25.05.16
11:45
около 70-73 кг съм,178см,% мазнини между15-20%.Реших да експериментирам с тази диета.Целта ми е да сваля % мазнини.На фитнес не ходя,обичам да карам колело,да плувам и упражнения със собствено тегло, но в момента съм в сесия и почти не спортувам,затова мисля че момента е подходящ.Заедно с диетата ще започна редовни коремни упражнения-от тези 8 минутните всяка сутрин.Попринцип не спазвам режими и не съм особено дисциплиниран,надявам се като си направя дневник да се мотивирам и да си изкарам режима докрай.
Ден 1 :
4 варени яйца-белтък.
60г суров бадем
2 пил пържоли,манджа постно зеле с 2 люти чушки :)
1 авокадо,5 маслини.
3 пържени кюфтета
20-30 г кашкавал.
4 пържени яйца ,голяма салата зеле,5 маслини.
2л вода
Темата беше редактирана от branki4a на 19.06.16 10:58.
Здравей и честит дневник! :)
Храната ти е стабилна. Водата можеш да я увеличиш на 3л. дневно.
Хей,мерси човек.Този пост ме вдигна супер много.Сутринта нямах никаква енергия и едвам направих корема,но щом го прочетох и мотивайшъна се възвърна.Попринцип сутрин съм много енергичен,танцувам скачам и нямам нужда да ям до обяд,но сега ми трябва закуска.Но пък щом калориите започнат да влизат и веднага всичко се нормализира.
Относно режима,борбата с въглехидратите е сериозна.Не знам дали има значение колко % от въглехидратите са захари и колко фибри.Надявам се да има,защото иначе трябва да ям само сланина,масло и олио :D
Ден 2 :
4 варени яйца(белтък)+4-5 маслини
50г печена соя
200г авокадо,~200г маслини,малко чеснов хайвер. Дотук около 900кал(36г въглехидрати от които 4,1 г загари-go figure)
3 пържени кюфтенца
100г пилешка пържола
50г тиквени семки.
6 яйца+100г гъби+масло>>>>в тиганче .
салата зеле.Овкусена + лимон.
люта чушка 2бр.
2 кафета (без захар ofc)
3+л вода.
20г брутално домашно сирене с малко зехтин-YEEAHH BUDDY :d
Ям средно на около 2,5ч.Надявам се холестерола да не е много над нормата.Иска ми се по някакъв начин да се разнообразят мазнините.
Мнението беше редактирано от branki4a на 26.05.16 22:11.
Ден 3:
3 варени яйца-белтък
6-7 маслини
броколи
20г кашкавал
20г кашу
20г печена соя
кафе
50г домашно сирене със зехтин-последното качествено сиренце приключи,ще продължавам на тебеширено :/
20г фъстъци.
без авокадо и маслини е трудно да натрупам калории.За сега са около 500-600.
70г пил.пърж
манджа постно зеле с лщта чушка. и малко сирене.
Въглехидратите се броят нетно,т.е общия брой -(фибри + захари).В киселото мляко на 100г има 4.3г въглехидрати от които 4.3 захари ,което значи че мога да ям кисело млякко.Даже и прясно мога.YEA BUDDY moment.
300г кисело мляко.
30г кашкавал.
50г тиквени семки
50г пил.дроб зелева салата с оцет олио и лимон
омлет 4 яйца с гъби,сирене и масло+салата домати със зехтин.
Този експеримент може да приключи в следващите няколко дена,защото не мога през 2 часа да ходя да ям и да и т.н.накъсва ми се работния процес и губя часове.Днес поне 2 часа съм се занимавал да пазарувам,да готвя да броя калории и да чета.Когато вкарам калории нямам проблем с концентрацията,но ако остана известно време без храна и имам спад в продуктивността.И не мога да се наспя с 8 часа сън.Вече трети ден лягам в 24 и алармата в 6,7 тотално я пропускам и се събуждам чак в 8:30.От друга страна абсолютно усещам,че се вталявам,даже видимо се забелязва че мазнините на корема са намелели.Това ми е 5ти ден,а и почти не съм се движил с изключение на сутревния корем и ходенето до магазина.
