07.01.17
18:08
Здравейте :) Дълго се чудих дали да си направя дневник,тъй като знам,че не съм от най-сериозните и не знам колко време ще мога да го поддържам. :D Накрая реших ,че трябва да го направя,за да мога да съм по-сериозна ,както казах и в заглавието,не само за седмица или месец.Ще дам всичко от себе си за да може този път да продължа наистина сериозно с храненето и тренировките.
За мен:
На 17 години съм, 163 висока и 59 килограма (миналата година по това време бях 65).От няколко месеца се боря с килограмите,като на определени периоди бях зарязала всичко.Целта ми е главно да изчистя мазнините около бедрата,дупето и корема+да стегна краката и дупето.От както се помня краката ми винаги са били дебели и май като цяло най-трудно свалям от там.Пробвала съм различни режими,като цяло съм любител на въглехидратите,и допреди няколко месеца не ядях месо и яйца,сега обаче те присъстват най-много в менюто ми.
По моите сметки на ден трябва да приемам около 1900 калории.Реших този път да не ги намалям драстично(прием около 1000 калории на ден),защото тогава имам чувството ,че няма никакъв ефект.За сега мисля че около 1300 калории са ми добре.
Тренировките ми главно са велоергометър и силови (доколкото могат да се нарекат такива с гирички от по 3кг) - общо около 5 пъти седмично ,като гледам да ги редувам-например горна част->кардио->долна част->кардио->почивка...
За днес само ще дам примерно хранене,по принцип се храня по подобен начин.
З-въглехидрати (овесени ядки/пълнозърнест сандвич/солети/пълнозърнести палачинки,приготвени без мазнина)
плод/оризовки
О-протеини -яйца/месо + зеленчуци/малко картофи 100-200гр макс/тиквички/броколи
плод/оризовки
В-яйца/месо/някакво домашно ястие по възможност не много въглехидратно (супа/боб/леща)
Не приемам хранителни добавки.Спя от 6 до 12 часа -зависи колко мога. :D
Не мога да давам точни грамове,знам,че са важни,но ми се развали везната ,а на око не знам доколко ще мога да преценя.Обичам сладко и ям често ,но по малки количества (1/2 квадратчета шоколад през ден),защото ако не ям цяла седмица накрая се натъпквам до призляване.
Ще се опитам редовно да се вписвам в дневника.Отворена съм към всякакви критики и коментари.
Темата беше редактирана от CarbMonster на 07.01.17 18:10.
07.01.17
23:01
Здравей !
Аз бих препоръчал да пробваш системата на Intermittent fasting (Периодично гладуване - на български, но аз не използвам това име за преди клиенти, защото хората се плашат много като чуят “гладуване”). Тази стратегия се състои от няколко много прости принципа:
- има период на фастинг(гладуване), който може да започне от 12 часа на денонощие и да стигне до 20 в по-екстремните случай
- има период на хранене, които е останалата част от деня (т.нар. хранителен прозорец)
- храната, която приемаш не се променя като грамове и като калории, а просто се измества в прозореца (въпреки че тя несъзнателно ще бъде намалена след като ще намериш за доста трудно да погълнеш толкова храна за такова кратко време)
Линквам няколко статии от биби - тийм, които биха обяснили много по-добре предложението ми:
http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta
Искам и да добавя, че както аз, така и много мои клиенти са практикували подобен тип хранителна програма и тя е абсолютно действаща и безопасна, назависимо колко налудничева изглежда :D
Поздрави :))
08.01.17
15:45
Добре дошла и успех!
Добави протеини и към закуската. :)
казано от Borislav Ivanoff на 07.01.17, 23:01:
Здравей !
Аз бих препоръчал да пробваш системата на Intermittent fasting
Ако решиш да последваш съвета да се запознаеш с цикличното хранене (подходящ термин на български, който не съдържа думи с корен “глад”) би било удачно да се запознаеш и със следната статия,
http://www.bb-team.org/articles/5083_periodichnoto-gladuvane-zashto-nqkoi-jeni-trqbva-da-vnimavat-s-nego
която отразява някои от противопоказанията на ЦХ в частност за нашия пол (без да отрича неговата ефективност). Ако липсата на няколко редовни парченца шоколад могат да подбудят преяждане със сладко, според мен ЦХ не е за теб. (Не си сама, и за мен не е.)
