29.07.16
18:29
Здравейте!
На 27 години съм от Варна.
Реших и аз да си направя дневник - за да не ми хвърчат тренировките и менютата по листчета, а и за да се поуча от вашия опит!
През последните години имах много неуспешни стартове с тренировките. През последната година приятелят ми много ми помогна с навлизането с тренировките в зала, в каквато не бях влизала дотогава. Винаги съм обичала ходене и колело - но дотам... Въпреки желанието му да ми помогне - познайте какво - нямах правилната мотивация, а и имах проблеми с ограничаването на храната...
Последния месец и половина осъзнах, че искам да променя начина си на живот - започнах да бягам, да гледам какво ям, да правя упражнения за корем и дупе у дома. Скоро ще започна отново тренировки в зала. Резултатите от тези прости “мерки” са, че спя много по-добре, намалих кафетата, имам енергия и свалих от 57 на 51.5 кг.
Като цели си поставям да сваля още малко килограми (проблемни коремче, бедра), да стягам и съм много любопитна да науча повече за изграждане на издръжливост - например, не мога да направя нито едно набиране и въпреки, че имам някакви мускулчета, нямам много сила - така де, искам да ги разработя!
За съжаление, приятелят ми (спортист) си мисли, че нямах желание да тренирам и не полагах усилия, за да се развиваме заедно... И като резултат, в момента не сме заедно... Това е още една моя борба да покажа желанието си и да се захвана с предизвикателството сама... Та така, малко искрено и лично... Но човек осъзнава, че сам трябва да иска да се погрижи добре за себе си и това не е ничия друга отговорност :)
Стартирам от нула, въоръжена с упорство, ще чета, ще тренирам, ще опитвам и ще се радвам на съветите ви :)
Успех и на вас в постигането на целите!
Темата беше редактирана от Биляна на 08.08.16 20:25.
29.07.16
18:41
Добре дошла и успех във всичко! :)
Хранене
6ч. - кафе (без мляко и захар), 100гр котидж чийз (извара?), банан, 2 супени лъжици мюсли
11ч. - 1 червена чушка, 2 варени яйца, 1 киви
14ч. - 2 банана (прекалих!), 4 овесени бисквити
вечерта (19ч) ще хапна: 2 домата, 1 варено яйце
Имаше 30мин кардио - танци - някъде помежду храненията
Тренировка
Това, което успявам да правя за момента:
10мин упражнения за корем
10мин упражнения за бедра и дупе
30 мин бягане, средно 4-5км
Днес се чувствам малко изтощена, вчера за пръв път от месец и половина успях да вдигна темпото - 40мин - 6.47км - средна скорост 6’13’‘/км (мдам, толкова мога засега, но няма да се даваме!)
Наблягам на зеления чай - около 1,5л на ден, освежава ме и ме тонизира.
Скоро ще започвам и тренировка в зала и ще си купя кантарче за храна и ще се измеря. Мисля да започна с тренировки по групи, комбинирани по следния начин - гръб, рамо и трицепс, гърди и бицепс, крака, като всеки ден правя коремните и упражненията за дупе (по 10мин всяка тренировка) + 30мин бягане. На 5ти ден мисля да почивам от зала, само кардио, корем и дупе и започвам пак.
Изчетох няколко материала и имам въпрос за проблемното коремче.... Като цяло много трупам в тази област и успях да сваля килограми и да поизчистя в горната част на корема, но въппреки, че отслабвам, коремчето мъфин си стои, а коремът ми често е подут. Бихте ли ме посъветвали - след като правя упражнения за корем всеки ден ( в домашни условия) и правя кардио, какво би могло да помогне в премахването и стягането му? Или просто да съм търпелива и като изчистя още мазнини и колограми, ще се махне постепенно? Прочетох, че за да загубим мазнините по корема, трябва да загубим мазнини по цялото тяло, тъй като е система, какво мислите? Проблемът сякаш е, че продължавам да смъквам от дупе и крака и гръден кош, но не виждам прогрес в коремната област... ИИ затова трябва да си купя и метър...
Прикачвам и няколко снимки за това, откъде стартирам...
Мнението беше редактирано от Биляна на 29.07.16 19:09.
Здравейте отново!
Причината да не пиша в дневника е, че пътувах с кола от Дания до България, 48 часа....... със спане около 3 часа сумарно. Ще спомена, че изядох много “неща” по пътя : )) липса на сън= глаад! (бележка: да се внимава!). След пътуването и по време на - няма интернет и компютър, за да попиша спокойно в дневника...
Накратко след добър сън и свикване с резките температурни промени (от 23 над 30 и няколко), се удържах от продължаване с хапване на празни калории. Досега, веднъж започнех ли с нещо сладичко или тестяно - така си и отива. Заключение - трябваха ми само 2 месеца наистина изрядно каляване на волята, за да не вляза в стария коловоз. С две думи - и вие можете! Много малко търпение е нужно!
Признавам, че ми се хапва сладичко, но наблягам на плодове и в не големи количества.
Ще призная, че последните дни, покрай виждане с близки и уреждане на документи изтървах малко коремните и упражненията за дупе, но пък бягането си го държа и съм много, много щастлива, че мои приятелки проявяват интерес и излизаме, за да бягаме заедно и да си създаваме нови навици ;)
От другата седмица започвам и зала, поставям си за цел да си направя програма с тренировки за цялата идна седмица, тъй като е много натоварено в момента и ще е хубаво да имам точен план. Щастливка съм да разполагам с финтес на фирмата, в която започнах стаж и възнамерявам да започна сутрешни тренировки за свеж старт на деня и за да не се объркват тренировките с вечерните ми срещи с близки. Така, след работа ще мога и да карам колело с приятелка или да бягаме.
Кратък лог за храна от миналите дни:
06.08.
07ч. - праскова, чай
09ч. - пъпеш, купичка ( един голям резен?)
непредвиден плаж => късен обяд-вечеря, 18.00ч: печена чушка, парченце печен патладжан, чашка таратор, порция гювеч от зелен боб, брюкселско зеле, морков, лук, малко картоф и малко пилешко - ех, голяма вкусотия, приготвена от майка ми на фурна, спрях се навреме : )))
09.00 - парченце пъпеш
07.08
8ч. - ябълка, печена чушка
12ч. - 350гр цезар салата
15ч. - чай планински, лъжица сладко от сливи
17ч.- три смокини
19ч. - печени чорбаджийски чушки
грешката на вечерта - няколко обикновени бисквити :)
08.08
7ч. - грозе, ленено семе, 1/3 кис.мляко
12ч. - пилешка пържола, домат, краставица
18ч. - грозде
Лоша подготовка за деня, стана доста късно за вечеря, но съм пълна с енергия, отивам да бягам!
Лека и успех!