Дневникът на черпака

Темата е заключена.

31.08.16
21:37

Здравейте! Аз тръгвам по пътя на отслабването за втори път- преди две години за около 8 месеца успях да стигна от 95 кг, 170 см, до 72-73 кг. По трудния начин разбрах, че да задържиш резултата е по- трудно, отколкото да го постигнеш.... И ето ме пак :) Тренирам и се храня правилно (според мен) от 08.08., тоест вече четвърта седмица. Измерването тогава- 90.6 кг, може да си представите какво е положението. Последно измерване 28.08.- 88.2 кг, сиреч бавничко, ама в правилната посока :D Имам идея кое не ми влияе добре, затова избягвам тесто, сладко, газирано, картофи, ориз, плодове. Хапвам основно месо, млечни, яйца, овесени ядки, зеленчуци, сметана, не се сещам какво още, смятам калории. Ходя на фитнес 3-4 пъти седмично, където гледам да давам 100% от себе си и избягвам машините, основно ползвам свободните тежести. Обикновено закуската ми е “овесенка”- 120 гр овесени ядки, едно яйце, 2-3 лъжици кис. мляко, вода, подправки, пека я, а дозата е за 4 закуски.
Храната днес е:
1/4 овесенка, 30 гр. кашкавал, малко песто, краставица, домат, 210 гр. пил. гърди на скара, 2 кафета с мляко, 200 гр. гъби, запечени със 70 гр. бекон и 125 гр. моцарела. Б:М:В= 124:68:37, 1300 ккал.
Тренировка:
10 мин ходене пътека
3х15 клек с 5 кг диск
3х10 сумо клек с 8 кг пудовка
3х15 бедрено сгъване с 5 кг дъмбел
3х15 бедрено разгъване с фитнес топката
3х10 ритници с тежести на краката
3х10 повдигане на крак встрани с тежести на краката
20 мин колело, 11 км изминати
За днес толкова :)

Темата беше редактирана от Черпаче на 31.08.16 21:45.

01.09.16
20:05

Здравейте, днес без тренировка, малко мускулна треска имам на задни бедра от вчера. Довечера ме очаква излизане, сигурно джин ще пийна.
Храна за днес: 1/4 овесенка, 30 гр кашкавал, две кафета с мляко, една тиквичка на скара с чеснов сос от 120 гр сметана и 50 гр кисело мляко, два домата, 25 гр песто, 160 гр сирене Дунавия, към 1200 ккал, много малко, но не ми се яде повече засега :)

Добре дошла и успех! :)

Пожелавам ти да не повтаряш стари грешки и да не се налага да почваш за 3-ти път, а да постигнеш сега целта си и да съумееш да я поддържаш във времето без резки колебания в теглото. :)

03.09.16
21:53

Благодаря, Вероника, пожеланието ти е на място (sun)
Излизането за четвъртък остана за вчера, тренировка нямаше, а храната беше: 150гр Котидж, 3х100 кебапчета (огромни бяха, изглежда са от хубава кайма), зелева салата, две кафета с мляко, джин с тоник

Днес ходих до залата, тренировка горна част 70 мин:
10 мин пътека- 4 мин тичане, 1 мин ходене х 2
флайс с дъмбели 2х3кг, 3х15
придърпване на скрипец, 20кг, 3х15
раменни преси с дъмбели 2х3кг, 3х10
бицепсово сгъване с 5кг, 3х10 на ръка
трицепсово разгъване 15кг, 3х10
гръбни преси 3х15
1000 скока на въжа0 12х50, 4х100

Храната днес: 40гр овесени ядки, към 200 мл мляко с ядките и кафето, една чаена лъжица мед, една краставица, един домат, 300гр (сурово мерено) пилешки гърди на скара, чеснов сос от 150гр сметана и 50гр кис. мляко, към 1200ккал

Утре ще правя долна част, ще отида на гладно, за да се премеря. Искам да си отбележа и цели, краткосрочна: 08.10.- 83кг, дългосрочна- 30.12.- 75кг. Ако си спазвам спортния и хранителен режим, ми се струват напълно постижими.

04.09.16
10:48

казано от Черпаче на 03.09.16, 21:53:

Утре ще правя долна част, ще отида на гладно, за да се премеря. Искам да си отбележа и цели, краткосрочна: 08.10.- 83кг, дългосрочна- 30.12.- 75кг. Ако си спазвам спортния и хранителен режим, ми се струват напълно постижими.

