04.04.16
16:19
Здравейте!
От няколко месеца закусвам с фреш от грейпфрут и до някъде се опитвах да си следя калориите и свалих доста кг, но имам един въпрос. Как да се храня, за да не си върна обратно свалените килограми и трябва ли да продължа да си следя калориите (само да уточня, че си закусвам с фреш. Само когато ставам рано за училище хапвам нещо друго по-късно след фреша за закуска).
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Антония К. на 04.04.16 17:42.
Не си отслабнала заради фреша, а заради дефицита в който си била. Опиши примерно меню за един твой типичен ден, и тогава ще можеш да получиш адекватен отговор:)
И какво значи “да не си върна обратно килограмите” - искаш да поддържаш или да продължаваш да сваляш? Ако искаш да поддържаш, сметни си калориите за поддръжката и следи известно време (1-2седмици, докато добиеш някаква представа как изглеждат като количество, и яж по интуиция толкова).
04.04.16
17:41
Ами по принцип искам да поддържам това тегло.
Примерно меню (когато съм 1 смяна):
Закуска:06:30ч.-фреш грейпфрут
10:00ч.-сандвич, солети или други подобни
Обяд: 13:00ч.-някаква домашно приготвена храна в къщи (например: пиле с орис)
Следобедна закуска: някакъв плод (ако огладнея) или нещо друго зависи колко ми се яде
Вечеря: около 6-7ч. пак някаква домашно приготвена храна
към 20:30ч. пия около 150-200 мл топло прясно мляко
04.04.16
19:17
Какво значи калориен баланс и калориен оптимум, как да си изчислиш базалната метаболитна ставка и тн - ТУК.
Състав на храните - ТУК.
Накратко вече са ти го казали: Изчисли си BMR, или колко калории са ти нужни за да поддържаш тегло. Спрямо таблицата за състав на храните виж колко калории приемаш за ден и ги сравни с BMR. Гледай максимално да се доближаваш до базалната метаболитна ставка. За целта увеличи или намали ккал. :) Приемай дадените калории в продължение на няколко седмици. През това време си парви замервания, кг и тн. Ако смяташ че сваляш добави ~200-300 ккал или обратно. С времето сама ще установиш колко точно ккал ти трябват за да си в застой ;)
Имай предвид, че ако увеличиш/намалиш активноста през това време или килограмите - BMR стойността се променя респективно трябва да промениш и приемът ккал.
Прочети и тази статия, мисля че ще ти е полезна информацията вътре.
Успех в начинанието :)
Мнението беше редактирано от Иван Борисов на 04.04.16 19:21.
05.04.16
10:23
Благодаря!!!:D