Дневник на един заспал спортист

Темата е заключена.

Здравейте, реших да направя този дневник с цел да следя своите резултати и постижения, но най-вече, за да полуавам съвети и мнения от хората, които са много по-навътре от мен със спецификата на тренирането и храненето.

И така накратко от месец февруари 2015 г. започанах да ходя във фитнеса, като имах треньор, който ми изготви тренировъчен и хранителен режим. Бях много амбициран, тъй като това ми беше първото сериозно стъпване в залата (винаги съм харесвал и следял спорта, но просто се отпуснах и не го практикувах). Тренирах 5-6 седмично (4 дни силово отделно мускулните групи, останалите 1-2 корем и кардио) и се хранех 5 пъти дневно по час и грамаж. Храненето беше по-скоро високо белтъчинно, много протеини и малко въглехидрати главно ориз, почти никакви мазнини. Бях 95 кг и през август се измерих 69 кг с 10 % подкожни мазнини. Продължих да тренирам и да се храня много прецизно до април тази година, като си бях качил малко въглехидратите и започнах да използвам зехин и ядки и бях достигнал 73-74 кг отново с 10 % подкожни мазнини. Да спомена само, че съм висок 181 см.

За съжеление от април до днес имам 10-15 тренировки и няколко интервални тичания на открито, освен това играя футбол един път седмично. Храненето също не е на същото ниво. Продължавам да ям доста протеини и ориз, но често си позволявам и някой ненужни джънк фууд.

И така целите са ми от 01.09. да започна отново да тренирам поне 5 пъти седмично, да се храня качествено и да направя зверски релеф (доколкото е възможно). В момента съм 77 кг, но отдавна имам увиснала кожа по корема, който все още е сравнително стегнат. За другите части от тялото бих казал също, че са стегнати, но времето без сериозно трениране започва да им се отразява, пък и съм далече от истинския релеф. С работата съм зает доста голям част от деня, тъй като съм на две места, но ще отделям 5 дена от седмицата за качествено трениране.

Това е моята история и цели, ще се радвам на всякакви съвети за тренировки, хранене и хранителни добавки и ще пиша често как минава цялостния процес.

Темата беше редактирана от Димитър Арабаджиев на 30.08.16 10:08.

Добре дошъл! :)

04.09.16
01:22

Явно лятото си се отадал на други работи, което не лошо, както се казва в библията има време за събиране на камъни има време и за хвърляне на камъни. Успех!!!!

Да, малко се поотпуснах, пък сега и много работа имам, но съм решил малко по малко да вляза в нужния ритъм.

Тренировката в четвъртък 01.09. беше за гърди и малко корем:

Започнах с 10 мин кростренажор на 10 степен
Лежанка 15/12/10/8/6/4 като килограмите 20/30/40/45/50/50, доста се раздадох, но все още килограмите са малки, с времето би трябвало да има доста по-добър прогрес
Полулег 12/10/8/6 с килограми 20/30/35/40, тук винаги ми е било слабо и като цяло са си слаби резултати, но ще работя по въпроса, поне техниката беше добре
Флайс със дъмбели 3х10 7,5/10/12,5, има възможност за още
Кросоувър 2х10 с по 20/30 суперсерия и 1х6 на 40, като тук бях доста уморен от суперсерията и не се получиха добре нещата.
Избутване на машинка за гърди 4/15 на 25/30/35/40, тук има потенциал за още, но беше просто пробно упражнение
Завърших някрая за доразмазване с кофички 3х4, определено нямах сили, но така за характер малко пък и технически си бяха както трябва
Накрая корема, с него няма да имам проблем защото съм го тренирал много здраво последната година и просто искам няколко тренировки да го вкарам в ритъм, за да мога отново да го натоварвам здраво, та направих повдигане и свиване на краката на лежнаката в суперсерия 3х20.
Завърших с 10 мин вело на 3та степен с интервално натоварване.

За съжеление това беше единствената тренировка, като следващата е планирана за понеделник и евентуално вторник, но тогава ще ритам и не знам дали ще има време и смисъл преди това.

От гледна точка на храненето общо взето тези дни се напасвам, но нямам много време да си приготвя вкъщи нещата така че все още не е на нужното ниво, но като цяло хапвам повече плодове, зеленчуци и ядки. Разбира се и месо се стремя поне 400-500 гр. да има дневно, с водата няма проблем поне 3 л. си пия.

Е това е за сега, следващата тренировка ще бъде за гръб и ще вмъкна отново малко корем, ако някой имам мнения или съвети ще се радвам да ги чуя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1