Огромно мускулесто тяло като ядеш мазно?

Прескочи до:

20.12.16
16:09

Здравейте!
На 17 години съм и съм 67.7кг и тренирам от 12 дни чисто на диета съм от 12 дни и тренирам с програма. Та от много време все ми се върти в главата въпросът- Мога ли да постигна огромно мускулесто тяло като ям мазни храни- бургери, картофки, дюнер и т.н? Целта ми е повече мускули и да съм огромен.
Благодаря предварително!

Изброените храни са много по-близо до понятието ‘боклуци’, отколкото до ‘мазни храни’.
Качествените мазнини са нещо друго и са незаменим компонент на всяко здравословно хранене.

20.12.16
16:47

Та гледам един от йутуб казва, че яде мн мазни храни като бургери, дюнер и от макдонълдс яде, и един ден някой го попита в лайфстрийм може ли да постигам тяло като ям бургери и т.н и той отговори, че може стига да тренира с програма.

Името на канала му е Furious Pete

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.12.16 17:01.

20.12.16
17:26

казано от Васви Ибрям на 20.12.16, 16:47:

Та гледам един от йутуб казва, че яде мн мазни храни като бургери, дюнер и от макдонълдс яде, и един ден някой го попита в лайфстрийм може ли да постигам тяло като ям бургери и т.н и той отговори, че може стига да тренира с програма.

Нали и ти тренираш с програма, човека в ютуб ти го е казал.
С бургери и дюнери наистина се става огромен.

казано от Васви Ибрям на 20.12.16, 16:47:

Furious Pete не яде постояно тези храни! Аз го следя от доста време и той се храни с режим, просто по-често хапва шоколади и храни богати на наситени и транс мазнини(бургери и други) Той наистина яде много, огромен е, но не е релефен!

20.12.16
18:29

Та ще постигна ли по-бърз ефект, да кача повече кг чиста мускулна маса ако пия Mass Gainer? За сега използвам суроватъчен протеин, омега3, тирозин, глутамин, аргинин, мултивитамини и бцаа

20.12.16
20:11

С бургери, пици и дюнери ще станеш по- огромен, но не и по- мускулест. Под “огромен” имам предвид- мазен, с излишни мазнини и наднормено тегло. Като прибавиш към тялото 20кг. мазнотии и л*йна, то ДА, ще изглеждаш по- масивен :D . Например някой 130кг. чичка  е по- масивен от фитнес модел тежащ 70кг.
Не мисли само от гледната точка на “повече храна- повече размери”. Храната не е просто продукт с който да се нахраниш и да покачваш размери. В храните се съдържат различни витамини, минерали, фибри и подобни, които се отразяват добре на твоето тяло. Еми в бургерите и баниците какви полезни вещества има, да не говорим с какви Е-та и химии са пълнени. Сега си на 17г. смяташ, че си безсмъртен, и че нищо не ти се отразява на физическото и психическото здраве, но не е баш така.
“Колкото повече храна” не е равно на “Още по- големи и бързи резултати”. В смисъл, гледай да си в калориен излишък и да си набавяш достатъчно белтъчини, въглехидрати и мазнини, но не прекалявай и не се тъпчи.
Много Ютуб фитнес гурута хиперболизират дадени неща. Тоя Фуриос Пийт казва, че ако се тъпчеш с боклуци но тренираш яко, няма да имаш проблеми. СТ Флетчер казва, че нямало такова нещо като претрениране, правейки безброй серии на тяга със съмнителна техника... и тн. и тн. Искам да кажа, че трябва да имаш едно на ум, когато гледаш и слушаш подобни клипове.
Гейнер не си поръчвай.

казано от Васви Ибрям на 20.12.16, 18:29:

Та ще постигна ли по-бърз ефект, да кача повече кг чиста мускулна маса ако...

За каква чиста мускулна маса говориш, амиго?
Такава от бургери, пържени картофи и захар в промишлени количества, правилно ли разбирам?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.12.16 00:39.

Да не говорим, че от бургер до бургер и от дюнер до дюнер има голяма разлика. Едно е да си ги приготвиш сам с пресни съставки и качествено месо, а е съвсем друго да ги купиш от някоя будка, където месото е със съмнителен произход, зеленчуците са стояли с дни нарязани в метални ванички и ти бухат пържени картофи, които никой не знае с каква мазнина са пържени, за да пестят от месото.

