26.02.17
12:56
Здравейте ,
След дълга “почивка” (прекъсване) решено се завръщам към по-здравословният начин на живот.
Защо реших да си направя дневник тук... ами платформата на BB-Team беше една от пътвите, която изполвах преди доста години и реших да изполвам отново нея в моят така наречен Reload :) . Малко за мен... на 27 години съм родена във ВТ. ( Малко дълга исторя, но нали за това са дневниците) .
Още като много малка започнах да се занимавам със спорт... баскетбол, футбол, карате, ММА, бокс... почти всичко :). Винаги съм била доста атлетична и нямах проблеми с теглото ( поне тогава ). След като завърших започнах да работя за по 5-6 месеца в чужбина ( докато следвах) и метабулизмът ми доста се прецака меко казано. Спях да тренирам, но все пак бях доста активна. Имах периоди на качване и сваляне.. от 49 до 64 и обратно... като цяло задържах на 64 кг, но не изглеждах зле за моите 165см тъй като имах доста мускулна маса.
През 2012 заминах трайно за чужбина и нещата се промениха. Храната, начинът на живот... Качих малко килограми, но се усетих на време, че така не бива и почнах да тренирам и да уча още повече за правилен начин на хранене. Реших, че това е нещо с което искам да се занимавам и че ако го правя професионално това ще ме накара да съм постоянна. Започнах да уча за треньор и диетолог. Завърших и бях много мотовирана, даже записах още допънителни курсове за специализация и тнт. Честно казано бях доста добра в работата си и помогнах на много хора са влязат във форма и да променят начина си на живот, най-трудната задача са оказа да повлияя на себе си. Постоянството меко казано не ми е сила :). След като смених отново държавата начинът ми на живот се промени драстично. От супер активна до 12 часа и повече пред компютъра и книгите... От 63 стигнах до 70 кг. Тогава се и разболях жестоко, не можех да излиза от нас повече от 2 месеца... През това време първо отслабнах много ( тъй като не можех да ям ) и после мнооого напълнях тъй като не можех да се движа много. След няколко месеца се опитах отново да започна да трянирам и да ям здравословно ( и по малко ), но отново се “отказах”, дали от скука дали от друго .. трудно е да се каже. Като цяло ми е трудно да съм постоянна като не повечето хора, иначе знание за “как трябва да стане” не мои липсва, но това още повече не дразни тъй като се предполага, че аз трябва да съм за пример на другите а аз се провалям...
Сега реших, че аз не искам да се оставям и че трябва да го направя за себе си, а не за другите или защото се очаква от мен. Често казано ще ми е нужна доста подкрепа да не се откажа ( познавайки себе си), и за това пиша и тук. ( Забравих да отбележа, че в момента съм 82 кг...)
Всички идеи и личен опит свърван с борбата срещу себе си е повече от добре дошъл.
Ще се опитам да поствам какво ям и трянировките си поне веднъж седмично. Ще се радвам да видя и вашите :)
Добре дошла! Пожелавам ти да немриш в себе си мотивацията за това да си постоянна, дори тя да ти липсва в началото - дисциплината ще помогне. А дневника много помага за това. Успех! Ще ми е интересно да следя.
Здравей и добре дошла!
казано от Sissi Plamenova на 26.02.17, 12:56:
Всички идеи и личен опит свърван с борбата срещу себе си е повече от добре дошъл.
Мисля, че не е добре да мислиш за влизането във форма като за борба със себе си. Промяната на настройката, мисленето за това, че правиш нещо хубаво ЗА себе си, винаги дава по-добри резултати.
Успех!
26.02.17
16:34
Здравей, аз нямам богат опит в диетите , но успях успешно да сваля доста килограми . Тъй като съм фризьор от 21 години , смея да претендирам, че имам опит с хората и тяхните състояния, особенно с тези на жените:) Първото което се забелязва, когато човек чете твоите мисли е стрес. Няма да използвам думата депресия, защото ще ме нападнат, че не съм квалифициран :) Говориш за борба със себе си и тн. Това е стрес. След като си учила за диетите предполагам си на ясно, че стреса не е добър приятел на инсулина :) и като цяло не е добър приятел за всичко :) Преди да започнеш диети, калории, програми и тн. Започни с йога или с нещо което те прави щастлива и спокойна. Дори да не те прави щастлива, поне спокойна :) Мен специално фитнеса ме направи по спокоен, и като цяло по щастлив . Много хора казват, че това е заради по високия тестостерон , за съжаление незнам как стои този въпрос при жените :) Първо от там трябва да започнеш според мен. Пътя ще е дълъг и със стрес и нерви няма да стане. Намалянето на калориите и сладкото едва ли ще те направят по щастлива:) Ако успееш да намалиш стреса, това ще е много по голямо постижение от първите 5 свалени килограма. Успех!
Мнението беше редактирано от The Barber на 26.02.17 17:05.
26.02.17
22:44
Благодаря за коментара момичета и Barber. Мисля, че Barber - си доста прав. Стресът в животът ми е доста висок, но активно работа да го намаля. Фитнесът за мен е един от начините, а и ми дава чувтвото за удовлетвореност от това, което правя.
02.03.17
22:03
Малко ъпдейт от мен ...
Хранителният ми режим е горе долу следният:
Закуска 7:15 - 4 белтъка, 1/2 краставица, 1/4 авокадо, 1 пълнозърнеста филия хляб + кафе ( без захар, но с малко мляко :) )
10:30 1/2 Протеинов бар + кафе
12:30 Обяд - Голяма зелена салата с краставици, и 1/4 авокадо, ( само сол на салатата) 200 гр пилешко филе ( на тиган, но без никакви мазнини) + 1 филийка ълнозърнест хляб.
4:30 - 1/2 протеинов бар
7;30 - 8 - Зелена салата , пилешко филе ( 110гр), 1 филийка хляб.
+ 3 литра вода
Като макрос: 1450 калории
55 в
33 м
170 п
В други дни :
Закуска 7:15 - 1 слайс бекон, 3 белтъка, краставица
10:30 1/2 протеинов бар и банан
Обяд 12:30 - скумрия в доматен сос със задушени зеленчуци
4:00 1/2 протеинов бар
7:30 300гр пилешки гърди със задушени зеленчуци и ориз
70 В
40 М
150 П
Като транировки, правя доста разнообразни като наблягам на повече повторения.
на пример:
15 мин кростренажор
20 бърпита
20 лицеви опори
20 клякания
20 ( clean press ) с 25 кг
Х 3 сет-а
Или правя отново за повечето муслулни групи:
20 лицеви опори
20 маунтин клаймбърс
20 коремни преси
20 клякания с щанга ( 15 кг )
20 ( bent over row)
20 bicep curls
30 сек планк
30 сек планк до лицева опора
Х 3 сета, после правя още 2-3 упражнения за корем и се разтягам.
Тренирам когато имам сили :) ( поне 4-5 пъти седмично ) .
За сега се чувствам прекрасно, не съм гладна и гледам да правя различни комбинации от упражнения ( горепосочените са само пример от 2 дни) .