24.05.16
14:03
Следя и чета дневниците ви от доста време и мисля,че дойде време да се престраша и аз да си направя дневник.Историята ми е дълга откъм храненето и тренировките.Всичко започна,когато реших,че искам да отслабна започнах да броя калории и да правя упражнения в къщи 5 пъти в седмицата.За два месеца от 50 кг станах 41.Съответно започнаха проблеми с цикъла изобщо спря да ми идва докарах си доста хормонални проблеми(с които още се боря).Осъзнах че гладуването не е здравословен начин на живот.Започнах да се храня нормално върнах си всички килограми,но още цикълът ми го няма.В момента пия противозачатъчни може би и за това не мога да сваля килограми.Целите са ми повече да не се вманиачавам в килограми,да не повръщам след като надмина лимита с калориите,да тренирам редовно,защото ми харесва начина по който ме кара да се чувствам фитнеса,но когато не виждам резултат се ядосвам и съответно ям каквото ми падне,после ми става гузно и го повръщам.Като цяло много ме е срам от това и може би просто ми е слаба волятарно мисля че този дневник много ще ми помогне да постигна целите си.Не съм тренирала от един месец,но от утре започвам отначало и този път няма да се отказвам.В момента съм 51-52 кг 1,60 см.От утре ще започна да описвам храната и тренировките ми.:)
24.05.16
18:00
Добре дошла и успех!
24.05.16
19:23
Колко килограма качи в резултат на хормоналните препарати? Тъй като и на мен ми се налага да приемам, но и ми казаха, че страничните ефекти се проявяват различно при всеки. Успех, много мотивация и спорни тренировки! :)
Здравей :)
На мен да си върна цикъла ми помогнаха следните неща:
1. Родиола
2. Намаляване на кофеина - 1 кафе сутрин, чат-пат едно следобед, но не всекидневно
3. Достатъчно сън
4. Спрях да се панирам и да го чакам всеки ден. Това е допълнително стресиране и оказва влияние
Така и отказах да пия противозачатъчни.
Успех :)
Благодаря на всички :) Знам че всички тук сте много положителни хора може би и затова имах смелостта да си направя дневник.Относно противозачатъчните не качих от тях по-скоро ми пречат на отслабването.Качих защото ме тъпчеха с оргаметрил и дуфастон и тем подобни хормонални препарати от които си и имах апетит особено за сладко,а и може на психическа основа да е било,но доста сладко си похапвах.И аз попринцип не искам да пия противозачатъчни,но една година нищо не пих и се пробвах с почти всички видове билки от рода на бял равнец,див ямс,крем муун райз,матрика(хапчета на билкова основа),мака.Пробвах почти всичко възможно,но нямаше ефект,а липсата на цикъл като цяло психически ми се отрази зле.Но гледам да мисля положително и се надявам един ден да се нормализира.:) Но радиола за първи път чувам и май ще прочета за нея и ще опитам,благодаря :)
Мнението беше редактирано от Теодора на 25.05.16 00:19.
26.05.16
01:48
(nlove9) Привет, и напред. Всичко идва на място щом работим. (хормони не са решение). (F)
Благодаря.Вчера не успях да напиша как е минал денят ми,но днес ще го направя.За жалост не ми остана време за тренировка вера,но днес със сигурност ще има.Ще опиша храната макар че не беше точно както се храня попринцип.Едно кафе с течна сметана и фреш грейпфрут(попринцип го избягвам,но вчера ми се допи).Обядвах на вън и много се чудих какво да си поръчам и се изкуших и изядох половин порция пилешко филе с моцарела и домати.Вечерта бяхме на кино с приятели и изядох едни малки пуканки(повече без пуканки).Общо взето това ми е храната за вчера + още едно капучино.
Днес тренировка имаше :) Правих тренировка за гърди и рамене.Програмата я намерих в интернет и ми се струва добре.
10 минути загрявка на кростренажор.След това изтласкване на дъмбел от лег 4 серии 20-15-12-12,флайс от лег 3 серии 20-15-12,разтваряне на ръце встрани 4 серии по 15, изнасяне на ръце напред 3x15 , кофички на пейка 3x10 ,повдигане на крака от вис 4x15 и накрая 20 минути пътека . Днес сутринта като станах много ми се хапваше сладко и хапнах един мюсли бар (който е без захар,а със стевия 75 kcal за 20 гр) . За обяд хапнах една пилешка супа с 200 грама шопска салата,а за вечеря мисля да хапна оризовки(с кафяв ориз и ленено семе) с извара,пилешко филе и доматче. :P Забравих да добавя че пия омега олио 3-6-9 по 5 грама преди храна. И за днес 2 кафета с течна сметана .
Мнението беше редактирано от Теодора на 26.05.16 20:11.
