Напрежение в десния бицепс

12.01.17
07:51

Здравейте,

от 3-4 дни усещам нещо като напрежение/лека болка както като си разтегнал мускул например, но усещането е доста по-слабо като за разтегнат мускул.

Това нещо се случва само с десния ми бицепс и то само когато си изпъна ръката. Някак си откъм долната външна част на бицепса идва въпросното напрежение.

По принцип дясната ръка ми е силната, но пък си тренирам всичко еднакво.. Някакви идеи на какво може да се дължи? Също не съм правил тренировки включващи бицепсите от 7-8 дни заради появата на този “проблем”

12.01.17
18:22

Всички дърпащи упражнения (тяга, набирания и тн.) натоварват и бицепсите. Така че дори и да не правиш бицепсово сгъване, бицепса пак се натоварва. Спри тренировките за няколко дни, после виж как ще си.

12.01.17
21:59

казано от avitohol на 12.01.17, 18:22:

Всички дърпащи упражнения (тяга, набирания и тн.) натоварват и бицепсите. Така че дори и да не правиш бицепсово сгъване, бицепса пак се натоварва. Спри тренировките за няколко дни, после виж как ще си.

През въпросното време, което споменах не съм правил нищо друго освен лицеви опори... Да, не са малко - средно по 250 на ден, но все пак бицепса не би ли трябвало да си почива? :-D Или аз си бъркам нещо анатомията...

Може и нещо от времето да е, ще пробвам да разтягам повечко и ще видим как върви.

Тя болката не, че е нещо особено, но е все едно да те сърби носа и да не можеш да го почешеш :-D

13.01.17
15:19

Може да е резултат от микроразкъсвания в сухожилието. Стречингът не е добър вариант, ако наистина това е случаят. Пробвай с топли копреси на ръката и хубаво загряване. Както каза колегата, всякакви упражнения, ангажиращи двуглавия мишничен мускул (бицепса), са извън коментар. Ако болката прогресира, консултирай се с травматолог :)

Пожелавам бързо възстановяване :)

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1