23.05.16
15:24
Здравейте!
Пия зелен чай за разхлабване, но нещо май няма ефект.По колко чаши на ден да пия и привиква ли се към него? Тоест страх ме е да не стане така, че да не мога да ходя без него
Щом няма ефект, как може да привикнеш и да не можеш да ходиш без него? (wasntme)
23.05.16
16:59
Аз пия една чаша и то не всеки ден главно въпроса ми беше, за да има ефект по колко трябва да пия? А отделно дали ако започна да го пия често, за да се засили ефекта ще привикна към него?
Първо, много зависи какъв зелен чай пиеш. Ако си купуваш от супермаркетите на пакетчета, е много вероятно да е просто треволяк.
Но, дори да е качествен - японския зелен чай НЯМА слабително действие, Цейлонския зелен чай НЯМА слабително действие, за Китайския не мога да кажа, тъй като не съм убедена че този, който е в търговската мрежа е качествен; единствения зелен чай при който аз съм установила слабителен ефект е Индонезийския. Не знам защо са набедили зеления чай за слабително.
В България е голямо предизвикателство да намериш качествен чай, независимо на каква цена.
Принципно, червата привикват към всичко, което ги кара да функционират без да им се налага те саи да работят. Ако искаш да ходиш редовно до тоалетна, оправи си храненето. Една идея от мен е чаша топла изворна вода с МОРСКА сол веднага след ставане.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.05.16 18:06.
23.05.16
19:18
Благодаря за отговора!
23.05.16
19:33
казано от Антония К. на 23.05.16, 15:24:
Здравейте!
Пия зелен чай за разхлабване, но нещо май няма ефект.По колко чаши на ден да пия и привиква ли се към него? Тоест страх ме е да не стане така, че да не мога да ходя без него
Здрасти, Антония!
Ако правилно те разбирам, имаш запек. Ако това е така, то съветът ми е да намериш причината в хранителния режим и начина ти на живот и да работиш върху нея.
А не да се чудиш как да се разхлабваш периодично.
Яж полезни мазнини, яж зеленчуци, пий достатъчно вода, движи се.
24.05.16
12:17
казано от Вероника Налбатска на 23.05.16, 19:33:
казано от Антония К. на 23.05.16, 15:24:
Здравейте!
Пия зелен чай за разхлабване, но нещо май няма ефект.По колко чаши на ден да пия и привиква ли се към него? Тоест страх ме е да не стане така, че да не мога да ходя без негоЗдрасти, Антония!
Ако правилно те разбирам, имаш запек. Ако това е така, то съветът ми е да намериш причината в хранителния режим и начина ти на живот и да работиш върху нея.
А не да се чудиш как да се разхлабваш периодично.Яж полезни мазнини, яж зеленчуци, пий достатъчно вода, движи се.
Ами повечето хора ми казват, че е защото ям много малко.