01.09.16
22:45
Започвам фитнес отново след няколко месеца прекъсване.Незнам какво да ям, кога да го ям защото започвам училище.Искам да кача ММ но незнам как да го постигна а ако ям “каквото имаа вкъщи и каквото са сготвили ” няма да стане с качването на мускулна маса.Бих искал съвети.
01.09.16
23:37
Без ебавки ... Тренировките са ок ама храненето ми куца. Ако някой иска да ми даде нещо примерно като хранителен режим.
Е как без, като целият ти пост е ебавка :Д
Искаш да качиш ММ- ядеш и тренираш, така се постига :Д
“а ако ям каквото имаа вкъщи и каквото са сготвили - няма да стане” що ? :Д
Щото е малко ? Щото не ти се яде това, което има вкъщи ? Щото родителите ти смятат, че се тъпчиш ненужно ? Щото вашите са вегани ? Щото имаш по-голям брат, дето ти изяжда порцията ?
Мнението беше редактирано от ddd на 01.09.16 23:45.
02.09.16
09:46
Да се предложи хранителен режим е много относително и индивидуално.
По-скоро храни на които да наблегнеш, но е хубаво да се дадат малко данни като височина, ръст, стаж, каква ще е физическата активност.
02.09.16
11:22
Ами по скоро има за ядене но неща които не обичам и не са богати на протеин най-вече . Въглехидратите е лесно просто ще ям доста ориз и пълнозърнест хляб.
02.09.16
11:22
Ръст 171-173см 57 кг 15 години
Не знам от колко протеин си мислиш, че имаш нужда, но подозирам, че е ненужно много.
Иначе на твойте години и аз си мислех нещо подобно, мислех че трябва да ям много месо, за да стане нещо. В крайна сметка, това нямаше как да стане и просто започнах да ям каквото има в по-големи количества. Манджичките дават доста, не ги подценявай... носи си храна в училище...
Не знам какви пари ти дават вашите, но можеш да си взимаш яйца. 10 яйца да изядеш днес и си кажи-речи готов с протеина.
Преди това влизаш в нета и търсиш материал за яйцата, който да покажеш на вашите като започнат да ти дуднят, че са вредни. Дори тук в сайта, мисля че имаше :) Въоражавеш се и с огромно търпение, защото няма да ги убедиш лесно :Д След 6-7 години може и да започнат да го допускат :Д Поне при мен е така :Д
Така е, подкрепата на родителите ти е ключов момент в успеха с храната. Ако трябва, за теб ще готвят и други неща освен обичайните манжички. И да - манжичките са си ОК, яж си от тях, тренирай си редовно и вече нещо малко добавяй ако мислиш че протеина ти е малко. Във всяка къща има яйца. На 10 години трябва да можеш да вариш или пържиш яйца. Отнема десетина минутки. Изварата е 2-3 лева на килото от евтината. Яде се даже още по- бързо - смесена с лютеница или с кисело мляко или разбита на айран - все нормални неща, които ги има във всяка къща. Боб консерва е 1 лев. Кашкавала е 9 лева килото. Носи си храна в училище, недей да се наяждаш с банички и кифли.
Мнението беше редактирано от Димо на 02.09.16 11:58.
02.09.16
14:25
казано от Димо на 02.09.16, 11:56:
Кашкавала е 9 лева килото.
За съжаление е 19 лева килото. За 9 лева ще е всичко друго, но не и кашкавал.
02.09.16
15:02
казано от Dimitrin Dimitrov на 01.09.16, 22:45:
Започвам фитнес отново след няколко месеца прекъсване.Незнам какво да ям, кога да го ям защото започвам училище.Искам да кача ММ но незнам как да го постигна а ако ям “каквото имаа вкъщи и каквото са сготвили ” няма да стане с качването на мускулна маса.Бих искал съвети.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/80098 Надявам се моят режим да ти помогне, да достигнеш твойте желани цели.
02.09.16
20:11
Благодаря за всичките отговори ще ям по много от това което има и няма да ям баници кифли и тн. За яйцата съм ги убедил по 3 цели и 5-6 белтъка с доста усилия хаха. Този хранителен режим няма как да успея да го следвам не разполагам с мас гейнър и креатин а няма кой и да готви специално за мен отделно като телешкото
Мнението беше редактирано от Dimitrin Dimitrov на 02.09.16 20:12.
03.09.16
10:49
Гейнър и креатин не са ти и нужни.:)
Храна и тренировки са достатъчни.
Това дневник ли ще бъде, защото си пуснал темата в такъв раздел, а не става съвсем ясно?
03.09.16
17:52
Не успях да разбера откъде се пуска тема и затова съм го написал в дневник, грешката е моя.
03.09.16
18:38
‘Щото вашите са вегани ми хареса като бъзик, въпреки че има доста мускулести и здрави вегани по света (за у нас не знам). Аз, както всички останали, бих ти препоръчал просто да ядеш повече и може би да вдигнеш натоварването в тренировките (като тежести, не като интензивност, въпреки че и това няма да ти навреди), но пък и с нормален сплит ще постигнеш това, което искаш стига да се храниш.