16.05.16
23:36
Привет на всички, добре дошли сте в новия ми дневник. Тук ще описвам храненията и тренировките си, започвайки от утре. Имам за цел да си водя записки и да следя прогреса си, а може би и да помогна на някого или пък да получа помощ, ако имате идеи, забележки или просто искате да ми дадете съвет - направете го!
Малко за мен:
Възраст - 18 г.
Височина - 1,84 см.
Тегло - 67 кг.
Спортувам активно от 1 година. Занимавам се с бокс от 1 месец, а със самбо от 3 месеца. Останалото време съм прекарал на лостове и във фитнеса, но бокса като цяло ме влече най-много и се надявам да остане така. Тренирам от 1 месец, не съм пропускал тренировки до сега, въпреки че съм имал много оправдания, дори един път ми се наложи да отида пеша, което ми отне около 1 час и 10 минути, което е добър знак, защото обикновено, ако не ме влечеше наистина бих си останал вкъщи.
Тренировки:
Бокс - от Понеделник до Събота, като в Неделя почивам.
Самбо - Ходя, ако намеря време.
Лостове - Когато излизам навън, не съм от хората, който обичат да ходят по кафета или нещо от сорта и е по-вероятно да отида да направя малка тренировка, ако имам енергия и не сме измислили какво друго да правим с приятели.
Фитнес - Рядко, но го посещавам от време на време. Обикновено правя базови упражнения, като Лежанка, Военна преса, Клек и Тяга.
Какво ще включвам?
Ще описвам храненето, тренировките, резултатите и как се чувствам като цяло.
За сега е това, с времето ще редактирам и може да добавя гръдна обиколка и т.н., но за сега целта ми е да си водя дневник за да наблюдавам собствения си прогрес - плюсове и минуси, няма значение, стига да продължавам, а и мисля, че това ще ми помогне да се придържам към правилното хранене, защото това ми е най-големия проблем. :D
18.05.16
21:05
17.05.2016 - Вторник
Събуждане - 7:30
Закуска - 8:00
100 гр. овесени ядки накиснати в прясно мляко Olympus 1,5% масленост подсладено с 1 ч.л. мед и един малък банан.
Второ хранене - 11:40
Сандвич - 2 филийки запечен пълнозърнест хляб, 50 гр. кашкавал, 100 гр. пилешки гърди, спанак и малко консервирани гъби.
Обяд - 13:30
Макарони (пълнозърнести) със сирене, задушени тиквички, моркови и 3 сварени яйца (белтъците).
Тренировка - 16:00
Загрявка
15 мин. лек крос, докато се разгрява цялото тяло отгоре надолу, след което се загрява в кръг за около 5 мин. + 2 мин. самостоятелна разгрявка (в случай, че не си загрял нещо както трябва, това е шанса ти да го направиш с една дума).
Тренировка
12 мин. въже
- 4 мин. нормално скачане за улавяне на ритъм, темпо, въздух.
= 30 секунди почивка
- 4 мин. скачане с упражняване на трикове т.е. различни движения с краката, cross-over и т.н.
= 30 секунди почивка
- 4 мин. скачане, като 30 секунди се скача с нормално темпо и 30 се забързва.
1 минута почивка (слагане на бинтове)
3 мин. бой сянка с въртене
Почва се с малко бой сянка около 30 секунди, след което се въртиш с ръка и поглед нагоре с бързо темпо за около 15 секунди, когато минат заставаш в бойна стойка и пак 30 секунди бой сянка, после се въртиш с ръка и поглед надолу пак 15 секунди, после 30 секунди бой сянка, после с поглед и ръце встрани и пак бой сянка.
Спарниг
5 рунда по 3 минути с 30 секунди почивка между тях - поне аз играх толкова, тъй като тренирам от скоро и упражнявам да се защитавам, да се движа, техники, да преценявам разстояние и да натрупам още издръжливост, като цяло през повечето време аз понасям удари, но предполагам е нормално. Играех с мъж, който беше 40 кила над мен и доста по-опитен.
Чували
2 рунда по 4 мин. на чували - техника, бързина, сила.
Медицинска топка
Удари в областта на корема за около 3 мин.
Разпускане
Коремни преси, лицеви, разтягане и т.н.
Хапване - 18:15
Половин пъпеш, около 400 гр. и малко извара.
