21.01.17
10:33
Здравейте.Казвам се Гергана висока съм 1,65-66 и тежа 67 килограма...Борих се с излишните килограми от 70 на 67…Никак задоволително...Искам да достигна мечтаното си тегло (около 50-55) и мисля да започна диета,в която лекичко се гладува
Здравей, Гери и добре дошла!
На колко години си? :) Каква диета смяташ да спазваш? Спортуваш ли нещо?
Ще се радваме да научим повече за теб. :)
21.01.17
11:31
Здравей ! На 16 съм...и като един тиинейджър искам да изглеждам добре,но за мен е по-важно да се чувствам добре...Тренирала съм 4 години волейбол,през хубавото време ходя да тичам и от време на време ходя във фитнеса..Знам,че ще си помислите,че съм хлапе без разум,но не е така и просто се нуждая от помощ ,как да ги сваля тези коварни килца
Мнението беше редактирано от Гергана Георгиева на 21.01.17 13:03.
21.01.17
11:38
Здравей! Честит дневник. :)
Какво имаш предвид под “...диета, в която лекичко се гладува”?
21.01.17
13:02
Здравей ! Тъй като няма как да прикача снимка на самата диета, тя е 10 дневна..Състои се
1и 6 ден(тъй като се повтаря) 2 кисели млека за деня
2и 7 ден - неограничени зеленчуци
3 и 8 ден - 5 варени картофа
4 и 9 ден - 5 твърдо сварени яйца
5 и 10 ден - 800 гр сварено пилешко или телешко месо без сол и подправки
казано от Гергана Георгиева на 21.01.17, 13:02:
Здравей ! Тъй като няма как да прикача снимка на самата диета, тя е 10 дневна..Състои се
1и 6 ден(тъй като се повтаря) 2 кисели млека за деня
2и 7 ден - неограничени зеленчуци
3 и 8 ден - 5 варени картофа
4 и 9 ден - 5 твърдо сварени яйца
5 и 10 ден - 800 гр сварено пилешко или телешко месо без сол и подправки
Това не е лек глад, това е доста глад. След “диетата” най-вероятно ще си върнеш свалената вода (защото ще свалиш основно вода). По-добре се насочи към балансиран режим на хранене, който няма да спазваш само 10 дни.
21.01.17
13:09
Не я започвай.
За тези 10 дни ще намалиш числото, което ти показва кантара, но няма да се чувстваш добре.
След това ще се върнеш към обичайното си хранене и ще качиш отново свалените килограми.
Ако пък не се върнеш към обичайно хранене, а продължиш да спазваш подобни безумни диети за по-дълго време, рискуваш да си навредиш здравословно.
Имаш нужда всеки ден да си набавяш протеини, мазнини, въглехидрати. Всеки ден да имаш сезонни зеленчуци, а не 2 пъти за 10 дни.
Имаш нужда от минимум калории дневно, които да покрият нуждите на тялото ти да функционира добре.
И не на последно място - не ти трябва диета с начало и край след 5-10-20 дни, а начин на хранене, чрез който да не гладуваш, да си здрава и бавно, но утвърдено да постигаш целите си.
С подобен глад няма да се получи - много сме миналите по този път и осъзнали грешката си. Няма нужда и ти да го правиш. :)
Разгледай сайта - има статии и полезни съвети, които дават насоки и от които може да тръгнеш.
21.01.17
14:01
Благодаря Ви ! Да,така е ,но мислех след тази диета да си направя някакъв режим,който да следвам,за да не мога да кача килата отново..Ще потърся някакъв режим или ще изчисля калориите,които трябва да приемам на ден..Пиех L-carnitine и тренирах и мога да кажа,че по това време не съм спазвала режими или диети и отслабнах с 3 килограма в период от 1 месец..Но ми трябва още за теглото,което искам :)
21.01.17
16:03
Не се вманиачавай толкова по конкретното число, което ще ти покаже кантарът. По-важно е от какво идват тези килограми.
Отслабването ти не е било пряко резултат от приема на л-карнитин, вероятно или си го комбинирала с по-малко хранене, или с повече физическа активност, или пък и двете.
Моят съвет е направо да започнеш един балансиран и подходящ за теб режим, с който плавно ще постигаш резултати. Като започнеш редовно да си водиш дневника, ще стане ясно как се храниш/тренираш сега и какво може да се подобри. :)
21.01.17
16:26
Права сте. Надявам се нещата да се получат :)
22.01.17
14:15
Здравейтее ! ❤ След вчерашното гладуване и мислене дали да направя диетата, окончателно реших че няма да си тормозя организма и няма да я ползвам..Ще изчислявам калорииният си прием през деня и ще разпределям храната си по този начин...Днес за закуска хапнах овесени ядки с половин киви и кафе с мляко общо 187 калории..Преди малко си направих бъркани яйчица с мааалко сиренце които са общо 154 калории.. Чувствам се много добре и много мотивирана за една енергична тренировка след час и половина..За вечеря ще си направя една лекичка салатка,но не съм решила още каква,ако може да ми помогнете в изборът ми.. Ппц не съм снимала бърканите яйца
22.01.17
18:24
Здравейте отново ! Тъкмо се прибрах от фитнеса..Мисля да хапна кисело зеле със свинско месо -331 калории ии една содена питка -407 калории ии ще заспивам,защото се “разбих” във фитнеса...Общо калории за деня 1,142….Лека вечер ❤❤❤
Мнението беше редактирано от Гергана Георгиева на 22.01.17 18:26.
Здравей!
Може да си свалиш My Fitnesspal,на мен ми беше много полезен.
Вписвай и какво правиш в залата,ако искаш за да се добие пълна представа какво правиш.
Успех!
31.01.17
20:58
Здравейте ! Извинявам се за непостояноството ми...Причината е проста..Тъй като съм ученичка и идва краят на срока и естествено идва и стреса и депресията,в тези дни,в които не съм писала бях в ужасно настроение,смисъл даже и настроение не мога да го нарека..Както и да е, дълга история... Та поради всички неща около мен аз спрях да ям..Не от инат,не от искане да отслабна нито нещо от този сорт..Просто нямам апетит не искам да ям,не усещам глада си,вече 5-ти ден не се храня,а ако седна да хапна нещо съвсееем мъничко,то е зариди майка ми..Не съм се теглила на кантар и не мисля,че това е някакво постижение,напротив...Искам отново да ви се извиня и ако случайно отново отсъствам,да знаете,че не е защото съм се отказала,а има някаква съществена причина :) Публикувам снимка
Добре,да приемем,че нямаш апетит и не ди била гладна. Щом все пак си яла нещо за 5 дни(което е напълно нормално) напиши точно какво е то. Има голямо значение дали “нещото” е храна-готвена,полезна,хранителна-зеленчуци,плод,месо,яйца или от другата “храна”-вафли,кроасани,чипсове и пр.
Ако не се храниш,няма как да си добре и в училище-храни го този мозък!