25.05.16
04:48
Здравейте, прекрасни хора!
Някак напоследък изпитвам нуждата да създам един от тези дневници и ето, че най-накрая, в 4:10 сутринта, седнах действително да го направя.
Какво да ви кажа за себе си... ще започна с това, че в момента съм студентка, на 21г. С тялото си съм минала през няколко метаморфози като за някои от тях, както в много случаи, е виновен тийнейджърският ми, некомпетентен мозък.
В периода между 7ми и 8ми клас качих доста килограми, ей така, изведнъж - да му се не види и проклетия пубертет! И се започна с подигравки оттук и оттам, което, разбира се, в този период влияе най-много. За мой късмет, само че лош, тогава нямаше кой да ме “светне” за здравословно хранене и спорт, та се започна с прословутите временни хранителни режими и едни йо-йо ефекти.. абе, думи нямам! Поне не беше нищо драстично. Най-дебилният (смятам определението за най-точно) момент настъпи през 2010г., когато дори не помня какво точно ми прещрака, но започнах да се подлагам на огромен глад (разбирайте на ден да съм изяждала по кофичка кисело мляко, ябълка и 1-2 домата), прекалявах със зеления чай, тъй като и за това нямаше кой да ме осведоми, че има ограничение, та моя милост изпиваше с кеф по 1,5л на вечер (не преувеличавам, правех си го в кана), което в комплект с новоизлюпена вегетарианска натура доведе до още по-цветущи резултати в последствие. Та, в този период си спомням, че правех някакви леки упражнения + всеки ден по около час скачане на въже. Определено резултати имаше и те бяха -5 килограма, оформена фигура, временно щастие, вечен глад, отпадналост, сънливост, замаяност и 5 месеца по-късно - тежка анемия. С това приключи “веселбата”, казах си “абе, ще си похапвам и ще си почина малко от спорта, само докато излекувам анемията”, но в крайна сметка така си продължих с този начин на живот и след това, което в резултат ми върна изгубените 5кг + още един, отново отпуснта фигура и чисто нов комплект стрии (за мое щастие поне са леки и само на задните части).
В един даден момент, преди около 3 години, ако не ме лъже паметта, се поопомних и от тогава до сега се старая да се храня що-годе здравословно, както и започнах отново с някакви упражнения, в последствие вече реших, че искам да съм малко по-активна в тази част, като тук идва момента всъщност да спомена, че съм висока 169см и тежа 55кг и като цяло не се оплаквам от това, но определено има мазнини, които искам да поизчистя. Затова и съм тук. Не ходя на фитнес, продължавам да правя разнообразни упражнения за долна и горна част вкъщи 5 дни от седмицата, въжето отново ми е близък приятел и също така имам кростенажор, който с удоволствие използвам. Разстоянията минавам пеша при всеки удобен случай и съм доволна от резултатите, тъй като не търся нищо по-различно като резултат от физическото натоварване от просто по-стегната фигура. Проблемът обаче се появява при храната. Честно да си призная основно ям ядки, яйца (това на този етап е единственото от животински произход, което ям... макар че не ги харесвам, но знам, че са полезни), по някой плод и/или зеленчук и от време на време картофи или ориз. Главният ми проблем е, че по някаква странна причина не мога да си наложа да спра напълно сладкото и редом с другите неща, в течението на деня, изяждам и по един шоколад. Но знам, че не само шоколадът е “издънката”... искам да оптимизирам менюто си, точно заради което в момента съм тук и пиша всички тези писания. По принцип си записвам в тефтерче какво съм консумирала през деня, но вече ще започна да го правя тук, с цел да коментирате, критикувате и давате съвети. Сега точно и ясно отново ще спомена, само че без други заобиколни обяснения - целта ми е да разкарам излишните подкожни мазнини, дори не се целя твърде далеч, иска ми се да си върна, ако не постижението от -5, то поне -3кг (разбирайте мазнини, а не каквото и да било тегло, не се вманиачавам по цифрата, която сочи кантара). Знам, че звучи малко, но ми е ужасно трудно, тъй като, след фиаското от преди, забелязвам колко се е донарушил метаболизмът ми. Ако имате някакви съвети и по този въпрос ще се радвам да ги чуя! :)
Е, това беше от мен, надявам да се съм била изчерпателна и да се разбират ясно основните моменти.
Хубав ден засега!
Здравей и добре дошла във форума! :)
С интерес четох твоята не малка история.
Яйца е добре да ядеш - те имат много белтъчини. Съветът ми е да се храниш предимно с белтъчини, защото са по-засищащи, да не ядеш хлебни изделия и да продължаваш с кардиото.
В този дневник можеш да си описваш дневната храна и тренировки.
Ще продължавам да следя дневника ти. Успех! :)
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 25.05.16 09:55.
25.05.16
09:55
Добре дошла при нас!
Желая успех и чакам първите отчети. :-)
Има безброй много начини да си приготвиш яйца, така че може би не си открила рецептата/рецептите, която/които ще ти харесат? :)
Риба можеш ли да ядеш? Мляко?
Здравейте отново, приятели! :)
Идвам с отчет за днешното меню.
Сутринта хапнах банан и шепа червени боровинки, след това за обяд имах варена леща с подправки (грубо сметнато около 250г), в следобедните часове изядох шепа орехи и още малко боровинки и за вечеря си доядох лещата.
По принцип гледам менюто ми да е по-разнообразно, но днес нямах особено много апетит.
В отговор на въпроса на Рони (дано нямаш против да те наричам така) - по принцип не ям риба и млечни продукти. Мляко консумирам в “обработен” вид в някои неизбежни ситуации (да речем когато си поръчам навън нещо, в чиято рецепта присъства то), но иначе го избягвам, тъй като ми влияе доста зле на кожата.
П.П. Благодаря ви за отзоваването! :)
Мнението беше редактирано от Aard на 27.05.16 01:19.
наистина голяма борба :) по принцип тя се води срещу нещо. срещу системата , срещу враг, срещу нещо си. но да се бориш срещу себе си , рядко съм попадал. нещо като сам срещу един. прекалено ти е фиксидея тялото. останаха ми 1,5 килограма мазнини да махна примерно ??? това е откачено. ще ти се разлопат бъбреците :) който те хареса и тъй ще те хареса :) фиксидеите не са хубаво нещо, а и рядко се случват :) един австриец имаше идея да контролира и ограби целия свят , но всичко завърши само със 100 милиона жертви. а ти жертваш само себе си. и аз съм експериментирал много със себе си но до анемия да се докараш е простотия. както и да е дошъл ти е малко акъла. не се храниш зле като изключим многото шоколад. махни го , малко повече зеленчуци и ще си пушка. никакви диети и хранителни програми не ти трябват. млякото ми пречи на кожата. не че млякото е добра храна ама ако зема една сопа ... :) искам да изчистя подкожните мазнини. еми изтървала си уроците по биология. всъщност какво учиш , нека позная бизнес мениджмънт ? :) от къде идват мазнините еми от шоколада , кофлите , хляба и подобни. спри шоколада продължи в същия дух да си тренираш мускулите и като му дойде времето няма да ги има. не мога да спра шоколада. еми ще имаш подкожни мазнини, които разбира се са жизнено важни и необходими до определени граници. капиш ?