ДЕ

21.12.16
11:47

Аз пък си мисля, че авторът на питането имитира сериозност и само гледа сеир. Всичките му питания са подобни и крайно смешни. Не вярвам, дори и да е на 17 г. някой, който се интересува от билдинг и се предполага, че доста е чел по въпроса за храненето, да пита и даже да твърди подобно нещо.............. че с бургери и общо казано джънк ще качва мускули. Тъй като темата не е огромно тяло, а огромно мускулесто такова.

21.12.16
13:37

Аз сега съм на диета и целта ми е повече мускули. Та питам ако си купя Mass Gainer ще имам ли повече мускули?

21.12.16
13:41

А ако си купиш черен джиБ Hummer H2 ще имаш ли по-малка пишка?

21.12.16
15:57

Ти сериозно ли?!? -_- аз тука питам ако пия mass gainer по-бързо ли ще имам мускули, по-бързо ли ще кача мускулна маса, пък ти...

21.12.16
16:19

Много голямо значение и има какъв тип си, недейте така, защото тренирам в студентски и гледам как момчета 90кг релефни ядът дюнери и бургери след тренировка, но си личи че са Мезоморфи, а аз съм ендоморф и всичко ми се лепи.
Ако генетично имаш бърз метаболизам може да си чдеш каквото си пожелаеш.

21.12.16
16:30

Аби , сен корма !
Нагъвай баници, бургери , баклави , дьомнер  ве пиляф  и сгъвай за бицепс като Янко Големите Ръки и ще станенеш  бабаджан за нула време  , истински Коджа пехливан :)

нагъвай мощно и Аллахата да е с теб !

21.12.16
17:46

казано от Stamen Pavlov на 21.12.16, 16:19:

Много голямо значение и има какъв тип си, недейте така, защото тренирам в студентски и гледам как момчета 90кг релефни ядът дюнери и бургери след тренировка, но си личи че са Мезоморфи, а аз съм ендоморф и всичко ми се лепи.

Това, че не омазняват, не означава, че тази храна не е вредна. А и тези 90 кг. релефни не ги знаеш на колко вида препарати са.

21.12.16
17:52

Съгласен!

21.12.16
17:55

казано от deqn91 на 21.12.16, 17:46:

Това, че не омазняват, не означава, че тази храна не е вредна. А и тези 90 кг. релефни не ги знаеш на колко вида препарати са.

Едно от момчета лично е от НСА говоря с него много пъти той ме просветли за типовете тяло, затова ви казвам пак, преди да започнете да тренирате погледенете какъв тип тяло сте и какво трябва да ядете, не казвам че е полезно да се ядът боклуци дюнери и др, но много голямо значение играе типовече тяло.

Carbohydrate

21.12.16
18:19

казано от Васви Ибрям на 20.12.16, 18:29:

Та ще постигна ли по-бърз ефект, да кача повече кг чиста мускулна маса ако пия Mass Gainer? За сега използвам суроватъчен протеин, омега3, тирозин, глутамин, аргинин, мултивитамини и бцаа

добави и креатин ;)

казано от Албаст на 21.12.16, 16:30:

Аби , сен корма !
Нагъвай баници, бургери , баклави , дьомнер  ве пиляф  и сгъвай за бицепс като Янко Големите Ръки и ще станенеш  бабаджан за нула време  , истински Коджа пехливан :)

нагъвай мощно и Аллахата да е с теб !

Има момчета,които след тренировка ядат баници и пакети вафли и качват чисто.Явно им е по-лесно така ,отколкото да ядат по 3400 калории от пиле и ориз.Лошото е ,че здравословно не са наред.

21.12.16
21:28

По-добре е здравословно значи

23.12.16
00:27

казано от Stamen Pavlov на 21.12.16, 17:55:

казано от deqn91 на 21.12.16, 17:46:

Едно от момчета лично е от НСА говоря с него много пъти той ме просветли за типовете тяло, затова ви казвам пак, преди да започнете да тренирате погледенете какъв тип тяло сте и какво трябва да ядете, не казвам че е полезно да се ядът боклуци дюнери и др, но много голямо значение играе типовече тяло.

И какво като е от НСА и аз познавам едни от там, не могат да изтрезнеят от много спортуване ;) ... иначе това с типа тяло е ясно, не си открил топлата вода... и независимо какъв тип тяло си, дюнерите са си чийт.

