Моето пътешествие:)

Темата е заключена.

18.06.16
07:48

здравейте, реших да си направя дневник, въпреки че честно не знам колко ще пиша в него, просто може би ми трябва някакъв отдушник да си изкарам всичко, не знам. Кой съм аз? Аз съм мъж на 30, който не е спирал през целия си живот да се бори със себе си. Винаги съм бил дебел и под дебел не разбирайте пухкав, а точно това което казвам. Има хора, които въпреки наднорменото си тегло живеят нормален и щастлив живот. Аз не съм от тях. Не съм спирал да се боря с теглото си още от ученик. Отслабвам, пълнея и така докато станах на 27- моето падение и най-тежката ми година в личен план. Тегло около 150 кг при ръст малко под 180см. В този момент пътя от дъното беше само нагоре. Направих най-трудното по най-грешния начин-отслабнах за период от около година и половина до 91 кг, с гладуване, лишения и упоритост, която явно е единственото качество, което притежавам. Ревал съм като жена вечер, но не се отказах и така достигнах  91 кг лично тегло и вид, все едно съм минал през концлагер.  Не се харесвах, но беше поносимо. Влакът на моя живот тръгна в релсите отредени на един мъж, приближаващ 30-те. Намерих си жена, която беше по-ненормална от мен:), имах добра работа, кротнах се и започнах да мисля за важните неща-дом и семейство. Както се случва често, животът направи рязък завой, разделихме се с госпожицата, явно недоволна от съвместния ни живот и така депресиран и ядосан тръгнах пак към дъното, тоест да съсипвам постигнато и живота си. Разбира се че не свърших дебел и подсмърчащ на дивана по една мърла, просто никога няма да им направя това удоволствие на нея и на хората дето не ме харесват. Октомври месец миналата година започнах да тренирам вкъщи- отначало с два дъмбела по 10 кг и лично тегло, тогава бях 95 кг и ужасен че пак може да се превърна в мечка. Много ми беше трудно, но не се отказах и продължавам да тренирам и да се уча.

Моментното ми положение:
Тренировки три пъти седмично вкъщи сутрин преди работа
Понеделник: 3х30 лицеви, 3х15 набирания(не мога истински, слагам лоста на два стола и се издърпвам)
                лежанка 15х50кг, 12х55кг,10х60,8х60,2х6х65кг
                мъртва тяга 15х70кг,12х75кг,2х10х80кг
                преден клек 15х60кг,12х70кг,2х10х75кг
                военна преса 12х35кг,10х40кг,2х8х45кг

Сряда:        3х30 лицеви, 3х15 набирания
                мъртва тяга 20х60кг,15х70кг,15х80кг,12х90кг,2х10х100кг (мога повече, но нямам тежести)
                преден клек 15х50кг,12х60кг,2х10х70кг
                военна преса 12х35кг,10х40кг,2х8х45кг
                лежанка 15х45кг, 12х50кг,10х55,2х8х55кг

Петък:        3х30 лицеви, 3х15 набирания
                преден клек 20х40,20х50,15х70кг,12х80кг,2х10х90кг
                военна преса 12х40кг,10х45кг,2х8х50кг
                лежанка 15х45кг, 12х50кг,10х55,2х8х55кг
                мъртва тяга 15х60кг,12х65кг,2х10х70кг

Неделя        3х20 коремни преси с диск 10кг зад глава

Това са килограмите с които тренирам в момента като варирам, в зависимост от натрупаната умора. Не са големи но не ми дреме, толкова мога. Преди тази тренировка пробвах други, но с малко четене и от състоянието ми в момента стигнах до извода че тази ми върши добра работа и засега няма да сменям. При тренировки ставам сутрин в 3:30, започвам в 4:00 и в 5:15 съм приключил, тежко е но вечер след работа съм уморен и докато се прибера, просто не ми се занимава.
Хранене в момента  6:00 доза протейн с половин кофичка кисело мляко 2%
                          8:00 100 гр овес с кофичка кисело мляко 2%
                          11:00 едно яйце
                          12:30 тиквичка с извара, 30гр ориз, една пилешка пържола (всичко правя на пара)
                          16:00 едно яйце
                          19:30 250гр цаца (запарвам я и ям с лимонов сок-голяма гадост,  но е евтино)
                          20:30 задушени зеленчуци с 50гр извара (моркови, гъби, тиквичи, запарвам и пасирам на пюре като за бебе и разбърквам с изварата като добавям лимонов сок, лют пипер и сол на вкус . Не ми харесва но се опитвам да ям от всичко.

