18.04.16
23:13
Здравейте! Аз се казвам Йоанна и ми е приятно да се запознаем. Направих си профил тук за да науча това което още не знам и да вляза в правия път. Аз съм на15 и тежа удивителните 75килограма за височина от 160 см. Знам че съм над нормата и за това искам да поема към здравословен живот! Планувам да изчистя и да оформя тялото (с което се обърках :D) Ето и един проблем.Аз живея в малък град без фитнес и всички се познаваме (срам ме е да тичам) .За това планувам да потдържам физическа активност с други упражнения. От вас бих се радвала да получа съвети ако греша или препоръки към по-добро. :)
19.04.16
02:57
Можеш да качваш стълби в някой висок блок, може във вашия, за да не ти мрънка никой. Ако те интересува колко калории си изхабила, ползваш формулата m*g*h ,делиш на КПД на човешките мускули (около 15% при теб) и се ориентираш. м е масата, х е общата височина на етажите които си изкачила ( например ако са 50 етажа , са приблизително (150 метра/ 15%*)75кг*10кгм/с^2 = 750 Килоджаула или 150 килокалории приблизително, депресиращо е , с тренировка трудно се горят калории. Ето ти , занимателна физика и отслабване, 2 в 1.
19.04.16
08:28
Здравей и добре дошла във форума :)
Това че всички се познавате, не е основание да не тичаш. Първо преди да започнеш да “отслабваш” физически, трябва да станеш по-силна психически. Да се настроиш положително и да преодолееш този срам. Кога ще започнеш да тичаш? Когато вече си направила мечтаното тяло и тичането всеки ден не е чак толкова необходимо? Отговори си на този въпрос.
Ако те е срам да тичаш сама - намери си някоя приятелка, с която да го правите заедно.
Ако не искаш да те гледат - може да намериш някое местенце, където няма много хора. Не вярвам да нямате стадион. Те са почти винаги празни. Особено в малките градове. Дворовете на училищата се обезлюдяват след 18:00-19:00ч. В повечето училища има и някои “уреди” които ще ти помогнат да правиш упражнения, като пейки, лостове, успоредки, шведски стени и тн.
За тренировки в домашни условия можеш да прочетеш следните статии: Тренировка 1% , Общофизическа подготовка в парка ,
________
Руми има доста клипове за тренировки в домашни условия, по време на които обяснява и доста полезни неща. Ако те мързи да четеш, гледането на такива клипове е добра алтернатива.
19.04.16
16:16
Благодаря за съветите :) Казах че няма да тичам ,но това беше лъжа!Защото същия ден една от двете ми най-добри приятелки ми предложи да тичаме (и аз се съгласих) . До колкото за тренировките започвам с тренировки за отделни части на тялото за всеки ден. За да не се претоварвам ще тренирам в различни части (понеделник - крака, вторник - гърди, сряда- дупе, четвъртък- корем, петък- ръце, събота -гръб, неделя- почивка (дори бог е почивал в седмия ден :D )) Започвам да се замислям дали няма да се преуморявам като добавя и тичане. Може би един ден ще тичам ,друг ще тренирам по една или две групи мускули. Така всъщност и седмицата ми ще бъде по-разнообразна :) ! До колкото с храненето -ще ям повече плодове и зеленчуци(ако трябва да бъда честна ми писна от тези закуски в училище) Видях една статия за плавно преминаване към здравословен начин на живот която много ми допадна. Първите три дни се яде на малки порции,следващите два се добавя и вода(около 2 литра). Следват седем дни в които се изключват всички пакетирани и вредни храни.Последните седем дни от програмата се включва и усилено физическо натоварване(аз ще започна с него от началото :D ). Но това далеч не е края! Ще изградя навик да ям полезна и здравословна,вкусна храна за цял живот. Да бъдеш здрав не е само до края на програмата :D
Мнението беше редактирано от Iona Iordanova на 19.04.16 16:23.
Не съм много запознат с дамските сплитове и начини на трениране, но ми се струва напълно излишно да тренираш като мъжете-културисти. Все ми се струва, че за една жена е най-добре да тренира нещо от сорта на горна/долна част. Пак казвам - лично мнение.