Днес тренировка нямше,хич не се чувствах добре беше ми отпаднало и корема ме болеше,а трябва да ми дойде след 8 дни, мисля че симптомите подраняват.Затова ще опиша само храната днес.Ставане към 8 и изпих едно кафе с течна сметана.Закуско-обяд към 12 - 3 оризовки с извара и 3 резенчета пуешко филе.Следобед дремнах и като се събудих хапнах Roobar с какао и едно 3в1.Към 9 вечерях печено пибешко филе към 250 грама със зелена салата с краставички + чаша бяло вино .Подариха ми фет бърнър на everbuild everburn и мисля от понеделник да започна да го пия.Забравих и да добавя че пих 10 гр. Омега олио 3-6-9.Хубава вечер :)
Днес тренировка нямаше бях на университет после на работа,но сутринта след ставане направих 15 минути стречинг
Добър вечер . :) Не писах неделя,защото тренировка нямаше,а храната беше подобна като предните дни.От днес вече започвам редовни тренировки стига съм си почивала.Днескашната тренировка не беше много ползотворна,защото не се чувствах добре беше ми отпаднало нещо. Започнах 10 минути пътека бързо ходене.След това изтласкване на дъмбел от лег 4 серии 20-15-12-12,флайс от лег 3x20-15-12,разтваряне на ръце встрани 4X15,изнасяни ръце напред3X15,повдигане краката от 4X15 и коремни преси на римско столче 4 X 20 и завърших 15 минути на кростренажора.А храната за закуска кафе със сметана + 200 грама домашно кисело мляко с 30 грама овесени ядки,за обед три оризовки с крева сирене и 3 резенчета пил.филе,за вечеря краставица с 2 оризовки с крема сирене. + омега олио 10 грама . Хубава вечер :)
Добър вечер :) Тренировката днес беше кардио на гладно обаче нещо много бързо се изморих и не бяга 60 минути,а само 40.Като редуват бързо ходене с 15%наклон и бягане на 10.3.Храната три оризовки с крема сирене и пуешко филе и половин краставица и за вечеря пилешко филе с гриловани тиквички и патладжан около 300 грама общо.+ едно кафе със сметана и едно 3в1.Добавки омега олио+ алое вера + започнах фетбърнъра на евърбилд.Хубава вечер :)
31.05.16
21:51
казано от Теодора на 31.05.16, 19:58:
Добър вечер :) Тренировката днес беше кардио на гладно обаче нещо много бързо се изморих и не бяга 60 минути,а само 40.Като редуват бързо ходене с 15%наклон и бягане на 10.3.Храната три оризовки с крема сирене и пуешко филе и половин краставица и за вечеря пилешко филе с гриловани тиквички и патладжан около 300 грама общо.+ едно кафе със сметана и едно 3в1.Добавки омега олио+ алое вера + започнах фетбърнъра на евърбилд.Хубава вечер :)
Здравей :) Храната не ти ли е малко? И искам да те попитам защо пиеш алое вера и на коя марка? (питам тъй като и аз го използвам)
Ами храната ми е около 1200 калории мисля че е достатъчно.Алое вера пия,защото знам ча помага при язва и мама ми го поръча не знам на коя фирма е пише sanct bernhardt мисля че това трябва да е. :)
Ползваш ли някакъв калкулатор за калории (myFitnessPal примерно, аз него ползвам) - не за друго, просто казваш 1200, но на мене ми се струват по-малко... не знам грамажът на крема сиренето и филето, но едва ли са фрапантно големи
Ами да и аз го ползвам,ами толкова ми излезнаха не знам последното хранене не го бях вписала.
Добър вечер :)Днес тренировка нямаше,настроението също липсваше.Тези хапчета май ще ги спирам не ми се отразяват добре на психиката.Храната днес на обед пилешко филе със салата от айсберг с чери домати и малко киноа междинно хапнах една бисквита (кръвното ми падна) и за вечеря една голяма салата с риба тон + чаша вино (за да повдигне настроението :D ) .Добавки омега олио и алое вера + едно кафе със айриш сметана и едно 3в1.Приятна вечер :)
Добър вечер!Тренировката беше сутринта на гладно 10 минути велоергометър за загрявка
Римска тяга с щанга - 3 серии по 20 повторения на крак
Избутване от лег преса - 3 серии по -20 повторения
Разтваряне на абдуктор машина в супер серия със Сгъване на абдуктор машина - 3 серии по 20 повторения
Бедрено сгъване - 3 серии по 20 повторения
Бедрено разгъване - 3 серии по 20 повторения
20 минути бягаща пътека. Храната днес е много обяд след тренировка 100 гр пилешко филе със салата айсберг с киноа 200 грама,междинно протеинов бар фит с по зеления и вечерята беше в Хепи 3 вида суши със зелена салата риголето (половината) и една чаша Сангрия.+Едно кафе с мляко и едно 3в1.Добавки омега олио,фет бърнър,алое вера.Май с тази храна никога няма да постигна целите си,но спирам да се храня на вън!!!
