13.01.17
20:36
Здравейте! След няколко неуспешни опита за хартиен хранителен дневник,реших да опитам с виртуален такъв.
Накратко за мен : момиче на 26 години съм,от Варна. 171см висока и в момента 73 килограма. Историята ми на хранене не е нищо ново - в постоянна борба съм в килограмите. Минавала съм през много и вредни диети. Преди половин година открих здравословното и разнообразно хранене. Балансирах си приема на белтъчини,въглехидрати и мазнини ии о,чудо :D :D - в здравословно отношение съм по-добре от всякога. Но не следях калории и не спортувам,което бавно и сугурно доведе до качване на 10 килца. Излишно е да казвам,че здравословно не означава нискокалорично.
Лошото е че винаги съм била в плен на емоционалното хранене - при появата на проблеми,липсата на желание и мотивация,прибягвам до храна в големи количества. Опитвам се да разчупя този модел,но ми е трудно.
Целите ми са :
- да сваля излишните килограми
-да си водя дневник и да следя калории
-да се постарая спорта да стане част от живота ми,защото искам да съм стегната
-да спра да ям под влияние на емоциите
Колкото да сегашното ми хранене - ям всичко,но предпочитам предимно сурови плодове и зеленчуци,млечни продукти и овесени ядки.Месо и яйца - не обичам,но ги включвам в менюто. Не консумирам пържено,газирано,никакви вафли,пасти и тем подобни боклуци. Единственото сладко,което ям са сурови веган бонбони. Не пуша и не пия. Пия доста вода - между 2 и 4 литра на ден.
Е не беше много кратко представянето ми,но пък какво от това :)
Утре ще си запиша храната.
Спокойна вечер на всички :)
Темата беше редактирана от Бисквитка Райкова на 13.01.17 20:37.
13.01.17
20:41
Спокойна вечер и на теб! Добре дошла и успех. :)
13.01.17
20:47
казано от Бисквитка Райкова на 13.01.17, 20:36:
Лошото е че винаги съм била в плен на емоционалното хранене - при появата на проблеми,липсата на желание и мотивация, прибягвам до храна в големи количества.
Значи трябва да намериш кое провокира съответната емоция и да го държиш под контрол.
Добре дошла!
13.01.17
20:47
Добре дошла!Успех с целите! :)
13.01.17
20:52
И от мен добре дошла! :) Пожелавам ти много силна воля успех.
13.01.17
23:16
И аз съм изпадала в такива състояния, когато търсих отговори, утеха, пък ако щеш и разнообразие в храната. Лошото е, че в такъв момент далеч не опира до там. Човек трябва просто да се замисли какво стои в основата на емоционалните вълнения и че храната е само заблуда! С навици и воля всичко се постига.Пожелавам ти успех и воля :)
15.01.17
12:58
Благодаря на всички за топлото посрещане :)
Вписвам храната за вчера. Реших да си направя прочистващ ден и се получи следното :
Закуска : 200 гр. кис мляко 2 % с 10 гр. мед, 1 ябълка и 1 портокал + ароматно капучино с 1 ч.л захар
Нещо като обяд : 1 ябълка и един портокал
Вечеря : огромна салата от кисело зело с 2 с.л. зехтин и червен пипер ( само да вметна,че ужасно много обичам кисело зеле,стига да не е прекалено солено :D )
Преди лягане : топла вода с 1 ч.л. мед и лимон
Водата за деня ми е около 4 литра,може и малко повече.
Калориите не съм ги смятала с точност,но не би трябвало да превишават 700.
Физическата ми активност се състоеше в 1-часово почистване на апартамента ;d
Утре планирам да отида на водна аеробика - никога до сега не съм пробвала,но предполагам че след като обичам да плувам,това също ще е много приятно. Честно казано силно се надявам да ми допадне и да ми стане редовна физическо занимание :)
Anyway решила съм да пробвам различни спортни занимания,докато открия това което ще правя с удоволствие. Пробвала съм с фитнес и след първата седмица се отказах. Искам да е нещо.което ми е приятно да правя,защото спорта трябва да е хоби и приятно преживяване,а не досадно задължение. :)
Усмихнат и слънчев ден на всички :)
P.S. Снощи поправих един мой филмов пропуск,гледах Catch me if you can - невероятен е ! :) Препоръчам на всеки,който се чуди какво да гледа в почивните дни :)
15.01.17
13:02
Бисквитке, от какво се прочисти вчера с мляко, ябълки и кисело зеле? И защо? :)
15.01.17
13:08
казано от Queen Cobra на 15.01.17, 13:02:
Бисквитке, от какво се прочисти вчера с мляко, ябълки и кисело зеле? И защо? :)
Queen Cobra, като се поразрових из интеренет пространството, на доста места се твърди че с един прочиващ ден седмично се сваля по-бързо. Истината е ,че досега ( както вече споменах ) не съм следяла калории и реших да започна ‘на чисто’ с един разтоварващ ден.
Според теб не е ли добра идея и няма ли да ми бъде от полза в борбата за отслабване? :)
15.01.17
13:19
Според мен е безполезно. Може би ако правиш истинско гладуване(фастинг) за 24 или повече часа, е различно, но начинът, по който си се хранила вчера не показва никаква цел, напротив- фибри и фруктоза, полети с капучино и медена вода.
Но в крайна сметка, ако останалите дни са хаотични и небалансирани, е безполезно да се разтоварваш по този начин. Нито пък е нужно да започваш “на чисто”, това е друго безсмислено понятие- храносмилателната система не работи така (освен ако не си се прочистила със стомашни промивки и клизми ;) )