A new goal

Темата е заключена.

26.11.16
13:31

Здравейте!
Чудех се дали да правя този дневник. Много ме е срам да споделям такива неща, но все пак трябва да се взема в ръце. Нали това е целта- да си помагаме.
От около 3 години се опитвам да отслабна. То не бяха хормони, липса на МЦ за година, ядене на мазнини и белтъчини за нормализиране на хормоните.. И ето, сега съм момиче, което си живее живота пълноценно като всяко друго 16-годишно момиче, но съм затлъстяла- 162см на 72кг(последно се теглих октомври месец). Понеже не съм постоянна, се надявам воденето на дневник да ми създаде навик да внимавам какво правя :)
Не съм на “ти ” с храната, често преяждам, огладнявам зверски на по час, но се стягам от вчера :D
Хаха, тренировки.. Ходя 2 пъти седмично на народни танци по 1 час. Смятам да се запиша в някой фитнес след като си получа парите от стипендията. Не знам как да ползвам уредите и какво да правя, но ше навия приятелка да се излага с мен :D
Иначе съм тренирала баскетбол, волейбол, ходила съм на спининг, Kangoo Jumps и пилатес класове. Когато е хубаво времето, излизам да бягам в близкия стадион. Може да не съм атлетична, но съм доста инатлива и когато бягам, издържам доста ,въпреки че горя.
Е, доста писах, така че ще напиша дневния отчет по- късно. :)

26.11.16
18:27

Отчета за днес:
Направих си бъркоч от 500г. кисело мляко, банан, 2с.л. какао, 3с.л. овесени ядки, малко пчелен прашец, канела и зелени водорасли на прах. Разделих си го с брат ми :), така че:
- тази смес
- пилешка супа
- филия бял хляб с топено сирене (grin)
- 7 ореха
- 2 малки ябълки
Не ми се яде повече. За жалост нямам възможност да тегля всичко (по- скоро нищо). Не знам и колко калории съм приела. Точно в момента не ми е до това. А филията със сиренето можеше да я заменя и с пълнозърнеста.
Не съм яла малко като се има впредвид, че днес нищо не правих, освен домакинската работа. (dull)

27.11.16
20:48

Значи едва успях да се добера до компютър днес. Пътуване пътуване и пак пътуване... Поне за хубаво да беше :( Както и да е днес нямам никакво движение и всеки ме угоява както си иска. Отказах доста неща все пак ;)
Та - храната е:
-400 гр. кисело мляко с 2 с.л. фини овесени ядки; 1 с.л. какао; пчелен прашец и водорасли
- 1 голяма ябълка
- половинка издълбан картоф с яйце и сирене
- голяма порция мазен ориз с пиле
- 5 меденки
- чаша пунш (чиста химия ама такова имат хората)
- 1 голяма ябълка
- паница боб с 2 филии черен хляб и туршия
- 2 шок. бонбона с бренди
- шепа орехи и толкова сушени плодове
Божеее ям като за културист от световна класа! Че и повече! :D Вече  хич не се чудя защо съм дебела- ами като ме хранят така ще е.
П.П. Съжалявам че пиша неграмотно не мога да си намеря запетайката.(dull)

27.11.16
21:01

казано от Lina Yordanova на 26.11.16, 18:27:

Не съм яла малко като се има впредвид, че днес нищо не правих, освен домакинската работа. (dull)

Не вярвам, че все още са останали работливи момичета!
Шегувам се разбира се.
Честит дневник !  Пожелавам ти да го водиш с удоволствие и успехи!

А сега да ти дам един съвет:
- Калориите е хубаво да ги изчисляваш, не за друго, а защото тайната към успеха е 70% диета и 30% тренировки. 
Като ти погледна храната, мисля че се храниш с малко калории.  Така метаболизма ти е малък и ще сваляш мазнини много трудно.  Последното меню (с изключение на бомбоните и меденките)  ми харесва повече от първото.  Ограничавай се само от сладки изделия, а не от другите неща.