23.12.16
12:15

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.12.16 12:23.

23.12.16
12:21

Едно от момчета лично е от НСА говоря с него много пъти той ме просветли за типовете тяло, затова ви казвам пак, преди да започнете да тренирате погледенете какъв тип тяло сте и какво трябва да ядете

Я ни просветли и нас с тази псевдонаучна класификация :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.12.16 12:21.

23.12.16
12:49

.....

Едно от момчета лично е от НСА говоря с него много пъти той ме просветли за типовете тяло, .... но много голямо значение играе типовече тяло.

“Типовете тяло” е мит, чисто синтетична концепция. Не се филмирай.
П.С. Колегата ме превари :)

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 23.12.16 12:50.

24.12.16
13:52

казано от Solomon Kane на 23.12.16, 12:49:

много голямо значение играе типовече тяло.

“Типовете тяло” не е мит, чисто генетична концепция. Не се филмирай.

Поправих го, за да е вярно :) !

Мнението беше редактирано от Smeagol на 24.12.16 13:53.

Кажи честно :D.

24.12.16
14:59

Ок, като е мит само ми кажете как:
Две момчета тренират по един и същи начин и се хранят по един и същи начин а единия за 4 месеца качва 10кг мазно и мускул, а другия качва 1кг с голяма трудно и е релефен като скоба, а другия продължава да расте

24.12.16
20:44

Просто няма два напълно еднакви индивида. Разлика има в ръст, активно тегло, калориен оптимум, метаболизъм, обмяна на веществата, хормонален баланс и др. Това че тренират по едни и същи схеми... Какво от това. Единия може да има много забързано ежедневие, с много стрес, а другия не. Това че някой напълнява от една баница, не го прави определен тип “морф”.

24.12.16
22:51

казано от Smeagol на 24.12.16, 13:52:

казано от Solomon Kane на 23.12.16, 12:49:

много голямо значение играе типовече тяло.

“Типовете тяло” не е мит, чисто генетична концепция. Не се филмирай.

Поправих го, за да е вярно :) !

Леле. Явно нещата в образователната ни система съвсем са отишли на зле. Предполагам, че даже нямаш вина.

За да е вярно, би трябвало да го замениш по-скоро със “зле дефиниран стереотип”. Ако нещата бяха свързани с генетика, типологията щеше да се опира на някои от методите за класификация, които използва антропологията. Те са три основни, но тъй като знам че четенето не ви е силна страна, просто един ден се разходи до Националният антропологичен музей, поразгледай, разпитай, може да помогне.

Ако почетете малко ще разберете, че тези типове тяло са измислени от психолог.

25.12.16
18:36

Каква е разликата между въглехидратна диета, и диета включваща въглехидрати+ протеини? Имат ли разлика и кое е по-доброто? Целта ми е много мускули+ да съм огромен.

26.12.16
18:42

казано от Stamen Pavlov на 24.12.16, 14:59:

Ок, като е мит само ми кажете как:
Две момчета тренират по един и същи начин и се хранят по един и същи начин а единия за 4 месеца качва 10кг мазно и мускул, а другия качва 1кг с голяма трудно и е релефен като скоба, а другия продължава да расте

Защото така са програмирани генетично! Това е най-разумното и доказано от науката обяснение.

казано от avitohol на 24.12.16, 20:44:

Просто няма два напълно еднакви индивида. Разлика има в ръст, активно тегло, калориен оптимум, метаболизъм, обмяна на веществата, хормонален баланс и др. Това че тренират по едни и същи схеми... Какво от това.

И всичко това, което си изброил от какво се определя?
От генетиката разбира се - какво друго?!

казано от avitohol на 24.12.16, 20:44:

Това че някой напълнява от една баница, не го прави определен тип “морф”.

Естествено, че “баницата” и не/напълняването от нея, не е първопричината, а следствието! Следствие от кое? От генетиката!

казано от Solomon Kane на 24.12.16, 22:51:

Леле. Явно нещата в образователната ни система съвсем са отишли на зле.

Тука си адски прав и аз се опасявам от същото!

Ако нещата бяха свързани с генетика...

Ако нещата за които говорим (ръст, метаболизъм, BMI, склонност към напълняване или слабеене и т.н.) не са свързани предимно с генетика, с какво са свързани тогава?
Моля ти се, би ли обяснил, за да запълниш пропуските в образователната система!
Но до тука обяснявам предимно аз май!

