25.03.16
18:51
Здравейте! :)) От 1 година тренирам и искам да покача мускулна маса,но съм 65кг и не мъдрам. Четох на много места за храненето,което е основно при покачване на маса и си сметнах колко калории и т.н. Трябва да приемам на ден. Стигнах до заключението,че толкова храна физически е непосилно за мен да поема за 1 ден ;д. И реших да си купя пасатор и да смилам примерноо месо,картофи,яйца и някъв сос за спагети примерно и да го изпивам,тъй като в течно състояние ще ми е по-лесно да приемам нужната храма за деня. Искам от вас мнения и препоръка по въпроса :)) Благодаря ви предварително
25.03.16
20:43
Направо ми се доповръща, като прочетох. Купи си гейнър, дай малко повече воля и хапвай повече храна в нормално състояние. Всичко с времето си.
25.03.16
21:05
Пробвал съм преди една година в сутрешния си шейк да добавя пуешка или телешка кайма. Не ми хареса с нито една от двете. Първите шейкове ги изпих, но при повторен опит ми се доповръща и оставих месото отделно. Иначе в шейка си слагам всякакви други неща. Пробвай какво можеш да понасяш и действай. Всеки е различен.
25.03.16
21:06
Гейнъра е само излишни пари, яж си нормално, на 65 килограма трябва да можеш да си набавиш нужните калории с нормално ядене.
25.03.16
21:09
Колко калории смяташ, че са ти нужни?
Замислял ли си се за вариант, в който установиш нужното количество белтъчини и въглехидрати (и ги приемеш под формата на твърда храна), добавиш си зеленчуци като гарнитура, а останалите калории до целта - от полезни мазнини (много по-калорични и в малък обем ще имаш доста калории).
Идеята за шейкове с месо и на мен не ми звучи добре, а пък и смятам, че не е ок да се минава на течна храна изцяло.
25.03.16
21:11
аз ям по 5 пъти на ден,просто много тежко ми става и ям на сила ;д...а за место,ще бъде варено ;д не съм пояснил отгоре :D ии мисля да пробвам. Ако някоой е пробвал и знае някоя друга рецепта да я сподели. ии още един въпросс..поръчал съм си протеин ии кога е най-добре да се пие,смисъл да има най-добър ефект
25.03.16
21:12
На колко си години и колко си висок?
25.03.16
21:19
казано от Von Suthaus на 25.03.16, 21:12:
На колко си години и колко си висок?
на 21г. 1.74 висок
25.03.16
21:30
Kупи си гейнър, няма как да не качиш от него.
25.03.16
22:24
Пробвай този вариант. Мисля, че ще ти е доста по-вкусно, а ако добавиш една доза протеин на прах (или само какао) ще стане още по-добре.
26.03.16
19:56
казано от Вероника Налбатска на 25.03.16, 21:09:
Колко калории смяташ, че са ти нужни?
Замислял ли си се за вариант, в който установиш нужното количество белтъчини и въглехидрати (и ги приемеш под формата на твърда храна), добавиш си зеленчуци като гарнитура, а останалите калории до целта - от полезни мазнини (много по-калорични и в малък обем ще имаш доста калории).
Идеята за шейкове с месо и на мен не ми звучи добре, а пък и смятам, че не е ок да се минава на течна храна изцяло.
Виж колко ясно ти е обяснено.Кое е сложното?Виж сега прост пример за едни бързи 2000(+) калории:100 грама мазно сирене(чедар,гауда,кашкавал),100 грама ядки по избор,100 грама масло,50 зехтин.Това го разпределяш към месото и въглехидратите,които си планирал за деня, и си доста над това,което ти е нужно.Нямаш нужда от гейнъри и кулинарната гавра ,която си замислил.
казано от Viktor Ivanov на 25.03.16, 18:51:
Здравейте! :)) От 1 година тренирам и искам да покача мускулна маса,но съм 65кг и не мъдрам.
А как тренираш, колко дни седмично и по каква програма? Може и там да е проблема.
26.03.16
23:01
казано от Миро на 26.03.16, 20:41:
казано от Viktor Ivanov на 25.03.16, 18:51:
Здравейте! :)) От 1 година тренирам и искам да покача мускулна маса,но съм 65кг и не мъдрам.
А как тренираш, колко дни седмично и по каква програма? Може и там да е проблема.
принципно до скоро тренирах 5 на 2 почивка...наскоро смених 4 на 1 почивка...1ви ден бицепс трицепс (в почивките упражнение за корем) втори ден гърди рамо и пак ш почивките корем,трети ден гръб и трапец,четвърти крака ...всеки път си правя в почивките по едно бързо упражнение за корем....упражнениятата са ми 2/3/4 зависимост от мускула по 4 серии и 8 повторения
27.03.16
00:39
Може би проблемът е в това, че тренираш прекалено много. Може би, ако разредиш малко тренировките ще по-добре. Защо не пробваш примерно през ден или 3-4 пъти седмично?
27.03.16
21:03
Навремето Цветко Цветков и той някакви такива шейкове имаше слухове, че си правил... :D
Стига ве човек- не е нужно да изяждаш 2 килограма месо на ден, за да качваш. Яж нормална храна, не шейкове. И абсолютно чисто да се храниш по часовник с електронна везна теглено и изчислявано, пак няма как да качваш само мускул. Я си хапвай 1во, 2ро и 3то: супи-мупи, свинско със зеле, хляб, лютеница, мляко с ориз и тем подобни и да видим дали няма да качиш :D Но за плажен културизъм си закъснял...
27.03.16
21:05
Пичага, яж каквото колкото ти се яде и просто добави 1.5-2л прясно мляко и си готов :) След всяко хранене по 1-2 чаши ;)
Има и друго. Имай търпение и постоянство. Не може за отрицателно време да си +Х килограми. 1 година е опит, но не и достатъчен опит. Всички съвети до тук не са никак излишни. Арнолд и той е бил 65 кила и дали физически му е било непосилно да стане Олимпия, айде стига хуморески. :)
28.03.16
10:43
казано от satisfaction на 27.03.16, 21:05:
Пичага, яж каквото колкото ти се яде и просто добави 1.5-2л прясно мляко и си готов :) След всяко хранене по 1-2 чаши ;)
Добре казано! Хапвай си разнообразно,но съобразявай храненето с целите.Качествената мускулна маса се натрупва бавно.Когато започнах да тренирам на 19г бях около 55кг при ръст 180см , някъде около 23 годишен успях да стигна до 80кг и в момента на 25г се държа между 83-85кг.
Лично аз обичам да експериментирам с шейкове.Ако държиш с месо, пробвай нещо от типа на крем супа:
половин ‘“пеперудка” пилешко филе(свари я и използвай бульона и),сварени картофи или броколи,щипка сол и черен пипер,на мен ми допада.Шейк,който си правя редовно:290гр извара(има една от Лидл,на мен ми е удобна защото е в пакет,съотношението белтъци/ккал. ме устройва перфектно пък и е на добра цена), 75гр небелено конопено семе(едрите шлюпки се отаяват,но все пак ти е нужен мощен блендер),1/2 ч.л. канела, за допълнително вкус 1/2 мерителна лъжица шоколадов протеин(около 15гр) и около 350-400мл вода.
29.03.16
19:29
аз протеинови шейкове си правя редовно след тренировка. сега ще си взимам един протеин ии знам,,че принципно се пие 2 пъти на ден по 25/30 гр. Но аз искам да си го добавямм към протеиновите шейкове дето принципно си правя. Някой има ли представа колко грама трябва да слагам при това положение ?
Мнението беше редактирано от Viktor Ivanov на 29.03.16 19:31.