Но най голямото ми притеснение е че ме боли черния дроб или поне на мен така ми се струва,особено като прочетох днес,че тази диета е добре да се консултира с лекар,защото не била от най-здравословните.Идеята ми беше да направя 2 седмици строг 20г въглехидрат и постепенно да го увеличавам като след 30 ден мина на ниско въглехидратна,но може и директно да зарежа кетозата,че нещо не ме кефорчи.Дъха ми мирише,не ходя редовно до кенефа,а сега ме боли и дроба.Мотивейшъна е в дефицит определено.
Мнението беше редактирано от branki4a на 27.05.16 22:33.
Приключвам експеримента.Тази сутрин след авокадото дроба ме боли адски много.Просто не е здравословно.
казано от branki4a на 28.05.16, 09:56:
Приключвам експеримента.Тази сутрин след авокадото дроба ме боли адски много.Просто не е здравословно.
Авокадото кога го ядеш? Ако е сутрин на гладно, то по-добре го яж на обяд с храна.
28.05.16
12:39
Черният дроб няма рецептори за болка.
Ами бързо ми мина тая болка ,но определено беве гадно.Нз от какво беше.Ядох на гладно след корема 1 авокадо.
Сега някво странно не ми се ядат въглехидрати и след като не ме боли реших да продължа.The show must go on.
Ден 4:
Авокадо
100г кисело мляко + 1/6 банан (някъв остатък от брат ми)
пил пържола
зелева саалта с морков.
50г кашкавал + малко филе елена.
200г кисело мляко
50г пилешко+4 маслини
2 пил.супи
20г печени бадеми
20г тиквени семки
20г слънчогледови семки
200г кис.мляко.
омлет с 4яйца и гъби
Мнението беше редактирано от branki4a на 29.05.16 09:45.
28.05.16
14:12
Dобре дошъл и от мен. Правилно е казал колегата, черният дроб няма рецептори за болка, за нещастие за уврежда често без симптоми.
Няма какво да ти навреди на дроба и организма малко авокадо или сланина за такъв кратък период. За холестерола в кръвта предполагам знаеш, че при повечето хора (които нямат някакви метаболитни нарушения) не се влияе от приемания с храната. Много хора тук са пробвали кетогенен режим, но сигурно не е за всеки организъм.
Предполагам, че имаш проблеми с жлъчката, щом се усилват от мазна храна. Обърни внимание.
Тенкс бро.
Черния дроб не мисля,че се натоварва от мазното,а от самия кето процес.Поне толкова научих,че главно черния дроб бачка за синес на кето тела и т.н.,а допълнително като му вкарам мазгоча и той не знае кво става.(синдром на мазния черен дроб):Д.Но това са си просто някви мои хипотези.Жлъчката ми май е изкривена,защото зимата ходих на преглед при гастроентеролог и той на ехографа видя,че е била по рождение не както трябва или нещо от сорта,но каза няма проблми...ако ме заболи пак естествено спирам,няма да си рискувам здравето.
Тегло:71кг.Надявам се да не падна под 70.Днеска смятам да се движа повече.
Ден 5:
2 варени белтъка + малко филе елена.
30г кашкавал,1/2домат със сирене.
50г сладолед.
20г фъстъци,20г сл семки,20г тик.семки.
200г кис.мляко
риба,зелева салата
20г кашу,20г печени бадеми.
Мнението беше редактирано от branki4a на 29.05.16 21:55.
60г фъстъци
сирене по шопски,зелева салата
500г биволско кисело мляко
пил.каре
10 череши
маслини
риба ,зелева салата
Не ми допада кето диетата.Ще я приключвам.Мисля,че е доста ефективна,особено за хора които искат да свалят килограми,но на мен не ми върши работа,защото целите ми не са кой знае колко амбициозни.Като се замисля предпочитам да се движа и да се чувствам силен,енергичен,отколкото да слабея с рестриктивна диета.Идеята за дневника ми допада.Може да продължа да го водя.
Мнението беше редактирано от branki4a на 30.05.16 21:45.
казано от branki4a на 30.05.16, 21:39:
предпочитам да се движа и да се чувствам силен,енергичен
Добави въглехидрати в менюто си за да ги чувстваш тези неща.
140г сушени смокини
100г печени орехи
кафе с малка лъжица мед.
