Трениране

Имам въпрос дали е възможно по някакъв начин,да се тренира пълноценно ,но самият проблем при мен , е че от доста работа и университет се натрупва някои пъти по над 50-60 часа безсъние близо два дена и половина ... Работя нощен труд.Преди време съм тренирал 2 години боен спорт и около 1 година съм отделил по фитнес залите,обаче сега поради отделни причини не бях тренирал от около вече почти година.И не знам изобщо как да тренирам като съм постоянно изтощен и изморен... П.С. опитвам се правя една тренировка ама на седмицата веднъж ... обаче после се възстановявам 5 дена ...

22.01.17
14:35

казано от Мирослав Иванов на 21.01.17, 17:29:

Имам въпрос дали е възможно по някакъв начин,да се тренира пълноценно ,но самият проблем при мен , е че от доста работа и университет се натрупва някои пъти по над 50-60 часа безсъние близо два дена и половина ... Работя нощен труд.Преди време съм тренирал 2 години боен спорт и около 1 година съм отделил по фитнес залите,обаче сега поради отделни причини не бях тренирал от около вече почти година.И не знам изобщо как да тренирам като съм постоянно изтощен и изморен... П.С. опитвам се правя една тренировка ама на седмицата веднъж ... обаче после се възстановявам 5 дена ...

Сънят е един от най-важните фактори за възстановяването и, лишавайки се от него, ти лишаваш тялото си от пълната възможност да се рекуперира. Въпреки това, системата на братята Менцер (http://www.bb-team.org/articles/4043_hit-visokointenzivno-trenirane) ще ти помогне със спестяването на време за самата тренировка(ще разбереш защо като причетеш статията). Така поне ще ти е по-лесно да я вписваш в графика си. Пробвай суплемент с меланин, които да ти помога да заспиваш (консултирай се с лекар по темата). Така ще имаш малко повече сън и ще имаш повече време е REM sleep (Rapid Eye Movement phase). Това е фазата от съня, в която се синтезира най-много хормон на растежа и системата се възстановява най-добре.

Наистина се консултирай с лекар по въпроса за меланина. Може да не е подходящо за теб.

Поздрави и успех :))

Благодаря :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1