Гърдите ми не ръстат.

11.12.16
19:16

Здравейте! Аз на 16 години, висок съм 184 и тежа 69кг. Тренирам от август 2015 като зимата бях спрял от декември до февруари. Тренирам: понеделник - гърди и рамо, сряда -  гръб и трапец, петък - бицепс, трицепс и предмишник. А вторник, четвъртък и събота правя упражнения за корем около 8-10 минути. Обичам да ритам. Не взимам протеини а разчитам изцяло на добрата храна. Смених програмата преди 2 месеца. Искам да кажа че навсякъде има видима промяна: Бицепс, трицепс, трапец, гръб, предмишник, рамо и т.н само в гърдите не виждам промяна! Както казах, сменях програмата. Лятото правих кофички, лицеви, къси кофички. От октомври месец започнах да тренирам гърди така: (понеделник)
4 серии по 12-14 повторения - лицеви
4 серии по 12-14 повторения - повдигане на дъмбели от хоризонтален лег.
4 серии по 12-14 повторения - флайс с дъмбели от хоризонтален лег. 
4 серии по 12-14 повторения за рамо.
Докато тренирам усещам как гърдите ми се разтягат, усещам натоварването в гърдите.. Но вече 2 месеца няма промяна. Винаги след тренировка ям: месо, мляко, пържола, риба, варени яйца и т.н. Ако може да ми каже, какво да правя, какво да не правя.. програмата ли да сменя или какво?
Не ходя на фитнес, но вкъщи си имам уреди необходими за една тренировка:  Дъмбели, щанга, лежанка, лост за набирания.  Само да кажа, че ако ще ми казвате защо не тренирам крака и т.н .. спестете ми го! Питам за гърди, не за крака.

11.12.16
21:53

И аз бях така. Направих smolov jr. (4 пъти лежанка в седмицата) и тръгнаха да се развиват. Както и дръпнах +20кг на лежанката (за 2 цикъла на smolov jr.). :) Иска ми се да потретя програмата, ама излязоха болежки в предмишницата.

Мнението беше редактирано от Devastion на 11.12.16 22:25.

ДЕ

12.12.16
10:33

казано от Иван Павлов на 11.12.16, 19:16:

Тези повторения са много. Да не говорим, дали това е и макса който можеш да правиш в серия. Нагласи си тежестите така, че макса да ти е 9-10 повторения поне в първите серии, а после вече като си се поуморил, и 6-7 да направиш си е ок. Ако нямаш възможност за лег с щанга, го прави с дъмбелите, но с подрбана тежест. След загрявка започни с най-тежкото упражнение-бутане от лег, след това флайс и накрая направи няколко серии лицеви до отказ. Аз бих тренирал по този начин на тежести и последователност на упражнения /може и в суперсерия-бутане от лег и веднага флайс, а лицевите с отказите когато приключиш със супер сериите на тези две упражнения/, както и  два пъти седмично.
Е, можеш да въртиш видовете упражнения ако имаш възможност-наклонен лег, обратен наклонен и т.н.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.12.16 10:35.

12.12.16
22:45

казано от Daffy Duck на 12.12.16, 10:33:

Тези повторения са много. Да не говорим, дали това е и макса който можеш да правиш в серия. Нагласи си тежестите така, че макса да ти е 9-10 повторения поне в първите серии, а после вече като си се поуморил, и 6-7 да направиш си е ок. Ако нямаш възможност за лег с щанга, го прави с дъмбелите, но с подрбана тежест. След загрявка започни с най-тежкото упражнение-бутане от лег, след това флайс и накрая направи няколко серии лицеви до отказ. Аз бих тренирал по този начин на тежести и последователност на упражнения /може и в суперсерия-бутане от лег и веднага флайс, а лицевите с отказите когато приключиш със супер сериите на тези две упражнения/, както и  два пъти седмично.
Е, можеш да въртиш видовете упражнения ако имаш възможност-наклонен лег, обратен наклонен и т.н.

Благодаря за сериозния отговор, ще го направя. Надявам се да се промени нещо..

13.12.16
14:05

казано от Daffy Duck на 12.12.16, 10:33:

Ти пък къде го прати... чак суперсерии да прави.
Прави базови упражнения 5-8 повторения, максималко чисти (без чийт). Старай се към прогрес във всяка следваща тренировка.

ДЕ

13.12.16
14:17

казано от deqn91 на 13.12.16, 14:05:

Прави базови упражнения 5-8 повторения, максималко чисти (без чийт). Старай се към прогрес във всяка следваща тренировка.

Може и не в суперсерии естествено, просто вариант. Иначе не знам дали си прочел, ама човека тренира у дома. За крака не иска да му се говори, както и тяга предполагам няма как да прави, от която да има ефект, тъй като не знам дали има достатъчно тежести. Та без клек и тяга, както и без лег с щанга, остават за гърди общо взето бутане с дъмбели, флайс, лицеви. То и темата конкретно е за гърди, другото човека казва, че си му върви. Та и мнението ми е съобразено с фактологията.

14.12.16
10:44

казано от Daffy Duck на 13.12.16, 14:17:

казано от deqn91 на 13.12.16, 14:05:

Може и не в суперсерии естествено, просто вариант. Иначе не знам дали си прочел, ама човека тренира у дома. За крака не иска да му се говори, както и тяга предполагам няма как да прави, от която да има ефект, тъй като не знам дали има достатъчно тежести. Та без клек и тяга, както и без лег с щанга, остават за гърди общо взето бутане с дъмбели, флайс, лицеви. То и темата конкретно е за гърди, другото човека казва, че си му върви. Та и мнението ми е съобразено с фактологията.

И аз за гърдите говоря, за това е поискал съвет за това му даваме, другото както и ти уточни си му е наред ;)
Казал е, че има лежанка, щанга, дъмбели. Да се надяваме, че и тежести има, за да може да си увеличава постепенно тежеста.

14.12.16
17:42

Уникално заглавие :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1