казано от Веселин Блажев на 25.12.16, 11:22:

Измислени са от психолог, защото е смятал, че за всеки тип тяло (като външност) се отличава с определен тип характер, което като цяло е невярно, но като вземем предвид хормоналният баланс, който е предимно генетично зависим, ще излезе че има нещо вярно.

казано от Васви Ибрям на 25.12.16, 18:36:

Каква е разликата между въглехидратна диета, и диета включваща въглехидрати+ протеини? Имат ли разлика и кое е по-доброто? Целта ми е много мускули+ да съм огромен.

Протеините са пряко отговорни за изграждане на мускулна маса. Без тях няма да минеш, ако искаш да ставаш “огромен”.

Относно въглехидратите, в зависимост от типа тяло и обмяната на веществата ти, ще действат по различен начин.

Ако имаш склонност към надебеляване, те ще се трансформират предимно в мазнини, а не в мускули и ако твоят случай е такъв, ще трябва да сведеш консумацията на въглехидрати до минимум.

Ако качваш трудно, въглехидратите няма да ти навредят, а ще ти дават енергия през деня и по време на тренировките. Ако си в калориен дефицит, вместо да гориш въглехидрати, ще гориш протеини а оттам и мускули. Въглехидратите ще ти дават енергия, а протеините ще ти помогнат да изградиш мускулна маса - без тях няма да минеш!

26.12.16
18:45

Тая тема стана за бисерите...

26.12.16
22:40

казано от Smeagol на 26.12.16, 18:42:

Леле. Явно нещата в образователната ни система съвсем са отишли на зле.

Тука си адски прав и аз се опасявам от същото!

Ако нещата бяха свързани с генетика...

Ако нещата за които говорим (ръст, метаболизъм, BMI, склонност към напълняване или слабеене и т.н.) не са свързани предимно с генетика, с какво са свързани тогава?
Моля ти се, би ли обяснил, за да запълниш пропуските в образователната система!
Но до тука обяснявам предимно аз май!....

Явно не умееш да следиш дори елементарен разговор, в който мненията следват едно след друго. А това дори не е академично умение. Ако се съсредоточиш, ще видиш, че по-горе говорим за теорията на Шелдън за соматотиповете (дали съществуват предопределени типове от рода на “мезоморфи, ондоморфи и ендеморфи”) и че тази теория се базира на изкуствено създадени, измислени критерии (оттам “синтетични”), които нямат реално отношение към наследствеността. Никой не отрича ролята на генетиката. Само критериите на Шелдън.
От друга страна има генетични фактори, от които зависят много показатели. Но няма типология, която да го обхваща - никой не е направил категоризация на база напр. колко алфа-актинови белтъци има в нечия миофибрилна тъкан или нещо такова.
Да, в бодибилдинга всички имат проблеми с това, което са наследили. Някои са предразположени към по-лесно напълняване, други трудно чистят в определени зони, има хора които трудно качват мускулна маса, други качват лесно, но пък имат изоставащи части, и т.н. Но правилното хранене и тренировки действат универсално добре, макар и не еднакво за всички. Тоест, вместо да си търси извинения свързани с генетика, трябва да тренира и да се храни възможно най-оптимално, а не да разчита на митове. Или да разчита, че е чудо на природата като Майкъл Фелпс иили друг като него.

Ето, за това става дума. А “празнините” на този етап можем само да ги констатираме. Ако все пак искаш да обясниш нещо за наследствеността и ролята й в бодибилдинга си винаги добре дошъл. Мисля, че дори в малка общност -  като тази тук - все още има хора, който нямат нищо против да научат нещо ново.

27.12.16
16:48

Kali Muscle казва, че не му пука за протеини, а яде само въглехидрати и казва, че е постигнал тялото си единствено чрез въглехидрати.

казано от Васви Ибрям на 27.12.16, 16:48:

Kali Muscle казва...

Дано не е казвал, че може да лети като Superman… (giggle)

27.12.16
18:23

казано от Васви Ибрям на 27.12.16, 16:48:

Kali Muscle казва, че не му пука за протеини, а яде само въглехидрати и казва, че е постигнал тялото си единствено чрез въглехидрати.