50г череши,50г кис.мляко
пил.каре,маслини
риба,салата зеле,50г варени картофи.
50г фъстъци,50г печена соя.
400г кис.мляко.
омлет 2яйца с извара и салта домати и краставици.
Мнението беше редактирано от branki4a на 31.05.16 22:46.
60г сушени смокини,орехи
300гкис. мляко
пил.каре със салата зеле
4-5кайсии,малко орехи.
фъстъци и печ.соя
ябълка,100г.кис.мляко
омлет 4яйца с извара.
Мнението беше редактирано от branki4a на 02.06.16 13:37.
Той още не може да се адаптира към новия си режим, ти за тренировки говориш :D
@Бранкич, добре е да описваш тренировките, ако правиш такива.
не тренирам нищо освен корема сутрин
400г кис мляко
фъстъци,соя ,семки
сушени смокини
череши,кайсии
За вечеря три конски кюфтета със салата.Бях инвестирал в конско.10 месеца не съм го бутал,но за щастие е ок.
Трябва да спомена че се чувсвам супер с това ядене.Енергия бол,скоро почвам да спортувам редовно,но ми предстои важен изпит и смятам следващите 10 дена да го карам по спокойно.Обмислям да направя един ден без храна в следващите дни.
Мнението беше редактирано от branki4a на 05.06.16 08:25.
400г кис. мляко
конско кюфте
100г бадеми (сурови)
2 пил.карета +360г боб с лютеница
5 кайсии
днес малко заредих въглехидрати.Утре ще гладувам.
Подновявам дневника.
последните дни едни пици и едни subway-и се намърдаха в менюто.Време е да се стягам.Днеска ще ходя да плувам с колелото,което е на около 10 км ,т.е ще бъде колело,плуване,колело.Бая кардио.Мисля на отиване да съм гладен,някаде да си взема бърз въглехидрат,например банани,скачам в басейна и на излизане пак нещо за хапване.
За сега съм на 1 кафе и 3 кюфтета.Към 15 хапвам стабилно и така.
Басейна не работеше,така че останах само с колелото.което не си е малко.Краката не бяха бачкали цял месец и естесвено са гърмеж.
Мнението беше редактирано от branki4a на 17.06.16 20:31.
250г биволско кисело мляко с ленено семе + кафе
70г риба.
50г сафрид,50г скариди.
леко раздвижване -малко кофички и набирания,ама не много.
10км колоездене.
150г свинска пържола,варени картофи и шопска салата.
Мнението беше редактирано от branki4a на 19.06.16 21:49.
1 кисело мляко с ленено семе.
80 G’s сафридче
150г печена свиня,домати
3 праскови
coffee time
Днеска ще се плувам.Ей ся след 2-3 часа яхвам колелото и към бъсейнът ,копеле,хем малко тен да хвана,че съм бял кат германец ,а живея до морето.
Моето трениране малко трудно се води под отчет,защото аз съчетавам тренировките с ежедневието,а не отделям специално време за тренировки.По-скоро гледам да се движа през целия ден.Например в стаята си имам гимнастически халки от месец,два и постоянно тук таме правя някоя друга лицева,набиране или кофички.Така в края на деня без да съм се изпотил дори съм направил минимум 50 кофички,50 набирания.Това не го броя за тренировка и не го пиша.За това ме вдъхнови Pavel Tsasouline,когато прочетох как баща му го карал да прави по 3-4 набирания на рамкатана вратата всеки път ,когато влиза в стаята си,та и аз съм на този принцип.
Job is done motherfuckers,job is done!YIHHAA!!!
От 1800 до сега-21 23- мин.около 20 км колоездене с плуване.
Плуването-загрявка около 500м и още 5x4x25m спринтове съчетано,от всеки стил.Ей това ме кефи на плуването,че водата те охлажда и тялото ти не може да прегрее,даваш всичко от себе си докато едвам дишаш и си мърдаш ръцете и накрая излизаш изкъпан,свеж и НАЦЕПЕН батка :D.(стига да можеш да плуваш стиловете правилно,иначе плуването си е еддно жабуркане,баня).
сега следва да вкарам калориите.Направо мога да изям света,но заради каузата ще се огранича до 500-600 калории.
Мнението беше редактирано от branki4a на 04.07.16 14:08.