Нещата ще станат малко по-ясни когато видим 3-4 дена от дневника, успех!
казано от БПН на 08.01.17, 17:18:
Цх не е ли само за тези, които имат много за сваляне?
Не, не е. Напротив - точно тези с много мастна тъкан и високи нива естроген (т. е. жените и сериозно затлъстелите мъже) трябва много да внимават с него, дори да го избягват.
Не бих препоръчала ЦХ в “класическия” му протокол на жени. С адаптации, които да смекчат ефекта му върху хормоналнуя баланс, може и да е ок.
08.01.17
18:13
Като се вземе предид предложенията на колегите, циклкичното хранене (благодаря за новия термин) може да има много вариации! Консумацията на плодове и зеленчуци в перода на фастинг може да бъде интегрирана добре. Флуктиацията на естрогена наистина е възможна по време на този вид режим, но при присъствието на силови тренировки и адекватна почивка е малко вероятно да се стигне до сериозни проблеми.
Въглехидратните ротации са една друга опция, която (за съжаление) също може да промени хормоналния баланс, но все пак - това е една доста ефективна стратегия!
Пожелавам успех :))
08.01.17
18:21
Здравей !
Аз бих препоръчал да пробваш системата на Intermittent fasting (Периодично гладуване - на български, но аз не използвам това име за преди клиенти, защото хората се плашат много като чуят “гладуване”). Тази стратегия се състои от няколко много прости принципа:
- има период на фастинг(гладуване), който може да започне от 12 часа на денонощие и да стигне до 20 в по-екстремните случай
- има период на хранене, които е останалата част от деня (т.нар. хранителен прозорец)
- храната, която приемаш не се променя като грамове и като калории, а просто се измества в прозореца (въпреки че тя несъзнателно ще бъде намалена след като ще намериш за доста трудно да погълнеш толкова храна за такова кратко време)Линквам няколко статии от биби - тийм, които биха обяснили много по-добре предложението ми:
http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dietaИскам и да добавя, че както аз, така и много мои клиенти са практикували подобен тип хранителна програма и тя е абсолютно действаща и безопасна, назависимо колко налудничева изглежда :D
В друг свой пост за хранителен режим, препоръчваш период на “гладуване” и период в излишък за горене на мастната тъкан. Интересно ми е как това работи....
08.01.17
18:33
казано от Carbohydrate на 08.01.17, 18:21:
Здравей !
- храната, която приемаш не се променя като грамове и като калории, а просто се измества в прозореца (въпреки че тя несъзнателно ще бъде намалена след като ще намериш за доста трудно да погълнеш толкова храна за такова кратко време)Линквам няколко статии от биби - тийм, които биха обяснили много по-добре предложението ми:
http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dietaИскам и да добавя, че както аз, така и много мои клиенти са практикували подобен тип хранителна програма и тя е абсолютно действаща и безопасна, назависимо колко налудничева изглежда :D
В друг свой пост за хранителен режим, препоръчваш период на “гладуване” и период в излишък за горене на мастната тъкан. Интересно ми е как това работи....
Зравей, колега!
Това, което препоръчах в конкретния случай е свързано с ЕЖЕМЕСЕЧНИ цикли на калориен дефицит и излишък. Тази стратегия се изгражда на базата на въглехидратна и калорийна ротация - анаболизъм и катаболизъм. Основната й цел да промени съотношението на мазнини и чиста мускулна маса с продължение на времето. Това са т. нар. мини цикли (mini cuts и mini bulks), които, казвам отново, са трудни за изпълнение, стигат бавно до резултати, но в крайна сметка нивата на чиста телесна маса (lean body mass) се променят значително в полза на мускулите. Килограмите могат да останат непроменени в този период, но цялостната телесна композиция и пропорциалната зависимост мастна тъкан:мускулна маса се променя в полза на мускулите.
Има много излседвания и статии по темата. Ако ти, както и колегите имате интерес, мога да ги линкна :)
Поздрави :)
08.01.17
18:35
Здравейте на всички :)
Благодаря за топлото посрещане!
