщи, защото драстично ми се сви непредвидено бюджета и пари за фитнес не остават. Имам велоергометър, чифт гири от по 3кг, абролер и швейцарска топка. Съответно ми е стриктен и бюджета за храна, та ще гледам да разнообразявам менюто до колкото мога.
Да разбера от къде идва този неконтролируем глад за храна особено нощем, без да съм гладна реално. Глад на устата, не на стомаха.
PS: определено приемам препоръки относно хранене след прекъсната бременност, споделен чужд опит и съвети.
Нахилен ден от мен! :)
14.03.16
17:33
Храната за днес:
1. Половин кофичка кисело мляко, 4 суп.л. овесени ядки, 2 суп.л. кокосови стърготини, 2 суп.л. мляно ленено семе
2. Салата - копф, айсберг, чери домат, 2-3 суп.л. царевица от консерва, шепа спанак, пармезан на люспи, овкусено с шарлан, оцет и сол. Половин патладжан, пълнен с моркови, лук и тиквичка
3. Домашен фреш цвекло, морков и ябълка + една бисквита с черно брашно без захар
4. Като обяда
5. 100гр извара с черен пипер, магданоз и един домат.
Течности: литър вода и 3 чая (билков, зелен с мента, ройбос)
Движение: никакво
Cron-O-meter каза около 1400 калории (Б:44,5гр / В:113,6гр / М:80,6гр). Трябва да си изчета пак статията за РБД, да видя влизам ли в някакви рамки и пак да сметна ОКБ. Мисля да намаля с около 300-400 кал КБ, като ще се старая да тренирам поне през ден вкъщи. Ще описвам и тренировките като ги има.
14.03.16
18:37
Добре дошла при нас и успех!
казано от Дани на 14.03.16, 17:16:
(висока съм 173см, сега тежа 59кг).
А на мен ми се струва, че трябва да напълнееш малко :))) (шегувам се)
Успех!
15.03.16
14:56
казано от Вероника Налбатска на 14.03.16, 18:37:
Добре дошла при нас и успех!
Благодаря! :)
Снощи късно освиних вечерта с две супени лъжици тахан, разбъркан с чаена мед и шепа стафиди + малка ябълка. Ще прочета за воинската диета, ако ще мога да се справям по-добре с нея, щом основно вечер се чувствам гладна.
Планът за манджа днес:
1. Ябълка и банан + лъжица тахан
2. Салата цвекло и морков, 4-5 суп.л. сварена киноа, овкусена с шарлан, балсамов оцет, горчица и сол (300-400гр) + свинско контра филе около (100-150гр в сурово състояние) на грил тиган с мн малко мазнина
3. Ябълка
4. Омлет от едно цяло яйце и два белтъка + контра филето като на обяд завито в него (около 60гр сурово състояние) + салата копф, домат, морков, овкусена по обичайния начин
EDIT: черен чай със сметана, билков, плодов - с по чаена лъжица мед.
CronOmeter показва 1800 калории, което ми е много, за да бъда в дефицит с около 500 ... Трябва да огранича меда. Чудех се големи ли са като обем салати по 400гр? Не е до калории, от дишане сигурно горя повече докато ги ям, отколкото каквото ми дават, но издуват стомаха и го разширяват и после се чувствам гладна, защото ми трябва голямо количество храна за запълване. Има ли резон?
Размисли: Днес се чувствам по-малко гладна, защото ям месо, обикновено ям много рядко. Пилешкото почти го изключвам от менюто си, защото ме е страх с тея приказки колко хормонално било и ще ми влияе на СПКЯ. Мога ли да смесвам източници основно на въглехидрати и на месо в едно хранене? Месо/извара с ориз/картоф или пък месо/извара/яйце с варива боб/леща? Как се отразява на храносмилането и на свалянето на килограми? Образувам и доста газове по принцип, забелязала съм, че прясното мляко ми влияе така, та почти ще го изключа. Зелениите и яйцата също, ама тях няма да ги пипам, че сега е сезона на зеленото.
Мнението беше редактирано от Дани на 16.03.16 07:05.
15.03.16
14:58
казано от Симона на 15.03.16, 14:09:
казано от Дани на 14.03.16, 17:16:
(висока съм 173см, сега тежа 59кг).
А на мен ми се струва, че трябва да напълнееш малко :))) (шегувам се)
Успех!
На акъл мн ми се иска да надебелея :D :D
Благодарско и усмихнат ден ти пожелавам! :)
16.03.16
07:25
Добро утро (sun)
Манджата за днес е:
1. Омлет с лук и 30гр едам + домат
2. Свинско контра филе на тиган + салата морков, цвекло, копф и 2-3 суп.л. варена киноа, овкусена с олио, оцет, сол
3. Ябълка
3. Като обяда
След работа към 22ч ще повъртя педалите вкъщи и ще едитна...
ЕДИТ: обновено ядене.... Грубо!
Мнението беше редактирано от Дани на 17.03.16 08:09.
17.03.16
08:06
То мойто на нищо не прилича, като ламята Спаска снощи погълнах 200гр кисело мляко с 200гр!!! сладко от боровинки + 30гр масдам и си легнах като пич. Тоя неконтролируем глад за ядене на каквото и да е е отвратителен. На всичкото отгоре се прибрах в малките часове и въртене на педали нъцки, ама намерих време да се намуам и си легнах изключително доволна. Интересното е, че нямам угризения като се натъпча. Мога да си легна и да ми е тежко, но не и гладна или да си мисля за храна...
Манджата днес е по-долу...
Мнението беше редактирано от Дани на 17.03.16 08:07.
18.03.16
21:17
Днешната манджа беше следната:
1. 200мл прясно мляко с 3 суп.л. овесени трици и една какао
2. Ябълка + шепа печена соя
3. Морков и цвекло, овкусени по обичайния начин с месото от едно сварено двойно бутче
4. Две пълнозърнести бисквити без захар
5. Морков, цвекло, корнишон и сусам отново овкусени + месо като на обяд
Не смятах калориите, ще си ги пусна в калкулатора по-късно да видя какво съм направила днес.
Снощи нямаше тъпчене, устисках :D