22.12.16
12:18
Здравейте на всички!
Казвам се Марияна и съм на 22години. От една седмица започнах да се занимавам със спорт (фитнес) и спазвам хранителен режим. Висока съм около 163см. и тежа 65кг. (кофти, а?). Ходя на фитнес 3 поредни дни, като 4тият ми е почивен. Тренировките ми през трите дни са разделени по следният начин: 1ви ден - долна част, 2ри ден - горна част и 3ти ден кардио. Имам проблем все още с хранителният режим, защото не знам по какъв начин мога да овкусявам салати и ястия (моля за малко помощ). За в момента в менюто съм си включила свежи салати, пилешко филе, кафяв ориз, плодове и фрешове, сурови ядки и от време на време хапвам по 1 Белвита (това разбира се всичкото не в един ден :D). Преподъчаха ми и Л карнитин и ФетБърнър, за по голямо действие, но не съм много сигурна как да ги съчетая двете добавки. (ще ви прикача снимки да ги видите и изкажете мнение). Ще съм ви много благодарна ако можете да ми дадете някакви съвети отностно фитнеса, хранителният режим и всичко.
Добре дошла и успех ти пожелавам.
От мен малко съвети:
- Надявам се си броиш калориите за да си в калориен дефицит, или да имаш изготвено меню с грамажи и предварително сметнати калории. Само ядене на “полезни” храни може да не е достатъчно да сваляш мазнини.
- Салати овкусяваш с оцет или лимонов сок и сол, зехтина и олиото са много калории, за разни “дресинги” майонезени пък съвсем да не говорим. Но ако си броиш калориите и имаш място за зехтин, тогава е ОК, само внимавай с количеството.
- Вместо да пиеш фрешове, по- добре яж цели плодове. Фибрите, които изхвърляш като цедиш сок са полезни по няколко начина - забавят усвояването на въглехидратите и са добре за перисталтиката също. А и сок много по- лесно и неусетно се пие, а когато ядеш плода даваш време на мозъка си да се почувства сит.
- За фитнеса, ходиш и правиш каквито упражнения са ти показали, важното е да си редовна. Вали, трещи - време ли е аз фитнеса, обличаш екипчето и заминаваш. Така докато си създадеш навик, после вече ти сама няма да искаш да пропускаш.
Толкоз засега от мен.
22.12.16
15:20
Благодаря много за полезната информация, Димо. (F)
25.12.16
10:27
Здравейте. Весела Коледа на всички.
Днешният ми ден започна точно в 8:00 часа със 15мл. л карнитин. След това към 9:00 часа изпих и бърнара си, а няколко минутки след това и закусих с една средна на големина зелена ябълка и 20гр. сурови бадеми.