Тоя стероиден нацепеняк може да говори каквото си иска. Но истината е друга. Неговото тяло не се поддържа само с въглехидрати и не яде само “туна” или каквото е там, за да е в такава форма. Трябва да ти е ясно, че е и яко на анаболни стероиди /въпреки че казва обратното/.
Пак казвам, Ютуб фитнес гурутата хиперболизират и изкривяват действителността. В действителност трябва да тренираш, да се храниш и да зобиш както трябва, за да изглеждаш като тях. Нещата ако ставаха само с хамбургери, рибен пастет и гейнери, то всеки втори щеше да е нацепен.
В действителност повечето Ютуб фитнес гурута са на зоб, стриктна диета и яки тренировки. Това, че се тъпчат с хамбургери САМО пред камерата, нищо не значи.

казано от avitohol на 27.12.16, 18:23:

В действителност повечето Ютуб фитнес гурута са на зоб,

И не само - не забравяй за синтола. :D

28.12.16
15:06

А понякога да кажем 1 път в седмицата може ли да чийтвам? Cheat meal

28.12.16
18:46

казано от Solomon Kane на 26.12.16, 22:40:

Явно не умееш да следиш дори елементарен разговор, в който мненията следват едно след друго. А това дори не е академично умение.

Май това се отнася за теб! Аз взех изказванията ти едно по едно и ги опровергах и ти показах за кои неща не си прав!
От това което аз казах, ти всъщност кое оспорваш? Или май нe си ме чел внимателно и накрая ми обясняваш как аз не съм чел внимателно :D ! Ти спориш с мен като самоцел, докато аз опровергавам при това успешно, конкретни твои твърдения!

по-горе говорим за теорията на Шелдън за соматотиповете (дали съществуват предопределени типове от рода на “мезоморфи, ондоморфи и ендеморфи”) и че тази теория се базира на изкуствено създадени, измислени критерии (оттам “синтетични”), които нямат реално отношение към наследствеността. Никой не отрича ролята на генетиката. Само критериите на Шелдън.

По тая логика, всичко измислено от хората е “синтетично” :D ! С това не казваш нищо! Аз говорих за “теорията на Шелдън”, но ти явно не си прочел какво съм написал, затова ето пак, заповядай:

казано от Smeagol на 26.12.16, 18:42:

казано от Веселин Блажев на 25.12.16, 11:22:

Измислени са от психолог, защото е смятал, че за всеки тип тяло (като външност) се отличава с определен тип характер, което като цяло е невярно, но като вземем предвид хормоналният баланс, който е предимно генетично зависим, ще излезе че има нещо вярно.

По-късно, това обобщение за типовете тяло, престава да се свързва с качества в характера и психологията, а се употребява в спортните среди за различните типове телесна конструкция и тяхното развитие при определен тип хранене и тренировки. Тази класификация е несъвършена, но върши работа и обяснява добре доста неща.
Ти всъщност отричаш ли, че в резултат на гененична предопределеност, различните хора се развиват в различна степен при едно и също хранене и тренировки?

От друга страна има генетични фактори, от които зависят много показатели.

Ето че започваме да мислим еднакво и да се приближаваме до истината!

Но правилното хранене и тренировки действат универсално добре, макар и не еднакво за всички.

Браво! Успя да си противоречиш в едно и също изречение! Втората част, (след запетаята) противоречи и опровергава първата!

вместо да си търси извинения свързани с генетика, трябва да тренира и да се храни възможно най-оптимално

Дори при оптимално хранене и тренировки, те ще доведат до различни резултати при различните хора и причината за това ще е именно в различната им генетика!

чудо на природата като Майкъл Фелпс иили друг като него.

Майкъл Фелпс (и другите като него) са станали такива най-вече заради благоприяната им генетика! Ако не беше така, те нямаше да са уникални спортисти и всеки който “тренира и се храни правилно” щеше да е като тях! Но не е! Много благодаря за хубавия пример който даде!

Ето, за това става дума. А “празнините” на този етап можем само да ги констатираме. Ако все пак искаш да обясниш нещо за наследствеността и ролята й в бодибилдинга си винаги добре дошъл. Мисля, че дори в малка общност -  като тази тук - все още има хора, който нямат нищо против да научат нещо ново.

Дойдохме си на думата! Празнините не само мога да ги констатирам, но и да ги запълвам, поне по-добре от теб. С удоволствие обяснявам, щом има хора желаещи да научят нещо ново, доколкото имам време и възможност разбира се!

Мнението беше редактирано от Smeagol на 28.12.16 18:49.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1