Аматьорски дневник на Радко Бомбата

Темата е заключена.

След като се докарах до 103 килограма живо тегло на 182 см. ръст ми дойде мисълта, че трябва вече да се стягам. На 29 години съм, като до преди 5-6 години спортувах активно футбол и бадминтон, колоездене от време на време и бягане в парка един път на две седмици. Остана ми бягането, което съм занемарил от няколко месеца поради контузии от кварталните мачлета. Отделно имам проблеми с краката( Операции на менискус, перманентно изкълчен глезен, отрязан палец на десния крак). Във фитнес не съм влизал от 12-ти клас и единственото нещо което правя за тялото си е да правя някакви упражнение веднъж седмично(и горе споменатото бягане). Храненето ми е относително качествено - Рядко закусвам, обяд каквото има в стола на завода в който работя, а за вечеря гледам да избягвам мазно и въглехидрати. Основния проблем е че пия алкохол почти всяка вечер (две, три чаши вино или две, три бири). Сега съм се амбицирал поне половината негативи да заменя с позитиви, като основната ми цел е топене на тлъстина и създаване на режим, който да ме върне поне малко към формата ми от “едно време”. Надявам се да съм редовен във отразяването на жалките ми опити и ще се радвам да получавам съвети и насоки от по компетентни съфорумци.

За сега ще ви спестя снимки :)

Добре дошъл и успех! :)

Ден 1-ви...

Сън 6 часа и половина

8:00 - Еднo капучино

12:00 - Скумрия на скара и зелена салата

18:00 - Час и половина футбол

19:45 - 4 бъркани яйца със маслини + Литър Айрян

Miband-а показва около 16000 крачки/11.3 км/ 900 Cal

Мнението беше редактирано от Радослав Георгиев на 16.03.16 21:09.

16.03.16
22:23

здравей, току що се регистрирах и аз и сега преглеждам де що има тук, запознавам се със сайта. та така да кажа и аз, от скоро минах на диета и след няколко дена включих и фитнес за сега само пътека и колело защото никога не бях влизал в зала за фитнес и като се зачетох и реших и аз да кажа нещо, успех ти желая вярвам че и аз ще се справя защото имам най вече да свалям шкембе и да си стегна малко тялото.

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Бате Емчо на 06.04.16 18:10.

17.03.2016г.

Сън 7 часа и половина

7:30 - 2 филии квасен хляб с катък
10:00 - Ядки + Капучино
12:00 - Пилешко филе с ориз и гъби
19:30 - Печено пиле + 2 чаши вино

Днес тренировки нямам, тъй като след снощния футбол имам болки в адукторите (Лоша загрявка)

Miband-а показва около 7000 крачки/ 4.9 км. / 400 калории (Днес основно на компютъра на работа)

Май трябва да забравя за футбола

Уикенда отпуснах душата малко, сега ще си го изстрадам.

Понеделник 21.03.16г.

Сън - 6 часа и половина

8:00 - Капучино

12:00 - Свинска пържола + зелена салата

18:00 - Час и половина футбол + 20 мин. крос - 8 километра общо

20:00 - Кръгова тренировка със собствено тегло намерена в Youtube (4 кръга по 20 секунди Dinamic squats, Military presses, Fast swimmers, Mountain climbers, с 10 секунди почивка между упражненията)

Раздвижих се добре, хапвам малко ориз с гъбки и лягам

Miband-а показва 18 000 крачки/ 13 км. / 1020 cal.

Вторник 22.03.16г.

6 часа сън

7:30 - Сандвич с пушено филе + Капучино

12:00 - Пилешки гърди със салата(чушки, маруля, лук) + Айрян

17:30 - 3 километра бягане  -7min/km

18:30 - 3 банана + Кисело мляко

Miband-a показва 13 000 крачки/ 8.5 км / 850 cal

По време на бягането се усещам по-лек, въпреки мускулната треска  от снощните упражнения в гърба и задника

Нова цел - 4 километра за 12 минути (интервално - 150 м. за 30 секунди, 50 м. за 30 сек Х 20) Допреди две години ги правех с малко задъхване :)

Понеделник 28/3/16

Сън 8 часа

12:00 - Боб чорба

18:00 - Час и половина футбол +  25 минути крос ( 9 км общо/ 17 мин. на км.) СЛАБО!

20:00 - Зелена салата, домати, краставици + 2 чаши вино

Miband-a показва 25 000 крачки/ 19 км. / 1500 cal.

Смятам до две седмици да стартирам във фитнеса, само не знам как да започна. Отделно се чувствам леко отпаднал - явно имам нужда от повечко въстановяване.

Здравейте. Днес ми е ден за равносметка и хвалене. За две седмици постигнах нещо, което си бях поставил за цел за месец време. 99 килограма съм. Качих се на кантара за пръв път откакто стартирах на 16-ти. Промяната вече я видях в огледалото - в горната част на тялото съм изчистил мазнинка, майка ми ме мисли за болен(лицето ми е по-изпито) :D. Корема съм го прибрал с някой сант. Основната промяна засега е липсата на хляб в менюто ми, повечко движение и по-малко пиене на алкохол. При играта на футбол правя по-дълги спринтове и нямам болки в ставите още на терена. Най-важното е че съм мотивиран. И друг път съм се надъхвал, но като се кача на кантара и видя трицифрено число ми пада самочувствието. Така че кантара си го забранявам. От утре на работа ще ходя с колелото(веригата му е ръждясала) .

А иначе днес нямах време за хранене и си го смятам за ден за чистене

Сън 8 часа

12:00 - 2 портокала

18:00 - Час и половина футбол + 20 минути интервално бягане ( 8 км. общо)

21:00 - Бобец + 2 бири

Miband-a показва 19 000 крачки / 13.5 км / 1050 cal

31.3.16г.

Сън 7 часа и половина

12:00 - Телешка чорба (Език, мозък, шкембе) + Айрян

19:00 - 3000 м. интервално бягане за 13 мин. (Слабоооо)

20:00 - Свинска пържола + домати и краставици + 2 бири

Евентуално чак в неделя ще направя едно кросче за разтоварване и изпотяване. През останалото време ще гледам да пазя приличие

01.04.16
13:47

Айде ,Радко,до лятото да си 80 кг :)

Вторник 12.04.16г.

Сън 8 часа

12:00 - Парче пица със сирене

18:00 - 20 минути крос + 1 час футбол

20:00 - Две кюфтета и зелена салата + 3 чаши вино

Miband-а показва 21 000 крачки/ 15 км. / 1400 cal

Миналата семица яко изоставих и тренировки и всичко. Претърпях лека катастрофа и имах много грижи откъм оправяне на колата. Но я смятам за седмица за почивка, не съм променил мотивацията си и днес като стъпих на кантара забелязвам, че си седя на 99 кг., което е добре. Сега няколко дни ще пътувам и няма да имам време за каквото и да е било. Освен това явно ще ми се наложи да участвам в един-два запоя. Така че от другата седмица няма къде да се скатавам повече, ами почвам да буам железа по фитнеса.

Мнението беше редактирано от Радослав Георгиев на 12.04.16 22:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1