Вечеря - 21:00
Макарони (пълнозърнести) със сирене, пилешко месо, салата (домати, краставици, гъби, сирене, лук и зехтин).
18.05.2016 - Сряда
Събуждане - 10:40 Не сме на училище и си поспах малко, въпреки че си бях легнал доста рано към 11:30 :D
Закуска - 10:50
2 запечени пълнозърнести филийки хляб намазани с мед, 100 гр. ягоди и 50 гр. бадеми.
Второ хранене (Обяд) - 13:30
Шейк - кисело мляко 3,6% масленост + банан, ягоди и спанак отделно 4 сварени яйца (белтъците).
Лека загрявка - глезени, врат, прасци, китки, лакти, кръст, бедра (не повече от 3 минути).
6 км. тичане
Обикаляме стадиона, който е близо до залата, като обикаляме отгоре при скамейките. Правим 10 обиколки - 5 нормални и 5 с изкачване на стълбите, които са между скамейките (вързва се ± 6 км.)
После загряваме хубаво в залата - ръце, врат, прасци, бедра, лакти, кръст всичко за около 5-10 мин.
Сила
- Хвърляне на медицинска топка (ляв прав, десен прав), като целта е да е възможно най-експлозивно, имитиране на удар, използвайки само ръката, с която се удря, краката и кръста, ханша, коремните мускули.
Правихме 5 кръга за сила:
- повдигане на крака за корем на шведска стена (20 секунди).
- 20 секунди удари предимно ъперкъти и прави удари (2 кг. гирички).
- 20 секунди крошета (2 кг. гирички).
- изтласкване на ръцете напред с лост, който тежи около 10 кг. пак за 20 секунди.
- кофички (широк хват) за 20 секунди.
- лег преса за 20 секунди.
- лежанка около 60 кг. за по-силните (аз правих само 2 кръга на нея, около 6 повторения първия път, и 4 втория), за по-слабите има по-лек лост може би към 20 кг., на който правих останалите кръгове
- бутане на тежести за рамо (не съм сигурен за кг., нито как се казва упражнението, тъй като е на машина, но определено напряга).
- прескачане на медицинска топка встрани
- въртене с лост (не знам как да го опиша слагаш лоста на врата, лоста е доста дълъг и въртиш в ляво и дясно, като гледаш да е контролирано)
П.П. Не всички го правят това по-новите правят клекове вместо това. На мен ми беше за първи път днес.
- коремни преси (легнало положение под наклон с краката нагоре).
5 кръга от това, като между всяко упражнение има по 10-15 секунди време да се приготвиш да си хванеш дъха и т.н.
Всяко упражнение се прави в рамките на 20 секунди, повторения не се броят, аз лично се стараех да правя по 10-12 кофички, другите неща не съм ги броил.
Чували
Малко борба с чувалите и упражняване на техниката на ударите.
Разпускане
Разтягане, коремни и т.н.
18:00 - Хапване
400 гр. пъпеш, ягоди, зелена ябълка, банан
20:30 - Вечеря
Пилешко месо от цяло пиле печено във фурната, салата (домати, краставици, гъби, сирене и зехтин)
21:00 - Хапване, докато пиша
В момента, докато пиша ям обикновени печени фъстъци от магазина, сурови, аз си ги изпекох вкъщи без да добавям сол, около 100 гр., защото бях гладен.
П.П. Вчера нямах време да обновя дневника, защото си легнах веднага след като се прибрах, защото бях навън с приятели, станах в 2 през ноща, но ми бяха спрели интернета и днес ходих да си го платя.
Впрочем, не знам, защо пиша всичко толкова подробно за тренировките, ако някой изобщо го чете дневника или планира да чете и му е интересно какво правя на тренировки може да каже за да продължа да ги описвам, ако не може да ги пиша по-малко, че ми отне доста време да го напиша това всичкото. :D
Мнението беше редактирано от Nederlander на 18.05.16 21:07.
18.05.16
21:06
казано от ANZy на 17.05.16, 17:52:
Добре дошъл във форума.
Предполагам целта ти е покачване на ММ ?
Благодаря! И да няма да е лошо да кача малко килограми и мускулна маса.