Използвай този калкулатор  като първо изчислиш стойностите на храната която си яла а после може да изчислиш колко трябва да консумираш. 
http://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter#

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 27.11.16 21:04.

28.11.16
19:03

Благодаря за съвета! :)
На 26-ти планирах да ям повече, бях наготвила всичко и ми съобщиха лоша новина като гръм от ясно небе. Не ми се мислеше за храна тогава.
Днес доста оплесках нещата. Станах много рано, не си наготвих аз и имаше баби покрай мен :/ Имам един въпрос: Като нямаш какво да ядеш освен пържено, мазно и това, което не се вписва в режима ти, кое е по- добре- да гладуваш или да ядеш само от него?
Днес ще се раздрънкам. Дядовците и едната ми баба починаха от инфаркт. Наследствено имам много високи нива на холестерол и триглицериди. Не искам да имам проблеми на 25- 30 години. Затова искам да внимавам какво ям. Как да обясня това на баби и лели, които мислят, че колкото по- пълна ставам, толкова по- добре?! Аз да не съм прасе. Много се извинявам, но вчера ми кипна като буквално искаха да изям 10 филии хляб.
Другият проблем не е пряко свързан с мен. Вчера и днес бях на село и казах, че не ям бял хляб. “А, ми то ние и черен имаме!”, беше отговорът. Не можах да откажа и видях, че изваждат типов хляб. Съдържанието на пакета ми хвана окото: “Пшенично брашно т. 500, 0,2% пшенично брашно т. 1150, 30% нещо друго”. Е, паднах от коня, честно. Не мога да повярвам само как лъжат хората така нагло с няколко запетайки. (fubar)(swear)
:)
Днешният отчет е:
- 1 ябълка
- 3 филии хляб с много масло
- ~50гр. сирене
- 3 мекици (бях озверяла от глад)
- парче питка
- боб с кисело зеле
- бая варено жито с бисквити и пудра захар
Не знам да ям ли повече. Мисля, че по-добре ще е да оставя малко тялото ми да си почине от това ядене и да карам на чай и ябълка. От утре се взимам в ръце (muscle) Ще купя батерии на кантара, ще си тегля и смятам :)
Днес движението ми се състои главно от разходки по баири. Пропускам танците тази седмица, защото някак си решиха тези дни да ни сложат втора смяна (fubar)
П.П.: Дано не съм дотегнала, ама то си е за мен :D

28.11.16
19:36

Здравей! Само да спомена, че производителите на хляб не лъжат хората- типовия хляб не е пълнозърнест, а просто има високо пепелно съдържание. брашно тип 1150 има 1,15% пепелно съдържание. Просто трябва да се чете много внимателно. Хлябът м,оже да е черен като въглен и пак да няма пълнозърнесто брашно в него. Търсиш цифрата 1850, това е пълнозърнесто.
Останалото в хляба е сол 2%, мая 2-3%, малко ензими за набухване и най-вече вода-близо 40 %.- тя не се изписва като % на етикета.
———————————————-
Храната ти никак не отговаря на целта ти- предполагам, го знаеш. Направо е кошмар за панкреаса и черния ти дроб .
Само тесто, захар, тесто, захар, зтесто,  плодове, зърнени, захар, пак плодове, пак зърнени, пак тесто....
Така няма да мръднеш на никъде, освен нагоре по кантара.
Именно простите въглехидрати са ключов фактор за високия холестерол- прочети по темата.
Вкарай на всяко хранене голяма порция пресни зеленчуци, зелени салати, зеленчукови бульони- нещо, което ще те засити с малко калории и някакви полезни съставки. Хлябът не е порок, но спокойно може да го спреш- и да поемаш достатъчно въглехидрат от зеленчуци ( не картофи и царевица), овес и мааалко бобови.
Изхвърли напълно тестото, картофите, бонбоните, меденките, белия ориз и сушените плодове.
Да, ще останат МНОГО  неща за ядене, не се тревожи :)
Къде е месото?
Къде са ненаситените мазнини?
В мекиците няма нищо от това, от което имаш нужда.
Приличното хранене изисква съвсем малко усилия в мисленето и дори струва много по-евтино отколкото боклуците.