Все пак не съм сигурна,че периодичното гладуване е добра опция за мен.Не бих могла да си представя да не ям нищо около 20 часа,камо ли повече :D
Сега четох за ротацията на въглехидрати-на пръв поглед звучи много примамливо,но физическата дейност ме притеснява.
За днес:
1.50гр ов ядки с 200гр кисело мляко
2.Чиния боб с 2 кисели краставички и варено яйце
3.50гр сварено жито (по принцип за следобедна закуска ям плод,но днес останах гладна от обяда)
4.1 и 1/2 пилешки кренвирш ,2 варени яйца и салата от маруля
Водата е над 1.5л ,но не я смятам по принцип.Пих и зелен чай.По график почивам днес,няма тренировка.Всъщност днес въглехидратите са ми повече заради житото,но понякога се получава така.Главно сама си готвя храната,но заради това време малко ми е зор да изляза от нас,утре ще гледам да направя нещо с месо от пилешки гърди и ще гледам и в закуската да имам протеини.
Очаквам коментари и съвети. :)
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 10.01.17 14:41.
08.01.17
18:41
За мен ще ми е по-интересно твоето обяснение, а не статиите. Това с ЦХ, ротацията е ясно, но не мога да разбера, как работи това в действителност. 7 дена на дефицит (какъв дефицит, какво става с енергийните запаси и т.н. И когато си в излишък определен период (какъв излишък, какво става с енергийните запаси и т.н.). Та нали, даже при нормално колечество ккалории, ако в едно ядене се изяде повече от необходимото количество ккалории за момента, те ще отидат в запас на организма....Това е естествения ход на нашия организъм....Не се ли получава въртене в кръг така?
упс, сори за спама в темата!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.17 18:43.
08.01.17
18:47
казано от CarbMonster на 08.01.17, 18:35:
Здравейте на всички :)
Благодаря за топлото посрещане!
Все пак не съм сигурна,че периодичното гладуване е добра опция за мен.Не бих могла да си представя да не ям нищо около 20 часа,камо ли повече :D
Сега четох за ротацията на въглехидрати-на пръв поглед звучи много примамливо,но физическата дейност ме притеснява.
За днес:
1.50гр ов ядки с 200гр кисело мляко
2.Чиния боб с 2 кисели краставички и варено яйце
3.50гр сварено жито (по принцип за следобедна закуска ям плод,но днес останах гладна от обяда)
4.1 и 1/2 пилешки кренвирш ,2 варени яйца и салата от маруля
Водата е над 1.5л ,но не я смятам по принцип.Пих и зелен чай.По график почивам днес,няма тренировка.Всъщност днес въглехидратите са ми повече заради житото,но понякога се получава така.Главно сама си готвя храната,но заради това време малко ми е зор да изляза от нас,утре ще гледам да направя нещо с месо от пилешки гърди и ще гледам и в закуската да имам протеини.
Очаквам коментари и съвети. :)
И една стартова снимка на корема.
Цикличното хранене е добро решение за твоите цели.
В тренировъчен ден си на дефицит, а в не тренировъчен, разхода да е равен на прихода от калории )...Тка след тренировка, поне 1 час не трябва да ядеш нищо, само вода и като си на дефицит този ден, то ще си гореш депата по-малко, а когато почиваш, това е един вид зареждане, което е неутрално.....
09.01.17
19:39
Може някой ден да дам шанс на ЦХ . :)
За днес:
З-50гр ов ядки с 200гр кисело мляко (нямах възможност да добавя друг протеин)
О-малка пълнена чушка (кайма:ориз - 1:1)+кренвирш+яйце
В-гъбена супа с филийка пълнозърнест хляб и активия с ягода (гледам да не ям ,защото има добавена захар,но ми се ядеше сладко)
По-късно може да хапна ябълка
Вода-около 1.5л
Тренкровката беше горна част (ако искате ще я опиша по-подробно, но трябва да проверя наименованията на упражненията,та за това реших първо да попитам)
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 10.01.17 20:56.
