07.12.16
17:47
Здравейте!
Желанието ми е да работя като фитнес инструктор и да се развивам в тази сфера. Обмислям да изкарам един курс, за да получа сертификат. Естествено, далече съм от мисълта, че това е достатъчно, но имам знания, които се старая постоянно да обогатявам. Имам и известен опит в персоналните тренировки с може би между 10 и 20 човека и резултати виждам. Бих искал да работя и да продължавам да се развивам в тази сфера и смятам, че един сертификат няма да ми е излишен.
Живея във Варна и видях тук някакви курсове в академия Davitoz, която всъщност предлага и други видове курсове. Някой има ли някакво мнение за тях? Да не е някаква измама? Обучението е по 6 часа на ден, 2 или 4 пъти в седмицата (съответно за 2 или за 1 месец), след което се полага изпит за получаване на сертификат. Какво мислите по въпроса, свързан с моето развитие като един бъдещ фитнес инструктор?
Поздрави!
07.12.16
17:51
Имаш ли учебния план на курса, да го разгледаме? Както за него, така и за всеки друг, на който попаднеш.
Поствам линк към курса за фитнес инструктор, надявам се не се счита като реклама..
http://www.davitoz.com/kurs fitnes instructor.html
Мнението беше редактирано от camael на 07.12.16 18:00.
Линкът нещо не ми се получи...
НАЧАЛО -> Салони -> Фитнес инструктор
Там е описано какво представлява курса. Какво Ви е мнението за самото получаване на сертификат и има ли смисъл?
07.12.16
18:11
За да работиш фитнес инструктор на запад ще ти трябва сертификат. За България това не важи...и е хубаво. Дали ще станеш специалист за 2 мес? Няма да станеш!))...Но, все от някъде се почва.... Лично за мен....курса не оправдава големите парични средства, дадени за него.....Тук на форума има доста по-добре запознати с фитнеса, отколкото излизащи от курса.....Преглеждах един такъв и програмата му за обучение.....Страшно много пари за нищо!!!! Това е!.....От друга страна, ако си ги избиеш навън, то е ОК ;)
08.12.16
11:41
Ще ти споделя моето мнение, което е непопулярно такова на фона на бизнеса със сертифицирането. През последните няколко години активно минавам такива обучения, къде със сертификат, къде без, та в детайли разбрах кога очилата са розови и кога не.
Първо, сертифицирането е бизнес и ти си преди всичко клиент. Който и сертификат да избереш, ако го изкараш, това ще означава, че ти знаеш даден материал според някого.
Има обучения, които ти дават знания, както има и такива, които ти дават умения, т.е. как това, което знаеш, да го приложиш и да доведе до резултати с твоите клиенти. И тук е огромната пропаст, в която падат масово сертифицираните. Хартийката, уви, не е летящо килимче.
Също така е важно да имаш качествата да накараш някого да ти вярва, да те следва, да изпълнява и да учи от / чрез теб. Тук е втората огромна пропаст. Мнозина просто скачат, защото професията е атрактивна, в известна степен има лесни кинти и е тренд, който вероятно няма да намалее и в далечно бъдеще. Но просто не са родени за това.
В резюме:
1. Качества: или ги имаш, или ги нямаш.
2. Знания: може да ги придобиеш с учене и С или БЕЗ сертификат. Но има сертификати, които показват в известна степен, че професията те интересува и инвестираш в себе си. На по-високо, без определени букви пред / след името ти, не те приемат насериозно.
3. Умения: може да ги придобиеш с учене И практика.
Така че, ако си решил да имаш такава професия, ще ти е нужно И сертифициране, но в чужбина. Ако искаш това да ти е допълнителен вариант за професия, притежаваш горните 3 точки и ще работиш основно у нас, дай тези ~ 1000 лв. за учебници.
Това съм видял аз до момента след няколко хартийки, издънки за хартийки и тем подобни.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.12.16 11:43.
казано от Carbohydrate на 07.12.16, 18:11:
За да работиш фитнес инструктор на запад ще ти трябва сертификат. За България това не важи...и е хубаво. Дали ще станеш специалист за 2 мес? Няма да станеш!))...Но, все от някъде се почва.... Лично за мен....курса не оправдава големите парични средства, дадени за него.....Тук на форума има доста по-добре запознати с фитнеса, отколкото излизащи от курса.....Преглеждах един такъв и програмата му за обучение.....Страшно много пари за нищо!!!! Това е!.....От друга страна, ако си ги избиеш навън, то е ОК ;)
На Запад не ебават дипломите на ВТУ и СУ камо ли за фитнес инструктори от БГ.
Всъщност ебават ги ,но ... трябва да изкараш една две години в преквалификация или при всички положения да сложиш едни 10К
в местен университет.
Всъщност ако искаш да те ебават можеш да го изкараш кура, Пардон курса ;)
Преди година пуснаха един курк който уж бил от Щатите пък и в БГ и като разпитах тук никой не го е чувал това нещо.
На другия сайт е курса Гадни измамници Хахах