28.11.16
20:07

казано от Queen Cobra на 28.11.16, 19:36:

———————————————-
Храната ти никак не отговаря на целта ти- предполагам, го знаеш. Направо е кошмар за панкреаса и черния ти дроб .
Само тесто, захар, тесто, захар, зтесто,  плодове, зърнени, захар, пак плодове, пак зърнени, пак тесто....
Така няма да мръднеш на никъде, освен нагоре по кантара.
Именно простите въглехидрати са ключов фактор за високия холестерол- прочети по темата.
Вкарай на всяко хранене голяма порция пресни зеленчуци, зелени салати, зеленчукови бульони- нещо, което ще те засити с малко калории и някакви полезни съставки. Хлябът не е порок, но спокойно може да го спреш- и да поемаш достатъчно въглехидрат от зеленчуци ( не картофи и царевица), овес и мааалко бобови.
Изхвърли напълно тестото, картофите, бонбоните, меденките, белия ориз и сушените плодове.
Да, ще останат МНОГО  неща за ядене, не се тревожи :)
Къде е месото?
Къде са ненаситените мазнини?
В мекиците няма нищо от това, от което имаш нужда.
Приличното хранене изисква съвсем малко усилия в мисленето и дори струва много по-евтино отколкото боклуците.

Виж, на мен ми е пределно ясно всичко това. Затова днес съм ядосана. Но, пак ще задам въпроса си: Когато около мен има само неподходящи храни, гладна ли да стоя? Защото днес наистина нямах избор и не ми се случва за първи път. Нищо не зависеше от мен, нямах време да си приготвя и нося храна. За вчера наистина си бях виновна, признавам (blush)

Мнението беше редактирано от Lina Yordanova на 28.11.16 20:18.

28.11.16
20:36

Еми засега си опосала 3 дни, все еднакви. Защо да стоиш гладна-просто приеми, че баниците, мекиците и филиите НЕ СА храна. :)
Нужен ти е протеин в храната и полезни мазнини, за да се чувстваш сита и да гориш повече калории. Примери за това са:
30 гр. сурови ядки *без фъстъци и сушени плодове, са напълно достатъчни като калории да ти покрият едно хранене (вместо цели 5 мекици).
Свари си 2 яйца и ги прибави към другата храна, която ти сервират.
Купи си  извара. Слагай си към храната. 100 гр. са достатъчни да си набавиш 20 гр. протеин - 1/3 от количеството, от което се нуждаеш.
Спокойно може да си направиш  салата зеле с моркови , цвекло и пр. и лъжичка зехтин за 2 дни напред и да си я държиш в хладилника - преди всяко ядене вкъщи ще те засити изключително много.
Бобът е хубава храна, но не го яж с хляб. Не отопявай соса на манджите. :)
Забъркай си попара от овес с орехи или пък солен със сирене  вместо да ядеш филии и бухти. Не е нужно да го ядеш за закуска- на мен ми изтъргва стомаха от глад ако ям овес сутрин.
Хлябът не го мажи с нищо. Ще се учудиш как няма да ти се яде никак така , гол и сух :)
Има бухти, мекици и филии- ок, изяж една. Няма да умреш от глад. Като дойде време за основното хранене, хапни повече истинска храна.
Хрупай си  моркови, целина, ряпа, зеле и пр. по цял ден, за да си ангажираш вниманието и да приемаш полезни фибри и свежи витамини.
Това са съвети които съм спазвала на твоите години и в твоето положение да нямам пълна свобода сама да си купувам храната.
————————————-
Ако имаш проблем с количествата и си постоянно гладна-  което се вижда, защото са доста големи като обем, все пак ще се наложи да се ограничаваш. Няма как иначе. :)

