10.12.16
14:35
Здравейте , 70 кг съм , 15 години , 170 см висок. Мога ли да смеся протеинова пудра и BCAA?
Сутрин преди училище - протеинова пудра (закуската ми е в 10;00)
30 минути преди тренировка - протеинова пудра (защото тогава нямам възможност да се храня)
Аминокиселини преди да започна тренировката и след като свърша тренировката и след 30 минути храна. Какво Ви е мнението? Ще има ли ефект ако двете добавки се смесят?
10.12.16
21:18
Ти не ги смесваш точно, т.е. не ги пиеш едновременно. Така, както си ги описал приема, става, но:
1. Въпросът е колко BCAA смяташ да приемаш?
2. Вторият въпрос е доколко е оправдан прием на BCAA от теб на този етап?
Това не е особено евтин суплемент и ако на дневна база приемаш достатъчно протеин, надали ще извлечеш ползи от аминокиселините.
10.12.16
22:05
А какво ако приемаме веднага след тренировка доза протеин и 2 капсули BCAA? Вредно ли е или има полза?
10.12.16
22:13
Първо, капсулата сама по себе си не е мерителна единица. Важно е какво съдържа като количества. Да е вредно - не мисля. Но, както казах и по-горе, BCAA не е евтин суплемент, необходимо е да се приема в количества над тези на етикета и в масовия случай при трениращите не е оправдан избор.
Отново, изхождам преди всичко от гледна точка на бюджета. Иначе на теория и изследвания доста добавки (може да) дадат страхотен резултат.
20.12.16
18:55
Взех си Аминокиселини на AMIX 500 elite rate caps (протеина ще го започвам другата седмица) , обаче след вчерашната тренировка имам отново мускулна треска. Така ги пия аминото - 2 веднага преди тренировка и 3 веднага след тренировка. Защо имам мускулна? Също така ме боли корема и имам газове ..
Мнението беше редактирано от Yordan Yordanov на 20.12.16 20:44.