10.01.17
18:39
Здравейте :)
З-пълнозърнести палачинки без мазнина
-40гр пълнозърнесто брашно
-3 белтъка
-2 супени лъжици мляко
-отгоре сложих маалко мед и счупих общо 3 ореха за да поръся
О-зеленчукова супа (имаше фиде и картофи така че тук въглехидратите ми са в повече) +филия пълнозърнест хляб+1 яйце+200 гр кисело мляко
В-салата с краставици,домати,маруля+месо от пилешки гърди на фурна (не знам колко грама са ,гърдите бяха малки и изядох 3/4)* поправка-сготвих 3/4,изядох 1/2 :D *
По-късно ако огладнея ще ям плод
Спортната активност е 1 час на велоергометъра :)
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 10.01.17 20:56.
11.01.17
19:53
Хельоууу :)
З.филийка пълнозърнест хляб с домашна лютеница,1/2 кренвирш и кисели краставички *много ми хареса утре пак с това ще закуся сигурно*
+
в блендера 220мл мляко с 1 малък банан и 1 супена лъжица какао
О.салата от краставици ,домати,маруля + 1/2 пилешки гърди на фурна
СЗ.круша и мандарина
В.зеленчукова супа *от онази с картофите и фидето* + 2 яйца с пастърма, маалко сирене,кисели краставички и после накрая сложих малко лютеница :D хареса ми
По-късно ако огладнея - 200гр кис. мляко
Течности- вода около 1.5л отново+зелен чай+плодов чай и онзи бъркоч от закуската :D
Тренировка -долна част, сега ми е скучно и след вечеря ми дойде енергията така че отивам на велото.Редакция:добавям 30 минути велоергометър.
Снимка на закуската и яйцата (имат странен вид ,но беше вкусноо) :
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 11.01.17 20:53.
12.01.17
19:52
(wave)
З. 2 филии пълнозърнести
-с дом. лютеница,краставици, 1/2кренвирш
-с мед и 1 орех за поръсване
О.салата с маруля, домати,краставици +1/2 пилешки гърди на фурна
СЗ. 20/30 гр фъстъци + 1 ябълка
В.голяма купа супа топчета ,кис.мляко 400гр
Напитки: вода 1.5л, капучино без захар
Движение:45мин вело и чистене 2 часа :D
Скоро обмислям да си взема и л карнитин.За сега май съм се ориентирала към pure nutrition.
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 12.01.17 20:51.
13.01.17
15:07
казано от CarbMonster на 12.01.17, 19:52:
(wave)
З. 2 филии пълнозърнести
-с дом. лютеница,краставици, 1/2кренвирш
-с мед и 1 орех за поръсване
О.салата с маруля, домати,краставици +1/2 пилешки гърди на фурна
СЗ. 20/30 гр фъстъци + 1 ябълка
В.голяма купа супа топчета ,кис.мляко 400гр
Напитки: вода 1.5л, капучино без захар
Движение:45мин вело и чистене 2 часа :D
Скоро обмислям да си взема и л карнитин.За сега май съм се ориентирала към pure nutrition.
Дай си още малко време преди да се насочиш към суплементите. Остави козовете за когато нещата стант малко по-трудни. Аз съм правил грешката да започвам с фет бърнър и л-карнитин (когато взимах суплементи, защото от няколко години насам не го правя) твърде рано и накрая възможностите се изчерпват.
Затова изчакай още малко. Това е моят съвет :)
Поздрави
13.01.17
16:33
Не съм прочела мнението добре.Изтривам си поста. :D
И все пак ,когато навляза във фазата на платото, л карнитина дали ще засили ефекта?Мислех си ,че е добре да го пия ,още когато има ефект от храненето и тренировките.
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 13.01.17 16:40.
13.01.17
17:09
казано от CarbMonster на 13.01.17, 16:33:
И все пак ,когато навляза във фазата на платото, л карнитина дали ще засили ефекта?Мислех си ,че е добре да го пия ,още когато има ефект от храненето и тренировките.
Разбира се, че ще има ефект, но ефектът ще бъде по-добре оценен от теб и от тялото ти, когато наистина имат нужда от него. Внасянето на външни субстанции (дори и карнитин) не е шега и има съответния отзвук в собствения ти организъм.
Л - карнитинът не се командва от хранането. Работата на тази аминокиселина е да транспортира мазнините до митохондриите на клетките, където да бъдат използвани за енергия. Най-интензивния такъв процес се случва по време на сутрешното/следтренировъчното кардио. Това именно е най-полезното време за приема на суплеменета (особено в течния му вариант). Фет-бърнърът от друга страна е константно ефективен. Той повишава нивата на BMR (Basic Metabolic Rate) или горенето на калории в абсолютен застой и ефектът му не е свързан (поне не до толкова голяма степен) с кардиото, храната или тренировките.