Добър вечер :) Днес тренировка нямаше имах изпит и след това направо си потеглих към мама :D Днес за закуска протеинов бар фитспо зеления преди изпита едно сурово барче с какао Zido и за вечеря три орезовки с крема сирене и домашен салам от еленско месо (не му знам обаче хранителните стойности,но поне знам,че е качествен) + един голям домат след това обаче ми се дояде нещо сладко (явно от пмс) и хапнах две бисквитки (dull)
Добър вечер! Днес най-накрая ми дойде обаче страшно ме боли,а уж от хапчетата нито пмс трябва да имам нито болки (dull)Тренировка нямаше като цяло си по лежах цял ден.Храната закуско-обяд омлет от 2 белтъка и едно цяло яйце с извара и чери доматки и вечеря две филийки от пълнозърнест хляб с крема сирене 3 ледена пуешко филе и чери доматки :P +Едно кафе с мляко и едно 3в1 :)Хубава вечер.
Добър вечер!Вчера не писах,защото пак не тренирах и храната беше подобна на вчерашния ден.Днес сутринта правих упражненията на Сидни Крауфорд,защото се прибрах в къщи и тук нямам карта за зала и реших че ще си правя упражнения от къщи.След Сидни направо обядвах омлет от 2 белтъка и един жълтък със сто грама извара и три резенчета пуешко филе с половин краставица за вечеря вероятно ще е салата от домати и краставици с извара.+Две кафета с мляко 3% и добавки омега олио,алое вера и евърбърн. Хубава вечер :)
Мнението беше редактирано от Теодора на 06.06.16 21:03.
Добър вечер!Днес правих пак упражненията на Сидни Крауфорд (много ми допадат).И след тях обядвах омлет от едно яйце и един белтък с 100 грама извара и 30 грама крема сирене за вечеря салата от домати и краставици и малко пилешка пържола и една чаша бяло вино.Мисля че виното май трябва да го спра,защото забавя отслабването ама май не е проблем веднъж два пъти седмично ?:):) Приятна вечер :)
Здравейте не съм писала от три дни,но учих за изпит и имах работа. Не съм тренирала,но храната беше добре като изключим едно прегрешение филаделфия кейк, но нямаше как бяхме по семейно на хепи и всеки хапваше нещо сладко и ме накараха и аз да си поръчам . Вчера се върнах в София и Тренировката ми беше във фитнеса.
10 минути велоергометър за загрявка
Изтласкване на дъмбел от лег - 4 серии 20-15-12-12 повторения
Флайс от лег - 3 серии 20-15-12-12 повторения
Избутване на смит машина от полулег за горна част - 3 серии 15-12-12 повторения
Разтваряне на ръцете встрани за средно рамо (Lateral raises) - 4 серии 10-повторения
Изнасяне на ръцете напред за предно рамо - 3 серии по 10- повторения
Трицепсово разгъване на скрипец с въже - 3 по 10-повторения
Кофички на пейка - 3 по 10- повторения
Повдигане на краката от вис (Hanging knee raise) в супер серия с Коремни преси на римско столче - 4 серии до отказ + 20 минути пътека.Храната беше за обед около 200\250 грама пилешко филе съссалата айсберг партизанин и чери домати и за вечеря около 100/150 грама пилешко филе със салата от домати и краставици с извара.:)
казано от Теодора на 07.06.16, 22:29:
Добър вечер!Днес правих пак упражненията на Сидни Крауфорд (много ми допадат).И след тях обядвах омлет от едно яйце и един белтък с 100 грама извара и 30 грама крема сирене за вечеря салата от домати и краставици и малко пилешка пържола и една чаша бяло вино.Мисля че виното май трябва да го спра,защото забавя отслабването ама май не е проблем веднъж два пъти седмично ?:):) Приятна вечер :)
И аз съм на това мнение за виното, но пустото му то, обичам си го. Определено алкохола забавя прогреса, но важното е да е в норми и да не прекаляваме. Абе най-добре без вино :)
Определено ще се пробвам да не пия вино поне един месец пък като постигна това което искам ще си позволявам по чаша две.Но вечер като излизам с приятелки винаги се чудя какво да пия. (Голям проблем ми е защото ми е тъпо да си поръчам вода пък и ме мислят за луда :D) .Направо им завиждам на моите приятелки слабички са,а пият доста и си хапват само сладки боклуци :D.Тези дни не съв тренирала просто много изпити ми се насъбраха и уча,а храната е подобна като предните дни :D