От какво може да съм дигнал леко кръвното?

13.12.16
14:41

ЗДравейте ...
Пия анимал пак (44packs) заедно с кре-алкалин и до скоро на pn bcaa което ще си вземам сега скоро тия дни.
Обаче от седмица насам ми се е качило леко кръвното по принцип ми е супер ниско и ме боли главата ако не пия кофеин през деня ... по принцип ми е 90 на 60 а сега е 113 на 68 (меря го с ел.апарат,тежа 96кг).И ми се вие леко главата .... и си мисля че може да е от матрица креатин на еverbuild която пия от точно толкова време (и със задържане на вода точно от тая матрица) някъде и пия една доза само след зала.Мисля да го спра тотално да видя какво ще стане но не мисля да спирам кре-алкалина..ще дам малко почивка от animal pack-a защото не съм почивал а вече изпих една опаковка.(е почивал съм по няколко дни само).Какво мислите вие...ще огранича кафетата до минимум и солта особено че ям доста солено...да подчертая че кре-алкалина на pn съм пил доста и преди и то без да спирам и съм нямал никакви проблеми.Какво мислите вие добре ли съм се ориентирал какво да направя.Мерси

Темата беше редактирана от Свилен Киров на 13.12.16 14:43.

ДЕ

13.12.16
15:29

На колко си години и от кога точно забеляза, че повишаваш кръвното налягане. Паралелно от момента, когато започна да пиеш добавките, малко след това или......??? Също така, постоянно ли ти е високо през деня, само след тренировка или в дните които пиеш добавките. Принципно тези добавки не влияят върху налягането. Задържането на вода /подкожното обаче/ може да повиши налягането, но кре-алкалина /който е креатин/ не задържа вода подкожно, а мускулно, т.е. би следвало и това да не е основание.  От кога си на тези килограми телесно тегло.
Иначе да, солта е един от факторите, който води до подкожното задържане на вода. Ако прекаляваш с нея, е възможно и това да е причината. Но може и да не е. Като цяло, макар да не се чувстваш добре, тъй като си свикнал на по-ниско кръвно налягане, то и повишеното ти пак е под границите на нормалното.

13.12.16
15:50

Налягането ти е пак под нормата.  Хипотонията е също достатъчно вредна за организма, не е нужно да се стремиш към толкова ниско налягане 90/60, при физиологична норма 120/80. Мери го 2 пъти през няколко минути по указанията на уреда- покой, седнало положение, не след храна и не след тренировка, с мишница на едно ниво на сърцето-  и вземай средна стойност.

13.12.16
19:19

На 23 съм , забелязах че от около седмица и половина имам на моменти през деня лек въртеж ли как да кажа и лека болка но отшумява понякога много бързо по някога държи 15-20м..тия два дена ,три е една идея повече.Ся съм супер не пих от креатиновата монохидратна матрица и смея да кажа че съм окей.Не съм го мерил пак де защото не виждам смисъл след като нямам болежки.Иначе тая добавка от която си мисля че дойде всичко я пия от горе долу 2 седмици и  мисля ,че точно има връзка.Иначе не мога да кажа конкретно дали е преди,след зала като пия една доза от матрицата.По-скоро си е относително...Иначе това което каза Дафи за добавките съм съгласен и по специално за кре-алкалина...пил съм преди по две опаковки монохидрат на скайтек и съм нямал ядове ама то и ефект нямаше хаха ама ся тук се изненадах че въобще съм го дигнал и се чувствам леко неразположен но ще я спря най-много да я допия като свърши кре-алкалина...иначе върнах се в залата от 3месеца и съм качил бая кг (около 4,5кг разбира се не всичко е чисто и няма как :Д)
Иначе аз не се стремя към толкова ниско но нали знаеш като си бил сума време с такова и ся ми е едно ...ще видим тия дни как ще съм ще огранича малко солта , сладко смея да кажа че не ям много камо ли да прекалявам и ще пиша един пост как е що е.Благодаря за мненията колеги бъдете живи и здрави!

Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 13.12.16 19:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1