29.11.16
21:52

Отчета за днес:
- парче пица със сокче
- кит- кат за десерт
- баничка с боза
- сандвич с шунка
- парче торта
:D
Майтап бе, Уили! Всъщност за пръв път от 4 дена съм вкъщи и се връщам към обичайния режим. :)
Храната за днес:
- 400гр. кисело мляко 2%
- ябълка
- яйце, печено със сирене (взех плънката от 4 картофени пантофки)
- 1 морков
- ябълка (не мога да ги намаля)
- ~70гр. извара
- купичка леща яхния с мноого чесън
- туршия за гарнитура- е, киселите камби как вървят с лещатаа (devil) Взех си малко- бяха си соленички (wasntme)
Та, днес разбрах, че освен батерии, ми трябва нова кухненска везна :( Изварата я прецених на око от торбичката (претегли ми 500гр). Не беше лоша, само дето не знам каква е, взех я на пожар от млечния.
Вчера нашите ме изненадаха с новината, че постим (!?!?) и затова до Коледа ще карам без месо. Странно защо чак сега взеха това решение, но няма да ходя да се крия от тях с пишешките шишчета от пазара.
Днес разбрах, че ще ни изплащат стипендията чак в началото на втория срок и побеснях, защото разчитах на тези пари за фитнес. Аз от коледните празници ще събера 1) повече 2) по- скоро пари. Лятото ще почна работа и няма да имам тези проблеми.
Та днес реших да си направя лека тренировка за начинаещи вкъщи. Не знам дали ще има проблем ако кача скрийншот на упражненията (на английски са). Прочетох малко за техниката на изпълнение и се старах. Почнах с гирички 2x2kg, но към средата продължих с по 3кг. Малко е, но от сърце, имам впредвид, че бях сънена с подуто око и фрасната глава :D :D

29.11.16
22:03

Видях, че калориите наистина са ми много малко, но нямам проблем с глад,  сита съм. Обмислям предложението за включване на ядки в менюто. :)

30.11.16
21:44

Днес що- годе оправих грамажа. Храната днес:
- 250гр кис. мляко 2%
- 30гр фини овесени ядки
- 40гр орехи
- ок. 300гр. леща яхния
- ябълка ~60гр
- извара 100гр.
- 2 варени яйца
- 10 маслини
- малко кисело зеле
С тези боб и леща много качвам въглехидратите. Калориите са относителни, защото не знам каква е изварата, но я сметнах като полумаслена. Получиха се 1363 калории, разпределени Б, М, В= 66, 80, 96гр. Само да напиша, че маслините и зелето не съм ги считала. Наистина искам да увелича протеина за сметка на въглехидратите, но постя. Ще си купя обезмаслена извара, ще ям по повечко от нея- тъкмо ще мога да си смятам спокойно всичко. :)
Виждам, че другите пишат и за течности и добавки. Мисля да пропусна това, защото знам, че пия достатъчно вода + мин. 500мл. чай дневно.
Добавки не приемам освен синьо- зелени водорасли 5гр. дневно и отвреме- навреме 1с.л. пчелен прашец (не знам смята ли се за добавка).

01.12.16
21:35

Здравейте!
Менюто днес:
- кисело мляко 2% 400г.
- ябълка
- 100 г. извара
- 1 морков
- 40г. орехи
- 50г. краве сирене
- 85г. свинска наденица
- 100г. броколи
- 30г. разбит хайвер
- пържено яйце с малко брашно
1350 ккал; В, М, Б - 45, 105, 61г.
Не смятах яйцето, но му давам към 200- 300ккал, защото беше поело мазнина.
Планирах да вечерям зелена салатка с варени яйца и зехтин, но ме прецакаха с новината, че няма достатъчно яйца. Ядосах се и мисля си аз- ще правя гладна стачка. Да де, ама мина време, а стомахът ми издава звуци на кит и си викам, че ще намеря нещо. Опекох си остатъка от една наденица на грил тиган и с мазнината от нея си опекох и броколи. Постите отидоха на вятъра (giggle) Мама ми предложи остатъка от яйцето и панировката на пипера, който пържеше и аз си казвам, че поне едно омлетче ще намажа. Ами олио намазах  (grin)
Движение: разходка 5км.
Споделям една моя любима класика като за лека нощ (F)