Пак повтарям съвета си:
Запази козовете за когато ти потрябват. Както л-карнитинът, така и фетбърнърите са ефективни суплементи, за които има време и място. Сега, поне според мен, още не е времето.
Поздрави :)
13.01.17
17:42
казано от Borislav Ivanoff на 13.01.17, 17:09:
казано от CarbMonster на 13.01.17, 16:33:
И все пак ,когато навляза във фазата на платото, л карнитина дали ще засили ефекта?Мислех си ,че е добре да го пия ,още когато има ефект от храненето и тренировките.Разбира се, че ще има ефект, но ефектът ще бъде по-добре оценен от теб и от тялото ти, когато наистина имат нужда от него. Внасянето на външни субстанции (дори и карнитин) не е шега и има съответния отзвук в собствения ти организъм.
Л - карнитинът не се командва от хранането. Работата на тази аминокиселина е да транспортира мазнините до митохондриите на клетките, където да бъдат използвани за енергия. Най-интензивния такъв процес се случва по време на сутрешното/следтренировъчното кардио. Това именно е най-полезното време за приема на суплеменета (особено в течния му вариант). Фет-бърнърът от друга страна е константно ефективен. Той повишава нивата на BMR (Basic Metabolic Rate) или горенето на калории в абсолютен застой и ефектът му не е свързан (поне не до толкова голяма степен) с кардиото, храната или тренировките.Пак повтарям съвета си:
Запази козовете за когато ти потрябват. Както л-карнитинът, така и фетбърнърите са ефективни суплементи, за които има време и място. Сега, поне според мен, още не е времето.Поздрави :)
Благодаря много за полезната информация,обезателно ще изчакам с покупката на този продукт. :)
13.01.17
20:49
Здрастееее
За днес:
З.две филии пълноз. хляб с малко мед и два ореха за поръсване
О.1/2 пилешки гърди на фурна+салата от броколи,царевица о ябълка
СЗ.30гр лешници
В.супа топчета,кисело мляко
По-късно ще ям ядки - 30 гр лешници и 20 гр фъстъци
Напитки: вода 1.5л,кафе,чай
Движение: почивен ден
14.01.17
21:01
За днес няма какво да пиша,бях на рожден ден ,но все пак:
З. 50гр ов. ядки с 200 гр кис. мляко
О.салатка с кит. зеле, краставици,домати + 1/3 пил.филе
От там нататък е царевични пръчици,1/3 пил. пържола + алкохол (изпуснах му края вече колко е)
Мислех да не се вписам в дневника,но все пак не ми даде съвестта да го оставя така. :D
Понякога се случва ...
Утре продължавам с храненето и тренировките. :)
15.01.17
21:03
(wave)
З.две пълноз. филии с малко мед и 2 ореха за поръсване
О.две “птиче гнезда”
СЗ.банан и мялко с какао
В.яйце и 200гр кис мляко + 20гр фъстъци и ябълка
Вода-около 3л ,пих и капучино без захар
Движението не е нищо особено,не ми остама много време -30мин вело и след малко йога
16.01.17
20:04
Здравейтее :)
З.2 фпх с мед и 2 ореха за поръсване
Междинно:мандарина
О.чиния боб
Междинно:40гр фъстъци + 3в1 (нещо сладко исках)
В.пилешко (не го изядох цялото )+ салата с маруля ,краставица,200 гр кис. мляко,1 яйце
Добавям ябълка и 2 оризовки междинно
Вода: малко по-малко от 1.5л
Тренировка:кардио 30мин (трябваше да е
горна част ,но бях прекалено изморена)
С това училище и допълнителнителните проблеми извън него ,сънят ми е много оскъден...просто не знам как ще смогвам с тренировките.Искам да тренирам ,но не знам дали трябва ,защото не искам да се измъчвам като и без това съм недоспала.Ще се старая да спя повече.
Храната ми е много,ама познайте кое време от месеца е. :D
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 16.01.17 21:06.
