25.03.16
19:01
Привет на всички хора в този форум!
Казвам се Кристина и съм на 26г. , висока съм 163см и тежа от както започнах да тренирам във фитнес залата47,8кг ( преди 45,5кг).
Регистрирах се в този форум, защото видях, че има добри хора, които помагат на объркани момичета като мен. :)
На кратко моята история.
Ходя на фитнес от около месец и половина. Целта ми беше да се стегна, защото се чувствах добре в кожата си и не смятах, че имам нужда ва слабея. Споделих това с фитнес инструктора и ми изготви програма. Ще приложа снимки, за да я видите.
Посещавам залата 4 пъти седмично. Не спазвам определен режим на хранене, но и никога не съм имала проблем с килограмите, за да го правя. Просто гледам да избягвам тестените неща, не рия газирани напитки и сокове, не пия алкохол, не пия сокове, избягвам тестените изделия и белия хляб, както и бялата захар (замествам с мед).
От време на време хапвам шоколад, но всичко е в ограничени количества.
Едно примерно мое дневно меню:
Сутрин - половин кофичка кисело мляко с три супени лъжици овесени ядки и плодове(ягоди, боровинки...каквото имам под ръка) и една лъжица мед.
Обяд - пилешки пържоли с гъби и ориз
Вечеря - обикновено е салата
Ям си по същия начин по който и преди да започна да тренирам. Проблема е освен, че съм качила 2кг (което инструктора казва, че е нормално) всичкоте ми дънки са ми станали тесни в ханша и краката. Така знам, че е нормално като ги тренирам, но целта ми беше просто да изгоря мазнините и на тяхно място да се стегна, а не мазнините да стоят и да трупам още отгоре и всички дрехи да ми теснеят. Споделете тази програма оптимална ли е за мен и за това кое
то искам да постигна? Да променя ли нещо? Повече кардио например? По принцип кардио правя на велоаргометъра и степера. Пътеката не е използвам, защото ме заболяват коленете. Еднаква работа ли вършат и трите уреда?
Не смятам, че проблемите ми идват от яденето, а от програмата.
Темата беше редактирана от Кристина Колева на 25.03.16 19:24.
Добре дошла в нашето малко фитнес общество.
Ще бъда прям:
Програмата ти не ми харесва, ама грам. Начинапо който е структорирана, НЕ... начинът по който е разписана дори е просто ужасяващ!
В сайта има много полезни материали. Съветвам те да отделиш малко време и да се запознаеш с някои от тях.
Ако имаш конкретни въпроси - тук сме. Ще помагаме.
Също смятам, че храната ти е малко
Успех с целите и не приемай коментара ми като заяждане (защото определено не целя това)
25.03.16
20:34
Благодаря за бързия отговор :)
Аз също подозирах, че програмата не е хубава.
Какво смятате, че трябва да заменя от тази програма да постигна желания резултат. Аз даже се опитвах да намаля храната, защото си мислех, че ям повече, а горя малко калории.
Не ме съдете, ако се изказвам неподготвена :)
29.03.16
19:58
Здравей Кристина,
4 дни крака и 1 ден горна част нещо не ми харесва. То ако ще е така, по-добре тичай 4 пъти седмично по 60 минути, със сигурност ще изтънееш.)))
Ако не те мързи да четеш - http://tranzit.dir.bg/load.php?id=R4Cu5jKXOSUa0ipF2611898. YOU ARE YOUR OWN GYM от Марк Лоурън. У дома, 30 минути на ден, не ти трябва инструктор. Трябва ти обаче английски.
Яденето... опитай с по-малко въглехидрати и повече протеин и мазнини:
ставане - чаша вода + сок от 1/2 лимон
закуска - 2 яйца, 20-30 грама сирене, домат/краставица
обяд - месо 100 - 150 грама, салата (овкусена със сол и зехтин)
вечеря - салата + 100-150 грама месо/риба/яйца
неделя - яж каквото искаш
Ако обичаш предизвикателствата - 90 дневната диета или ниско-въглехидратна-висок-мазнинна диета. И двете вършат много добра работа за слабеене, запознай се подробно и с двете, избери си едната и се мятай.)))
Успех
казано от Николай Калчев на 29.03.16, 19:58:
Здравей Кристина,
Ако обичаш предизвикателствата - 90 дневната диета или ниско-въглехидратна-висок-мазнинна диета. И двете вършат много добра работа за слабеене, запознай се подробно и с двете, избери си едната и се мятай.)))
Успех
ВМ-НВД да, 90-дневната може спокойно да я напишеш ритуално на един лист, да го скъсаш и в никакъв случай да не я спазваш.