07.11.16
15:01
Здравейте всички, пиша тук за да потърся адекватна помощ. Изчетох доста статии в google и facebook, но все още не мога да преценя кое наистина работи и кое е просто от типа 10 дни на кленов сироп, затова имам нужда от вас!
И така сега ще разкажа за себе си на 21 съм, преди около 1 година отказах цигарите и качих около 10 килограма. Който на 1.62 см са доста фрапантни: в момента тежа 58кг . Никога не съм тренирала! Опитвала съм: От понеделник ставам в 6 и отивам да тичам или ще ходя на зала всеки ден . Резултата е отивам разхождам се из залата не знам какво да правя или ако правя не знам дали е правилно и дали ще има ефект и се прибирам ,следователно ефекта е нулев.
Но съм решила да променя това смятам, че тялото е нещо което можем сами да моделираме и смятам този пък да го постигна, но ми трябва някой по - запознат който да ме насочи най - малкото да посочи къде греша.
Имам изготвен режим целите ми са да Сваляне, релеф и стягане .
Примерен режим - Ден 1.
1. Овес + 2бр цели яйца
2. Протеин при нужда
3. Пиле филе + салата по- избор, зехтин 5-6 маслини.
4. сурови ядки
5. Риба филе + Аспержи
н2о 3-4 литра
ПРОГРАМА Първи ден - кардио вариант 1
Втори ден - горна част (гръб, гърди, рамо, трицепс, бицепс),
Трети ден - кардио вариант 2
Четвърти ден - долна част (крака)
Пети ден - кардио вариант 1
Шести ден - почивка
Седми ден - почивка
Благодаря предварително !
08.11.16
01:06
Здравей,
като цяло приличен режим, въпроса е да имаш мотивация и да не се отказжеш рано, търпение трябва.
Аз бих те посъветвал да се опиташ да свалиш нивата на естрогена, той е основен виновник за качването на килограми и при мъже и жени и най-вероятно при теб е повишен Потърси храни които намаляват естрогена, но суровите ядки правят точно обратното, така че те съветвам да ги излючиш от менюто. На обедното хране яж повече въглехидрати, но от качествени източници.
За тренировките като се въртиш в залата просто гледай да си активна,точно какви упражнения ще правиш няма толкова голямо значение, важното е да се горят калории.
09.11.16
08:35
Здравей, Мел!
Добре дошла и честит дневник. :)
Аз лично ще изчакам повече твои отчети, за да мога да дам някакви идеи какво да (не) правиш. :)
казано от Nikola Penev на 08.11.16, 01:06:
Аз бих те посъветвал да се опиташ да свалиш нивата на естрогена, той е основен виновник за качването на килограми и при мъже и жени и най-вероятно при теб е повишен Потърси храни които намаляват естрогена, но суровите ядки правят точно обратното, така че те съветвам да ги излючиш от менюто.
На база какво реши, че естрогена е повишен? На тази възраст той трябва да си е висок. ;)
Суровите ядки повишават естрогена...това откъде дойде?
Съветът ти за тренировките също е много лош. В залата не трябва просто да се мота човек и да губи време.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.11.16 15:51.
10.11.16
01:26
казано от Margi на 09.11.16, 15:49:
казано от Nikola Penev на 08.11.16, 01:06:
Аз бих те посъветвал да се опиташ да свалиш нивата на естрогена, той е основен виновник за качването на килограми и при мъже и жени и най-вероятно при теб е повишен Потърси храни които намаляват естрогена, но суровите ядки правят точно обратното, така че те съветвам да ги излючиш от менюто.
На база какво реши, че естрогена е повишен? На тази възраст той трябва да си е висок. ;)
Суровите ядки повишават естрогена...това откъде дойде?
Съветът ти за тренировките също е много лош. В залата не трябва просто да се мота човек и да губи време.
Естроген има и при мъжете и при жените, и нито един от двата пола не го иска във високи нива, повечето”експерти” или “специалисти” почти не го отчитат като изготвят хранителни режими, наднорменото тегло е сигурен индикатор за повишен естроген. естествено това не оправдава други фактори. Обратно пропорционални хормон на естрогена е тестостерон при мъжете и прогестерон при жените.
С тези фитнесджийски съвети кадето ги давате на хора които са на много далече от плочките и фибрите за някаккви специални тренировки във фитнес залите са напълно ненужни, на такав етап от целия процесна отслабване. За мен важното си остава да се спортува изобщо не е задължително дори да е във фитнес зала, важното е да се горят калории и да се пазят ставите.
Това е мое мнение по темата, всеки има право да каже своето
Поздрави :)