Разбира се че са постижими (sun)
Обаче все пак имай предвид, че тренираш, при което сваляш мазнини, но също така градиш мускулна маса, която на килограми тежи повече. (muscle)
Това стресира излишно хората като се качат на кантара и той не отчете желаното сваляне на килограми. Знаеш, че има и много други фактори, които влияят на това, което показва кантара в даден момент на измерване.
Вземи си мерки на обиколките и успоредно с кантара проверявай и тях. Мерките не лъжат, докато това, което кантарът отчита е много относително понятие.
Успех от мен!
Ще те следя с интерес. :)

04.09.16
15:25

казано от Maria Peeva на 04.09.16, 10:48:

казано от Черпаче на 03.09.16, 21:53:

Разбира се че са постижими (sun)
Обаче все пак имай предвид, че тренираш, при което сваляш мазнини, но също така градиш мускулна маса, която на килограми тежи повече. (muscle)
Това стресира излишно хората като се качат на кантара и той не отчете желаното сваляне на килограми. Знаеш, че има и много други фактори, които влияят на това, което показва кантара в даден момент на измерване.
Вземи си мерки на обиколките и успоредно с кантара проверявай и тях. Мерките не лъжат, докато това, което кантарът отчита е много относително понятие.
Успех от мен!
Ще те следя с интерес. :)

О, да, знам, че кантарът не е най- точният начин за следене на резултати, но женската суета често ме дърпа натам в залата :D Цял живот все някакъв спорт съм тренирала, но съм си доста лакома, затова все на едричко вървя... Така че там под мазничкото си има някакви мускули, на 75 кг съм се харесвала супер много без да изглеждам даже пухкава. Благодаря ти, ще го докараме докъдето трябва :)

04.09.16
19:26

Премерих се днес на гладно- 87.1 партеее :D Само че храната я оплесках, утре ще го карам по- високобелтъчно. Принципно идеята ми е да се меря през седмица, но към края на идната ще съм в ПМС, а тогава се подувам като плондир, та следващият път ще е по- другата неделя, за да го няма женският фактор. Тренировката днес беше долна част 70 мин:
10 мин колело, 6.5 км
2 дължини ходещи напади с 5 кг диск (по 22 на крак общо се падат)
дълбоки клекове с 5 кг диск и фитнес топката до стената
глутеус мост на един крак 3х10 на крак
странични дълбоки напади(ама се придържам за един лост на една машина) 3х10 на крак
повдигане на крак встрани с водещо коляно на четири крака- 3х10 на крак
повдигане на крака от вис 2х10- мъка!
15 мин колело
Имах днес работа след тренировка и бързах, имам чувство, че бях под напрежение през цялото време да не закъснея, та бързах малко... Утре кардио на гладно.

05.09.16

Станах сутринта, за да си направя кардиото на гладно, отивам във фитнеса- затворен... Не съм обърнала внимание, че днес и утре ще е със съкратено работно време, та се върнах вкъщи и отидох следобяд пак.
Храна: 4 яйца, бъркани с 65гр бекон и 10гр масло, една глава айсберг, 150гр пил. филе на скара, 80гр маслини, 2 кафета с около 120мл мляко, няколко желибончета.
Тренировка: 30 мин пътека- редувам 4 мин тичане с 1 мин ходене- 3.2км изминати, много пот

07.09.16
22:06

Днес трябваше да правя тренировка за горна част по план, но не бях в настроение за нея, та правих долна.
Храната е малко: 300 гр пил.филе на скара, 2 краставици, 50 гр сирене, 75 гр крема сирене( някакво с подправки, привлече ме в Била, ама е по- скоро за мазане, а аз с лъжицата го ядох), лъжица песто, 80гр маслини, 2 кафета с мляко
Тренировка:
10 мин пътека ходене
3х12 клек с дъмбел 6 кг
3х15 бедрено сгъване с дъмбел 6 кг
3х15 бедрено разгъване а фитнес топката
3х30 сек задържане на глутеус мост в горно положение с 5 кг диск
3х10 на крак магарешки ритници с тежести на глезените
3х15 къси коремни преси
3х10 на страна извивки встрани с пудовка 8 кг
10х100 скока на въже

Жестоко са ми се прияли ядки, утре ще закуся с лешници май.

