Ям малко, а не изпитвам глад

Здравейте :) От доста време насам се ровя из форумите и чета статии за здравословното хранен и свалянето на килограми. Не че съм много дебел, но имам доста неприятно коремче и искам да стопа малко мазнините. Висок съм 180см. тежа около 81-82кг. на 25 години съм, според формулата на Харис-Бенедикт моето RMR е  приблизително равен на 2938.8= (66 + 13,7*81 + 5*180 - 6,8*25)* 1,55. Слагам коефициента за умерена активност, защото понеделник, сряда и петък правя леки тренировки в нас с 30 минутно каране на велоергометър, а всеки вторник и четвъртък (понякога и събота или неделя) правя леки кросчета, а през другото време не водя много активен начин на живот през повече време съм пред компютър. От една седмица вече се стремя да спазвам РБД, но да уточня че преди това водех доста не здравословен начин на живот, доста често си позволявах да хапвам дюнери, пици, банички и т.н. също така и доста често съм се хранел само по два пъти на ден. Според диета аз трябва да хапва около 160-200 гр. протеин, което са около 640-800 калории на ден, а остатъка е разделен на две между въглехидратите и мазнините. Тук срещам големия проблем, а той е че по мой сметки изяждам около 100 гр. протеин 120гр  въглехидрати и 60-70 гр мазнини, което прави около 1500 калории което е доста малко според диета. Ето и как изглежда храненията в деня ми, за закуска хапнах 50гр нестле фитнес с 300мл прясно мляко, обяда ми беше една консерва от риба тон(120гр ) с 200 гр фасул от консерва също с малко сирене (50гр защото нямах място за повече), след около два часа тренирах малко и 30 минутно каране на велоергометър, след карането пих протеин( изолат и концентрат на суроватката)  което са 22гр протеин, 1.8гр въглехидрати, 1.8гр мазнини, което прави 111 калории. С протеина хапнах и един банан, а за вечеря изядох 100гр бъркани яйца с  кренвирши. Това според моите сметки прави около 1500 калории, което знам че е малко, но просто не изпитвам глад и желание за ядене на повече. Въпросът ми е къде бъркам и дали изобщо бъркам? И дали трябва да се напъна и да я ям повече от храната? Предварително се извинявам ако някъде съм допуснал грешки, също така доста четох по форума но не открих подобна тема ако има се извинявам и за това! Благодаря на всички, които ще изкажат мнение по въпроса

Темата беше редактирана от Никоолай Делчев на 02.02.17 00:37.

Carbohydrate

02.02.17
06:56

ухууу, къде скочи чак с тая 1,55 активност)))———това значи, че с движението за деня, което правиш, гориш повече от половината си RMR. Я си сметни, колко калории харчиш с каране на 30 мин. колело и кросчетата))), харчиш половината на една лъжица мед)), а дпрез другите дни?......та, сметни по-реално ;)

02.02.17
08:51

Ти сега хвалиш ли се или се оплакваш че ядеш по 1500 Ккал на ден? :D Шегата настрана, няма от какво да се притесняваш. Нито ще умреш от глад, нито ще изгубиш безценните си мускули, нито ще си забавиш метаболизма. А и това е само една седмица, още те държи ентусиазъма на начинаещия, ще дойде време когато 1500 Ккал на ден ще ти се виждат малко, ще дойдат дни, в които ще ти се прияде сладко или ще трябва да пиеш алкохол по социални поводи, радвай се че сега успяваш да си на 1500 на ден за да видиш ефект по- бързо и да си стигнеш целите.

Иначе не е лошо да добавиш и малко силови тренировки към кардиото. 80 кг с мускули е доста по- добре визуално от 80 кг без мускули.

Карбо също е прав за 1.55, 1.55 е много. 30 минути вело горят примерно 250-300 Ккал, докато 1.55 е над 1000 Ккал.

Мнението беше редактирано от Димо на 02.02.17 08:53.

Благодаря за полезните коментари. Усещах че бъркам някъде ама не знаех къде, а сега ще поправя грешката. Може да се изтрие темата :)

14.02.17
00:03

Апетита идва с яденето! ;)
Това ми го повтаряше брат ми и му се чудех, сега разбрах, че е било толкова просто.....
Първата седмица яж повечко, (не казвам да се тъпчеш) може да ти е малко неприятно и да ти се доповръща до някой момент, но ще му свикнеш и няма да е въобще така, поне при мен беше така.
Ядох по 3 пъти (4 най-много) на ден, после стигнах до 9-10 пъти на ден (добре де, 7-8, като включиш и един суроватъчен протеин около 9-10 :P )
В момента ям около 5-6 пъти на ден, че гледам  да поизчистя малко.
Също така запомни, ако ще и 20 пъти да ядеш на ден, ако не си набавяш достатъчно калории няма да качиш.
п.с. не бял изчел дори темата ти, че късно стана и искам да лягам, предположих от заглавието, че искаш да качваш, поправи ме ако греша. D
Лека вечер от мен
EDIT: Прочетох темата ти и явно искаш да свалиш..
Яж поне 4-5 пъти на ден, като гледаш да намалиш максимално въглехидратите, храни богати на протеин можеш да ядеш, даже е за предпочитане.
За тренировката бих ти препоръчал сутрин на гладно да правиш кардио, после пък зареждаш яко и отиваш вечер да си правиш тренировката.
Друг вариант е след тренировката кардио около 30 минути, като на всеки 10 минути правиш спринт около 2 минути, останалата част вървене (да губиш максимално най-малко ММ).
Успех!

Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 14.02.17 00:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1