17.01.17
19:35
(wave)(rain)
З.същата като вчера- 2 фпх с мед и 2 ореха за поръсване (напоследък това ми харесва и сигурно ще го ям ,докато не ми писне)
О.чиния боб с малко суджук(dull) и кисели крастваички (а каква борба падна,докато отворя буркана...)+ активия с череша
М.30гр фъстъциии+3в1(dull)
В.чиния леща ,2 яйца,малко сирене,2 маслинки,лютеница и краставица
М.2 оризовки,60гр пълнозърнести солети
Вода-обичайното количество
Тренировка- горна част,30мин вело
Спах около 7 часа днес,щастлива съм :D .
Захарта ми е много (тази активията и 3в1 малко прецакват положението),но се опитвам да не ям шоколади и т.н.,боря се с все сили ,защото знам ,че започна ли ,не мога да се зАпра минимум 1 седмица после. :D
Едит:повече храна днеска,тези солети и оризовки въобще нямаха място там.Калориите грубо идват към над 1700 май...
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 17.01.17 22:29.
18.01.17
17:32
Хельоооууу
З.обичайното
О.чиния леща,варени зеленчуци,30гр фъстъци
М.още 30гр фъстъци,40гр леблебия,50гр солети
*последна редакция*-вечерята отпадна,имахме гости по-късно и го изкарах на ооще фъстъци и солети :x от утре ще се помъча всичко да е добре
Олях се с ядките...дори и режима да върви добре,дойде ли ми...разбирай съм сринала всякакъв прогрес
Тренировка-вероятно вело ще е 30 мин
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 19.01.17 10:49.
20.01.17
19:49
Ехоо тук съъм :D
Вчера вдигнах малко температура...предвид обстоятелствата храната беше зле ,не видях смисъл са я вписвам.Не съм споменавала,но в месеца имам няколко дни ,в които съм така-преяждам с по 300-400 калории.
З.400гр кис мляко,1 мандарина,към 3 или 4 от тези бананови палачинки (1 банан;20гр пълнозърнесто брашно,2 белтъка)
О.малка купа леща,варени зеленчуци (броколи,моркови,грах)
М.30гр фъстъци и 30гр лешници,ябълка
М2.малко по-късно мюсли бар
В.2 малки пълнени чушки (отношение кайма:ориз - 1:1) ,варени зеленчуци
Вода - много :D и едно 3в1 -да...още ми се яде сладко .
Тренировка-30мин вело,долна част
Въглехидратите са много, но вероятно ще е така още 2-3 дена ,после ще се опитаю да вкарам нещата в ред. :)
21.01.17
21:03
З. 2пфх с мед и орехи
М.30 гр пълнозърнести солети
О.2 варени яйца,50гр сирене,варени зеленчуци ,40гр фъстъци
Вечеря няма,на рожден ден съм пак.
Течности-вода-над 2л ,бира
Движение -кардио 15мин
Малко късно се редактирам,но като се прибрах бях гладна, така че хапнах 2 малки парчета домашна баница и 2 супени лъжици руска салата.
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 22.01.17 20:02.
22.01.17
20:01
З.2пфх с мед и 2 ореха
О.гъбена супа + 40гр фъстъци
М.кис.мляко+още 40гр фъстъци
В.2 яйца със чушки и лук,варени зеленчуци (грах,броколи,моркови) + половин банан и малко ананас
Вода-около 1.5л ,билков чай,капучино без захар
Сън:към 5 часа
Тренировка нямаше,пак не се чувствам добре (tmi) не знам от какво е ,но последните няколко дена съм много отпаднала,с малко температура и ме наболява главата (а може би е от учебника по органична химия,с която съм обвързана от ранни зори :D )
23.01.17
19:58
(wave)
Храната за днес (умишлено увеличих въглехидратите,целя малко разнообразие,че вече ми се повръща от яйца :D )
З. Белвита + кис. мляко 2% масленост 400гр
О.един варен картоф,зелева салата с моркови,пилешко на скара <3
М.20гр. фъстъци 2 сушени смокини
В.гъбена супа,1 фпх,2 яйца с лук и чушки,1 пилешко сърчице (бях забравила колко мразя)
По-късно ще хапна плод и ще пия чай.