08.09.16
22:18

Днес без тренировка, малко разходка, имам мускулна треска на “паласките” и на прасците, даже прасците ги усещам бая напомпани, цял ден ми стягат дънките. Аз днес с храната страшна глупост направих, общо взето- ям здравословно, ама ‘що не отслабвам? Заковах 2000 калории, които ми струват ааааадски много:
100 гр лешници, 3 кафета с мляко, 150 гр сирене, малко песто, 200 гр пил. гърди на скара, краставица, домат, 3 бъркани яйца с 15 гр масло- 125гр Б, 151 гр М, 53 гр Б- 2020 ккал.
Абсолютно прекалих с ядките и сиренето, да ми е за урок...

11.09.16
18:48

Вчера: Не много като количество, но кофти ядене: консерва риба тон, краставица, 2 варени царевици, топъл шоколад, малко парче домашен тутманик. Натисна ме ПМС и само се чудех какво да дъвча. Нямаше тренировка, но направих двучасова шопинг разходка и си купих (о, чудо!) дънки по мярка :D По- голямата част от излишните ми килограми са разпределени в долната част, та купуването на дънки и панталони е голяма мъка просто...

Днес: Тази седмица ми се вързаха 3 тренировки, вместо замислените 4, затова днес тренировката ми беше за цяло тяло, но нямах особено сила. Тренировка 90 мин, с кратки почивки между сериите:
10 мин колело
2х10 на крак напади с диск 5 кг
3х12 клек с фитнес топката до стената и диск 5 кг
3х10 на крак странични напади
3х15 флайс с дъмбели по 3 кг
3х8 на страна гребане с дъмбел 6 кг
3х10 упражнение за рамена с кривия лост
2х10 двустранно трицепсово разгъване с дъмбел 6 кг
2х10 повдигане на крака от лег
2х15 къси коремни преси
20 мин колело
Храна: 4 кебапчета, 1 кюфте, краставица и половина, домат, една тиквичка на скара, 2 кафета с мляко и кафява захар, 70 гр маслини, 80 гр Дунавия и приключвам аз с яденето за днес- към 1400 ккал, 76 гр Б, 97 гр М, 33 гр В

14.09.16
22:38

Вчера и в понеделник без тренировки- женски работи, и храната доста малко. Днес се пораздвижих вкъщи точно за 30 мин с кръгова тренировка- клекове, ритници, гръбни, коремни, лицеви и една табата със суинг. Храната нещо пак скромно- 3 кафета с мляко, 1/4 овесена питка с 30 гр кашкавал, 160 гр пуешко филе, един огромен домат, 175 гр (измерени сготвени) гъби с 15 гр масло, 150 гр пил. филе на тиган- 1000ккал, 99 гр Б, 41 гр М, 52 гр В.

15.09.16

Днес без тренировка, около един час ходене до работа и обратно. Храната е по- стабилна обаче:
1/4 овесенка с 30 гр кашкавал и един тънък резен свинско филе, 180 гр пил. гърди на скара, 175 гр (сготвени) гъби с 15 гр масло, 3 кафета с мляко, 80 гр маслини, 20 гр песто, 130 гр Дунавия, един голям домат, някво протеиново десертче Фит Спо за проба- толкова зле и тежко ми стана след него, че няма да повторя... Общо всичко: 1600 ккал, 126 гр Б, 95 гр М, 71 гр В.
Утре сутрин фитнес на гладно.

18.09.16
20:38

Нещо не ми се получава тия дни да си записвам всеки ден и естествено вече забравих какво точно съм яла и правила е петък. Беше кръгова тренировка за горна част с кардио пътека, храната беше ок. Вчера почивка, храната ок, едно Съмърсби, 50 гр някакъв странен гръцки ликьор. Днес долна част и колело, храната пак ок, голяма разходка. Кофтито е, че се измерих и не съм мръднала, въпреки че на вид изглеждам понамаляла, та затова си взех мерки с метъра най- накрая, за по- сигурно. Ще се опитам да съм по- редовна.

21.09.16
18:02

Вчера:
Храна: 50 гр фъстъчено масло, 220 гр пил. гърди на тиган, една краставица, един домат, 10 гр песто, 85 гр Дунавия, 100 гр маслини, 1/4 овесенка, 20 гр пастет, една кисела краставица
Тренировка горна част, 70 мин:
10 мин пътека- 2х4 мин тичане, 1 мин ходене
4 кръга:
10х флайс с 4 кг дъмбели
10х едностранно гребане с 6 кг дъмбел
10х раменни преси с 3 кг дъмбели
10х двустранно трицепсово разгъване с дъмбел 6 кг

3 кръга:
15 гръбни
5 лицеви (зор)

упражнения за корем разни

15 мин пътека- 3х4 мин тичане, 1 мин ходене

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1