19.05.16
13:39
казано от Nederlander на 18.05.16, 21:05:
17.05.2016 - Вторник
100 гр. овесени ядки накиснати в прясно мляко Olympus 1,5% масленост подсладено с 1 ч.л. мед и един малък банан.
Сандвич - 2 филийки запечен пълнозърнест хляб, 50 гр. кашкавал, 100 гр. пилешки гърди, спанак и малко консервирани гъби.
Макарони (пълнозърнести) със сирене, задушени тиквички, моркови и 3 сварени яйца (белтъците).
Загрявка
15 мин. лек крос, докато се разгрява цялото тяло отгоре надолу, след което се загрява в кръг за около 5 мин. + 2 мин. самостоятелна разгрявка (в случай, че не си загрял нещо както трябва, това е шанса ти да го направиш с една дума).
Тренировка
12 мин. въже
= 30 секунди почивка
- 4 мин. скачане с упражняване на трикове т.е. различни движения с краката, cross-over и т.н.
= 30 секунди почивка
- 4 мин. скачане, като 30 секунди се скача с нормално темпо и 30 се забързва.1 минута почивка (слагане на бинтове)
Почва се с малко бой сянка около 30 секунди, след което се въртиш с ръка и поглед нагоре с бързо темпо за около 15 секунди, когато минат заставаш в бойна стойка и пак 30 секунди бой сянка, после се въртиш с ръка и поглед надолу пак 15 секунди, после 30 секунди бой сянка, после с поглед и ръце встрани и пак бой сянка.
Спарниг
5 рунда по 3 минути с 30 секунди почивка между тях - поне аз играх толкова, тъй като тренирам от скоро и упражнявам да се защитавам, да се движа, техники, да преценявам разстояние и да натрупам още издръжливост, като цяло през повечето време аз понасям удари, но предполагам е нормално. Играех с мъж, който беше 40 кила над мен и доста по-опитен.
Чували
Медицинска топка
Разпускане
Макарони (пълнозърнести) със сирене, пилешко месо, салата (домати, краставици, гъби, сирене, лук и зехтин).
18.05.2016 - Сряда
Събуждане - 10:40 Не сме на училище и си поспах малко, въпреки че си бях легнал доста рано към 11:30 :D
2 запечени пълнозърнести филийки хляб намазани с мед, 100 гр. ягоди и 50 гр. бадеми.
Шейк - кисело мляко 3,6% масленост + банан, ягоди и спанак отделно 4 сварени яйца (белтъците).
Лека загрявка - глезени, врат, прасци, китки, лакти, кръст, бедра (не повече от 3 минути).
6 км. тичане
Обикаляме стадиона, който е близо до залата, като обикаляме отгоре при скамейките. Правим 10 обиколки - 5 нормални и 5 с изкачване на стълбите, които са между скамейките (вързва се ± 6 км.)
После загряваме хубаво в залата - ръце, врат, прасци, бедра, лакти, кръст всичко за около 5-10 мин.
Сила
- Хвърляне на медицинска топка (ляв прав, десен прав), като целта е да е възможно най-експлозивно, имитиране на удар, използвайки само ръката, с която се удря, краката и кръста, ханша, коремните мускули.
- изтласкване на ръцете напред с лост, който тежи около 10 кг. пак за 20 секунди.
- лежанка около 60 кг. за по-силните (аз правих само 2 кръга на нея, около 6 повторения първия път, и 4 втория), за по-слабите има по-лек лост може би към 20 кг., на който правих останалите кръгове
- бутане на тежести за рамо (не съм сигурен за кг., нито как се казва упражнението, тъй като е на машина, но определено напряга).
- въртене с лост (не знам как да го опиша слагаш лоста на врата, лоста е доста дълъг и въртиш в ляво и дясно, като гледаш да е контролирано)
П.П. Не всички го правят това по-новите правят клекове вместо това. На мен ми беше за първи път днес.
- коремни преси (легнало положение под наклон с краката нагоре).5 кръга от това, като между всяко упражнение има по 10-15 секунди време да се приготвиш да си хванеш дъха и т.н.
Всяко упражнение се прави в рамките на 20 секунди, повторения не се броят, аз лично се стараех да правя по 10-12 кофички, другите неща не съм ги броил.
