Една начинаеща спортистка..

Темата е заключена.

Здравейте на всички!

Казвам се Марияна и съм на 22години. От една седмица започнах да се занимавам със спорт (фитнес) и спазвам хранителен режим. Висока съм около 163см. и тежа 65кг. (кофти, а?). Ходя на фитнес 3 поредни дни, като 4тият ми е почивен. Тренировките ми през трите дни са разделени по следният начин: 1ви ден - долна част, 2ри ден - горна част и 3ти ден кардио. Имам проблем все още с хранителният режим, защото не знам по какъв начин мога да овкусявам салати и ястия (моля за малко помощ). За в момента в менюто съм си включила свежи салати, пилешко филе, кафяв ориз, плодове и фрешове, сурови ядки и от време на време хапвам по 1 Белвита (това разбира се всичкото не в един ден :D). Преподъчаха ми и Л карнитин и ФетБърнър, за по голямо действие, но не съм много сигурна как да ги съчетая двете добавки. (ще ви прикача снимки да ги видите и изкажете мнение). Ще съм ви много благодарна ако можете да ми дадете някакви съвети отностно фитнеса, хранителният режим  и всичко.

22.12.16
14:04

Добре дошла и успех ти пожелавам.

От мен малко съвети:

- Надявам се си броиш калориите за да си в калориен дефицит, или да имаш изготвено меню с грамажи и предварително сметнати калории. Само ядене на “полезни” храни може да не е достатъчно да сваляш мазнини.

- Салати овкусяваш с оцет или лимонов сок и сол, зехтина и олиото са много калории, за разни “дресинги” майонезени пък съвсем да не говорим. Но ако си броиш калориите и имаш място за зехтин, тогава е ОК, само внимавай с количеството.

- Вместо да пиеш фрешове, по- добре яж цели плодове. Фибрите, които изхвърляш като цедиш сок са полезни по няколко начина - забавят усвояването на въглехидратите и са добре за перисталтиката също. А и сок много по- лесно и неусетно се пие, а когато ядеш плода даваш време на мозъка си да се почувства сит.

- За фитнеса, ходиш и правиш каквито упражнения са ти показали, важното е да си редовна. Вали, трещи - време ли е аз фитнеса, обличаш екипчето и заминаваш. Така докато си създадеш навик, после вече ти сама няма да искаш да пропускаш.

Толкоз засега от мен.

Благодаря много за полезната информация, Димо. (F)

Здравейте. Весела Коледа на всички.

Днешният ми ден започна точно в 8:00 часа със 15мл. л карнитин. След това към 9:00 часа изпих и бърнара си, а няколко минутки след това и закусих с една средна на големина зелена ябълка и 20гр. сурови бадеми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1