19.04.16
18:16
Да, съгласна съм с теб! Аз просто искам да съм активна и да не поемам риск от увисване и деформиране на кожата след отслабването. Искам да съм здрава и стегната. Затова не бързам с драстични и нездравословни диети! Това е цел за цял живот. Все пак ако нямаш цел какъв е смисъла ? :D
Здравей и честит дневник!
Ако нямаш хранителен режим, добре е да започнеш с НВД http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd
Можеш да започнеш с някакви простички домашни упражнения като клякане, коремни преси, лицеви опори на колене. Алтернатива на бягането е скачането на въже, можеш да пробваш.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 19.04.16 21:12.
19.04.16
21:21
казано от ANZy на 19.04.16, 21:11:
Здравей и честит дневник!
Ако нямаш хранителен режим, добре е да започнеш с НВД http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd
Можеш да започнеш с някакви простички домашни упражнения като клякане, коремни преси, лицеви опори на колене. Алтернатива на бягането е скачането на въже, можеш да пробваш.
Как си я представяш на тия килограми да скача на въже? И как го направи тоя паралел между бягането и скачането на въже?Едното е много по-аеробно от другото и не са взаимнозаменяеми.А ако скача, че и ако тича на тия кг, първото което ще си замине няма да са мазнините, а колената и, особено от въжето, особено ако не знае как да скача. Затова написах по - горе, да прави качвания по стълби , по хълм също е добре. Иначе , да, трябва да се започне от диетата.
19.04.16
22:21
Всъщност аз съм спортна личност.Просто ... :D Аз днес бягах с една моя приятелка. Но съвсем малко. С нея ще започнем съвместни действия :D .За бягането имам малко опит от преди. Ще се справя :) Днес започнах със здравословна и хубава храна. закуска от овесени ядки и мляко,един айрян(по-късно) и белени семки . За обяд пиле с ориз и половин домат. Не вечерях защото не ми се ядеше от едното пакетче бисквити беловита(днешното съгрешение). Пих два литра вода и се чувствам много добре :) Благодаря за подкрепата на всички и за съветите които ми давате :)
20.04.16
22:25
Нова съм и не знам дали дневникът се пише коментар под коментар или по отделно. Бих се радвала някой да ми обясни и да си намеря приятели. Полът няма значение :) За деня ми.. Мина добре :закуска -мюсли и една ябълка. Обяд -супа с картофи и салата от домат. Вечеря една пълнена чушка с ориз. Между главните ядения -преди обед белени семки а след обед -кисело мляко и овесени ядки. Може да коментирате как да подобря храненето си към по-пълноценно или да ми кажете какви грешки допускам. Пих два литра и половина вода. За завършек с моята приятелка бягахме (ставаме по-добри :D) . Денят беше хубав! Пожелавам и на вас хубав ден. :)
02.05.16
14:14
Отново, след празничното отдаване на много храна и мързелуване е време за по-здравословен живот! :D От днес се връщам към режим на хубавата храна и към леки тренировки за раздвижване. Пожелайте ми късмет . Все още нямам никакви приятели в сайта и се натъжавам че няма с кого да говоря. Много бих се зарадвала ако някой стане мой приятел и си пише с мен(без значение от пола или целта му (моята за отслабване а неговата за вдигане на маса например)). Просто искам да мога да си пиша с някого. :)
:) Това не е точно форум за завързване на приятелства, това не е първостепенната му роля, въпреки че е много вероятно и приятелства да завържеш покрай другото. :)
Нали дневникът е за това - да споделяш?
Мнението беше редактирано от Елена на 02.05.16 15:56.
06.05.16
12:28
Да, аз при с то ще бъда по-уверена ако си говоря с някого.
06.05.16
12:33
В момент а не следвам точно определен режим, НО не ям преработени и пакетирани храни. Ям здравословна и хубава храна богата на витамини и вече виждам промени. Започват да се оформят мусколите ми. Виждам напредък и това ме радва. За това се мотивирам още повече
11.05.16
17:32
Продължаваме да живеем по-добре и днес.