Чували
Разпускане
Пилешко месо от цяло пиле печено във фурната, салата (домати, краставици, гъби, сирене и зехтин)
В момента, докато пиша ям обикновени печени фъстъци от магазина, сурови, аз си ги изпекох вкъщи без да добавям сол, около 100 гр., защото бях гладен.
П.П. Вчера нямах време да обновя дневника, защото си легнах веднага след като се прибрах, защото бях навън с приятели, станах в 2 през ноща, но ми бяха спрели интернета и днес ходих да си го платя.
Впрочем, не знам, защо пиша всичко толкова подробно за тренировките, ако някой изобщо го чете дневника или планира да чете и му е интересно какво правя на тренировки може да каже за да продължа да ги описвам, ако не може да ги пиша по-малко, че ми отне доста време да го напиша това всичкото. :D
За този ръст и тази физическа активност не трябва ли да приемаш повече храна, щом искаш да качваш ?
19.05.16
14:33
казано от d_knv на 19.05.16, 13:39:
казано от Nederlander на 18.05.16, 21:05:
17.05.2016 - Вторник
Загрявка
Тренировка
12 мин. въже
= 30 секунди почивка
= 30 секунди почивка
- 4 мин. скачане, като 30 секунди се скача с нормално темпо и 30 се забързва.1 минута почивка (слагане на бинтове)
Спарниг
Чували
Медицинска топка
Разпускане
18.05.2016 - Сряда
6 км. тичане
Сила
- коремни преси (легнало положение под наклон с краката нагоре).5 кръга от това, като между всяко упражнение има по 10-15 секунди време да се приготвиш да си хванеш дъха и т.н.
Чували
Разпускане
За този ръст и тази физическа активност не трябва ли да приемаш повече храна, щом искаш да качваш ?
Предполагам, че трябва, защото от както тренирам бокс много свалих, а и тренирам с ветровка, което ме кара да се потя двойно повече и не вървят нещата. Лошото е, че понякога не съм сигурен какво да ям, а не обичам постоянно да ям едно и също и стоя гладен в много от случаите, което е доста глупаво и определено трябва да се промени. :D
19.05.16
22:14
19.05.2016 - Четвъртък (Ужасен ден)
Събуждане - 8:30
Закуска - 8:45
Ягоди, половин пъпеш, 1 банан.
Преди обяд
Много спорове и нерви с малоумни хора днес. Преди обяд изядох 1 шоколад към 12:10.
Обяд - 14:20
Пилешка супа в един ресторант, че нямах време да се прибера, а нямах желание да ям бургери, пици или други глупости. Хапнал съм точно 2 лъжици. Толкова отвратително нещо не бях опитвал, заедно с това една овчарска салата, която беше гадна, но я изядох, че да не си умра от глад.
16:00 - Тренировка
Очакваше се да е лека тренировка, тъй като се чувствах доста отпаднал последните дни включително днес. Момчетата от залата, т.е. тези, които са по-добри трябваше да ходят на София да играят спаринг със Славия, като треньора ни щеше да бъде с тях. И поради тази причина се очакваше тренировката ни да е по-лека разпускаща и основно техника, обаче плановете нещо се провалиха, защото всички се появиха и си направихме доста сериозна тренировка. На всичкото отгоре имам страшни болки в лакътя и малко в китката, което никак не ми помага.
Тренировката - Загрявка, въже, гири, удари с отклон, чували, малко лапи, въже и разпускане.
18:40 - След тренировка
Още много спорове - стрес, нерви, малоумни хора.
Храна - 1 Bounty trio и 2 Nestle Lion.
Чак в 21:00 се прибрах и ядох набързо пъпеш и др. плодове, че имах работа да ходя до районото.
Вечеря - 22:00
Чак сега се прибирам и ще си метна пилешко на скарата, ще си направя салата, яйца, кашкавал и ще се пръсна от ядене и си лягам, че ми писна цял ден да се занимавам с глупаци.
ОТДЕЛНО
Мисля утре да си дам почивка, че не съм пропускал 1 ден, от както почнах да ходя, а имам страшно много голями мазоли по стъпалата, чувствам се уморен и ме боли лакътя (доста) и китката (по-малко) на лявата ръка.
Ако някой е имал този проблем с лакътя и знае някое мазило, което мога да си купя от аптеката и би ми помогнало, моля да сподели ще му бъда много благодарен!