Така тренирам и така се храня в общи линии.Едната вечер приготвям храната за обяд, на другата храната за вечеря и ги редувам. Не броя калории, просто не се справих, така че ако имате мнение за храненето с радост бих го чул. Тренировките вкъщи са добри, но недостатъчни, надявам се скоро да започна да тренирам в истински фитнес, но ме спъват доста неща.
Резултат : тегло в момента 105кг като намалих една дупка на колана на дънките за това време:). По слаб съм на това тегло, но старите ми дрехи не ми стават в гърба и гърдите, а пък дънките ме стягат на бедрата, готино и съм доволен. Не съм постигнал много, но за първи път през живота си  не искам да отслабвам, защото се харесвам. Плановете ми са да се преместя да тренирам в истински фитнес и да видя как е, като в последствие да се консултирам със специалист за тренировъчна програма и хранителен режим, но това по-нататък.

18.06.16
19:39

Здравей и честит дневник!

казано от Павел Иванов на 18.06.16, 07:48:

Плановете ми са да се преместя да тренирам в истински фитнес и да видя как е, като в последствие да се консултирам със специалист за тренировъчна програма и хранителен режим, но това по-нататък.

Не ти трябва да се консултираш със специалилист, и сам можеш да си изчислиш калориите - лесно е. Ето един онлайн хранителен калкулатор https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 18.06.16 19:40.

Здравей! :)

Поздравления за решението да си направиш дневник. Според мен, ако пишеш редовно, след време можеш да установиш, че с помощта на хората тук и сам ще се справиш с хранителните и тренировъчни програми.

За тежестите: не е важно дали са малки спрямо тежестите на някой друг; важното е да са добри за теб - за този етап, а в бъдеще ще нарастват. Сравнявай се със себе си. :)

За храната: ако това е обичайното ти меню, то на първо четене се забелязва, че караш основно на протеин и зеленчуци; липсват полезни мазнини. Помисли в тази посока - добавяне на краве масло, зехтин, маслини и т.н. Какво налага яденето на самостоятелно яйце в 11 ч, след като обядът е в 12.30? Направи си по-засищаща закуска, която ще те държи до обяда.
Следобед също можеш да добавиш нещо към това яйце, ако си много гладен - направи ги 2-3 яйца + малко сирене, подправки - и с краве масло в тигана.

Ядеш в 19.30, а после отново в 20.30. не можеш ли да обединиш тези хранения? Кога си лягаш? Опция е да ядеш в 19-20ч, а после още веднъж, ако си лягаш късно... макар че с това ставане в 3:30, по-скоро си лягаш рано. :D

Не е нужно да се измъчваш с неща, които не ти харесват; опитай се да намериш други рецепти и продукти, които да се вписват в бюджета ти и да ти харесват.

Успех!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.06.16 17:03.

22.06.16
21:14

благодаря ви за отговорите, съжалявам че не писах по-рано.  Относно храненето, ям така че да не чувствам глад, затова са яйцата. Храната отдавна не ми е стимул, отказах хляба и го замених с овес, отказах захарта и сладкото и ги замених с мед, просто се опитвам да се храня добре, но на бюджет е трудно, не мога постоянно да ям месо с килограми. Цацата може да е смешна, но е добро попадение за вечеря и спестява пари, но ми се гади от нея, затова и я ям отделно и след това си ям салатките. Относно зехтина и маслините, може към всяко яйце да добавя по 50 гр маслини, а вечер да бъркам салатите със зехтин. За калориите пробвах да смятам, изкарах че трябва да ям по около 3400 кл. за нормален режим, за да съм в отрицателен баланс да приемам 2900, а храната, която приемам я изкарах около 2200 кл., но със сигурност съм объркал някъде. Засега е това.
    Днешната тренировка 3х35 лицеви, 3х15 набирания
            лежанка 15х50кг, 12х55кг,10х60,8х60,2х6х70кг
            наклонена лежанка с дъмбели 2х12х20кг, 2х10х25кг
          военна преса 12х37кг,10х40кг,2х8х45кг
          френско с крив лост 4х12х35кг

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1