Вода-обичайното количество,3в1
Сън - към 6 и 1/2 часа
Тренировка-45мин liss (трябваше корем,но го оставих за утре) *много са ми объркани тренировките напоследък,знам*
Чао от мен,органичната химия ме зове :D
24.01.17
20:44
Здравейтее :)
З.30гр ов.ядки с 1/2 банан и ябълка
О.омлет с 3 белтъка и 1 жълтък ,сирене и кашкавал+варени зеленчуци+мюсли бар нестле фитнес
М.40гр лешници,30гр леблебия и 2 оризовки
В.малко пилешко с половин варен картоф
Срам ме е да си призная ,че ядох шоколад и доста ядки след вечеря- причислявам ги към емоционалното хранене,под голям стрес съм тези дни и просто храната ми е последната грижа.Нямам апетит за нормална храна.Чувствам се още по-зле психически,когато ям такива неща,но сякаш не мога да го осъзная.
Край с размислите, вече като ще се подмамвам да ям такива неща,първо ще вляза в дневника и ще прочета какво съм написала преди малко. :D
Тренировка - корем,кардио 15 мин (то с този шоколад и ядки файда...)
И една снимка от омлета (ядох го в продължение на 2 часа сигурно :D )
27.01.17
18:13
Ехоуу :) последните няколко дена бяха страшно натоварени,слава Богу че и това мина,връщам се към старото си ежедневие
З.мандарина и белвита (нямах време да приготвя друго)
О.уж пълноз. спагети с пил. месо и зеленчуци
М.мляко с какао,банан,3 ореха
В.2 кебапчета и 1 кюфте от домашна телешка кайма,салатка с маруля
2 пишманиета :D
Може кисело мляко по-късно
Трен-45мин вело- първите 20 интервални
Мислех си...месото и яйцата вземат да ми втръсват,та сигурно и на обяд ще включвам някакви въглехидрати.
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 27.01.17 18:15.
28.01.17
20:01
З.палачинки
-40гр пълноз. брашно
-3 белтъка
-мляко
-3 ореха
-малко мед
О.сарми (с повече кайма и по-малко ориз)
М.към 40гр семки
В. още няма,не ми се яде :D може да редактирам после ->ядох плодова салата от ябълка,банан и мандарина
Тренировка няма засега,по-късно може йога
2 кафета и може би след малко мляко с какао
И една снимка от закуската ми от дните, в които не успях да се впиша в дневника
Мнението беше редактирано от CarbMonster на 28.01.17 20:45.
29.01.17
20:45
З.палачинки
-към 50 гр пълноз. брашно
-3 белтъка
-мляко
-2 ореха
-мед
О.сарми с повече кайма от вчерашните+към 200гр кис.мляко
М.2 ябълки
В.1 яйце със малко суджук,отгоре сложих маалко кашкавал+малко сирене+краставица и домат
По-късно морков ще ям
2 кафета
Интервална тренировка 30 мин (5 загрявка и 5 куул даун)
30.01.17
18:46
Здрастее :D
Днес прекарах голяма част от деня навън,храната не е добре
З.домашни пълноз бисквитки 50 гр с 200 гр кис. мляко
О.малко сарми и останалата част от киселото мляко
->веднага след това излязох,нямах възможност да си нося храна от вкъщи
Пакетче маршмелоус (200кал ,няма мазнини)
140гр фъстъци и мюсли бар
В.1 картоф и малка свинска пържола (не вратна ,ами от по-сухите, не помня как се водеха,не съм им фен )
Със сигурност съм минала дневните калории с поне 400,като се прибера ще се опитам да спретна някаква тренировка ако не е късно
+кафе
чаЛ от мен :D
01.02.17
18:08
Не ми остава много време да пиша напоследък,но всичко върви добре.Излизам сутринта в 7 и се прибирам в 17,но някак си успявам да удържа фронта с храната. :D
Накратко за днес:
З.2 белтъка и 1 жълтък с малко суджук ,краставици,домати
М.кис. мляко и белвита
О.(към 17 часа :D )боб ,домашен мюсли бар
М.ядки -не много-фъстъци,бадеми, леблебии
Вечеря няма да има вероятно,защото лягам след малко :D
Досещате се ,че и тренировка няма да има,не искам да претупвам нещата.
Вода към 1.5л и 2 кафета (нищо ,че пих едно преди малко ,сега заспивам докато пиша)