02.12.16
20:30

Здравейте!
Отчета за днес:
- 250мл. прясно мляко 1%
- 250г. кис. мляко 2%
- 30г. овесени ядки
- ябълка
- 2 спаначени кюфтенца
- 2 яйца с 50г. сирене и ок. 150г. домати от буркан+ 25г. масло*
- парче сметанов пай за помен**
- 100г. варени броколи
- 70г. обезмаслена извара***
- 3 парченца свинско от китайско с бамбук и гъби
- ябълка
*От това обрах яйцата и сиренето, много ми дойде
**Това парче обърка всичко и не мога да си сметна Б, М, В. Не се притеснявам за калориите, но качих мазнините и захарта.
***Трябваше да ям 250г. от изварата, но ми се повдигна и успях да изям само толкова. Голяма гадост, няма да се мъча повече така. (puke)
Днес цял ден бях заета- да чистя, мия, готвя и т.н. Сега ми се повдига много от изварата, имам чувството, че още ми е в устата. Ябълката явно не помогна. :(
Нашите като видяха, че си варя броколи, казаха, че им се ядяло “както си трябва” без “моите претенции” и поръчаха китайско. Не че мога да готвя, ама малко уважение към избора ми няма ли?!
Още една хубава песен от мен, Издислав от класа :)

03.12.16
22:53

Здравейте! :)
Много бърз отчет:
- 250мл. прясно мляко 1%, 2 ябълки
- половин препечена филийка хляб
- 2 бъркани яйца с 20г. масло; 5 парченца свинско
- 100мл. прясно мляко
- 50г. сирене
- салата с домати, краставици, лук и доста олио- малко; +1 краставица
- 1½ купичка боб
Имаше и още нещо, но не се сещам. Устоях на сладкото.
Тренировка на Руми за начинаещи 20-25мин.
Лека нощ! :)

04.12.16
21:41

Здравейте!
Днешните хранителни приключения :) (отчет не звучи ли малко сухо?) :D
- пакет глюкоза*
- 2 постни зелеви сарми
- 400г. кис. мляко 2%
- 30г. овесени ядки
- ябълка
- 1½ пил. пържола без кожа с фпх и много зелена салата с домати
* Правиха ми глюкозно обременяване и трябваше да изпия това. Мноого трудно се пие, не пожелавам на никого. Казаха ми след тези 2 часа да не спирам въглехидратите, а постепенно да ги намалявам, за да не “крашна” изведнъж. Малко не ми се понрави, но ги послушах. Добрата новина е, че резултатите са перфектни и нямам диабет :)
Днес направих и 2 тренировки от тези на Руми, първата ми се видя много лека.
Една песничка като за днес (sun)

05.12.16
18:47

Здравейте!
Менюто днес:
- 50г. сирене
- 400г. кис. мляко 2%
- 250г. пилешка пържола от бут без кожа
- морковче
- плодова салата: 2 ябълки, 1 портокал и розичка сметана
- 100г. броколи и 100г. братвурст
Движение: Тренировка за начинаещи у дома, 1 час народни танци, 5км разходка :)

07.12.16
20:26

Днешният отчет накратко:
- 400г. кис. мляко 2%
- 100г. сирене с 50г лютеница
- ½ пъстърва
- 2 ябълки и 1 портокал
- 1 пъстърва
+ 2 парченца бахур, 1 орех
Пак останах без везна :(
Движение: 1 час народни танци

08.12.16
18:51

Здравейте!
Почивен ден
Храната:
- 50г. сирене, ябълка
- 400г. кис. мляко 2%
- 100г. извара
- 5 ореха
- портокал
- купичка леща с чесън
Хвана ме вирус, преряза ме коремът и на всичкото отгоре ядох и чесънче (sweat) Приемам, отделям много течности, чайчета.. Не ми се ядат белтъци, залъгах се с леща. Мисля за варени гевреци и ми текат лигите :D Нямам воля днес и гласчето на дяволчето отвътре ме гложди (devil) С тоя корем май няма да ям повече (wasntme)

09.12.16
23:10

Добър вечер!
Днешния отчет:
- 50г. сирене
- голяма ябълка
- 400г. кис. мляко 2%
- парченце тъмен шоколад
- 150г. пилешки шиш+ малко лютеница
- препечена филия хляб
- портокал
- 30г. орехи
- 100г. кренвирш + 30г. кашкавал
- 3 джумерки (пръжки) (devil)
Стана ми тежко след тези джумерки. Другият вариант беше да вечерям с тях и хляб, но калориите хвърчат до небесата и честно казано не е страхотна комбинация. Само да поясня, че кренвиршите бяха без соя, глутамат и пр.(поне това пише :D )

11.12.16
18:35

Здравейте!
10.12.16
Храна:
- домашни милинки
- домашно кис. мляко
- яхния свинско с грах
- ябълки
- кисело зеле на фурна със сланина
Това не е най- добрият ми ден откъм хранене. (pizza)
Движение: работа на село, каране на колело, разходки :)
Днес
- 250 г. кис. мляко 4.5%
- 30г. овесени ядки
- ябълка
- 100г. кис. мляко 4.5%
- фпх с елда
- 50г. сирене с малко лютеница
- портокал
- 2 варени яйца
- 50г. сирене
- фпх с елда
Екстри: парченце бахур, 2 пръжки, 15г разбит хайвер (wasntme)
Движение: домашна тренировка за начинаещи
Извод: Тези два дена си хапнах доста по- обилно, отколкото трябва (giggle)
За жалост, обаче, гледам, че почти всички дни са ми такива :( Все си повтарям “Утре ще е по- добре”, но не е. Не знам как да разпределям нутриентите, но белтъците все излизат малко, а мазнините са до висините. Опитвам да ям извара, но всяка ми е гадна, всякак, просто явно не е за мен.
Хайде стига оплаквания от мен, лека вечер :)

12.12.16
20:20

Здравейте!
Днешния отчет:
- ябълка
- филия хляб “Вита”
- малък айрян
- краставица
- ябълка
- зелена салата+ 2 яйца+ 1с.л зехтин
- ф. хляб
- дробчета с праз, лук, моркови и гъби
|-)

13.12.16
21:14

(sun)
Здравейте!
Днес си поспах добре (nod), че и ядох сготвена закуска, а не импровизирани остатъци в хладилника :) Мама ми беше направила печени “кюфтета” с ябълка, яйца, какао, овесени ядки и канела (inlove)
Храната днес:
- всичките 4 “кюфтета”
- ябълка
- голям айрян
- бонбон “Линдт”
- малко дробчета
- купичка боб (супа)
- портокал
....30 мин. дрямка...
- ябълка
- 2 пилешки шишчета
- зелена салата със зехтин
- малко печени картофи
- морков
Движение: 1 час народни танци, разходка + борба с вятъра (whew) :D

14.12.16
15:22

Ода за тийнейджъра
Моля кажете не на шега:
Кой снощи изпадна в депресия
После напи се като свиня
И “малко” си хапна половин хляб?

За жалост видя го на сутринта
И започна да реве като буга
Пийна си една бутилка боза
Алкохолът не прощава, деца!

Исках да споделя шедьовъра си, извинявам се ако съм обидила някого, просто не мога да го крия :D Естествено, случката не е моя. А отчета по- късно ще го пиша, дали да не го напиша в рими? :)

14.12.16
20:31

Почивен ден
Храна:
- ябълка
- 2 бъркани яйца с масло
- салата цвекло с моркови
- 2 пилешки шишчета + фпх
- морков
- портокал
- ябълка
- пилешко шишче
- морков
Иска ми се да ям салатата с цвекло всеки ден (inlove)

15.12.16
20:21

Много съм бърза:
- сирене, 500 мл домашно мляко, 2 яйца с масло, салата Табуле, 400г кисело мляко, свинско кюфтенце, моркови и ябълки, зехтин
Болна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1